Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Anonymní píše:
Ahoj,
už se na zákaznickou linku nedovolám tak se jdu zeptat vás, třeba máte zkušenost. Své telefonní číslo mám od 10 let. Už 2 roky mám pracovní zvýhodněný tarif od manžela. Manžel před nějakou dobou přešel výš na jinou pozici pod jiného šéfa a až teď se jeho šéf rozhodl, že chce odevzdat naše SIMkarty, kvůli zrušeni pracovního tarifu. A já se ptám, když tedy odevzdám SIMKARTU se svým číslem a zařídím si nový tarif s novou SIMKARTOU, mohu mi vytvořit to stejné číslo?
Tohle číslo mám 18 let a nechci o něho přijít.
Díky
to je divné, ne. Jim stačí, když zruší ten tarif. Přece jsi neměnila číslo, oni ti nedali novou sim kartu, nebo jo? Manžel měl pracovní číslo a když tam skončil, tak si ho firma zrušila a on si tam dal svůj tarif. Stejně jako já, měla jsem přes ně zvýhodněný tarif a prostě jsem ho převedla na jiný. Nic jsme nikomu nevraceli.
@vokishka
Měli jsme od nich novou SIMKARTU oba.
A bývalý šéf je chce zpět. Proto mě zajímá, zda si k nové SIMKARTĚ budu moci nechat stejné číslo.
@Anonymní píše:
@vokishka
A bývalý šéf je chce zpět. Proto mě zajímá, zda si k nové SIMKARTĚ budu moci nechat stejné číslo.
no a to číslo bylo nové? Když píšeš, že ho máš od deseti let. Máš k tomu číslu něco, nějaký doklad, je to psané na tvé jméno, máš k němu heslo? Jestli jo, tak jdi do prodejny operátora a nech si vystavit novou sim a rovnou zařid tarif.
@Anonymní píše:
@vokishka
No, můžeš, ale musíš to řešit v součinnosti s bývalým šéfem, protože při rušení toho tarifu se musí buď požádat o převod toho čísla z firmy na tebe nebo o převod k jinému operátorovi. Rozhodně to nejde tak, že by to šéf zrušil a ty sis jen tak došla, že chceš to samé číslo.
Když jsem přecházela k jinému operátorovi tak jsem původní simkartu zničila a od nového operátora mi přišla nová s původním číslem. Takže ano, simkartu dostaneš novou s původním číslem, když o to zazadaš.
@izabe píše:
Když jsem přecházela k jinému operátorovi tak jsem původní simkartu zničila a od nového operátora mi přišla nová s původním číslem. Takže ano, simkartu dostaneš novou s původním číslem, když o to zazadaš.
my neměnili
@vokishka píše:
my neměnili
Pak jste, ale nemenili operátora.
@izabe píše:
To ano, ale o ten převod musi požádat ten byvaly, sef.
@j.a.n.i1 píše:
To ano, ale o ten převod musi požádat ten byvaly, sef.
Aha, ja to spatne pochopila, ze jen prevadi cislo na sebe.
Můžete si ponechat číslo, které jste používala doteď. Stačí, když to na zákaznické lince řeknete.
Ale musí ten, na koho je smlouva napsaná s tarifem a tím číslem zrušit tarif a než bude tarif zrušen, tak se musí nahlásit, že chce dal číslo používat, operátor původního tarifu sdělí kód, který se pak hlásí u nového operátora. Jinak to nejde.
Ahoj,
už se na zákaznickou linku nedovolám tak se jdu zeptat vás, třeba máte zkušenost. Své telefonní číslo mám od 10 let. Už 2 roky mám pracovní zvýhodněný tarif od manžela. Manžel před nějakou dobou přešel výš na jinou pozici pod jiného šéfa a až teď se jeho šéf rozhodl, že chce odevzdat naše SIMkarty, kvůli zrušeni pracovního tarifu. A já se ptám, když tedy odevzdám SIMKARTU se svým číslem a zařídím si nový tarif s novou SIMKARTOU, mohu mi vytvořit to stejné číslo?
Tohle číslo mám 18 let a nechci o něho přijít.
Díky