Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Jedine laser, ktery to treba trosku zesvetli. Olejicky, masticky uz nepomohou. Je to narusena kuze, ktera se sama nezregeneruje.
Jak píšou holky, oleji ani mastičkami se toho bohužel nezbavíš.
Ne, neřeším to. A to mám na ruce jizvu po popáleniny, která je viditelná. Asi bych to řešila, kdyby to bylo v obličeji. Ale jinde na těle je to prostě mou součástí. Mam strie na prsou, rychle mi vyrostly, a žádný z partnerů to nikdy nekomentoval. Časem vybledly.
S tím nic neuděláte. Na 100 % nezmizí nikdy. Prostě se kůže roztáhla příliš rychle. Má je skoro každý. Včetně spousty mužů. Pokud jsou bledé, tak bych je vůbec neřešila…
@Anonymní píše: Více
Ahoj,
já mám strie na zadku a vnitřní straně stehen. Jednu dobu jsem si kupovala Bi-oil a nějaké oleje na strie, ale efekt nula. Teď jsem ve fázi kdy mi to vůbec nevadí ![]()
Ale dopomáhám si opalováním v létě a v zimě chodím prohřívat kosti do solárka. Jakmile jsem alespon trošku opálená, tak nejsou tolik vidět ![]()
Já to promazávám přírodním tělovým mlékem Beecera, z e-shopu 4 katharsis. Hezky to zjemní pokožku, nedělá to mastný filtr a je to přírodní.. na jizvy to pomáhá, ale samozřejmě nezmizí úplně.
@VeronikaV33 Mě tohle mléko sedí i na atopický ekzém, hlavně nedělá mastný film, já se nerada mažu, protože nesnesu pocit že jsem mastná a tady u toho tělového mléka to tolik nevnímám, je to vlastně docela příjemné na kůži. ![]()
@VeronikaV33 Taky mám ráda tuhle kosmetiku. Sedi mi i na atopak, na vyrazku a celkove jen na promazani, dobre se vstreba ten krem.
Mažu retinolem na prevenci a mažu kyselinou hyaluronovou na ty, které už mam. Mam obojí v séru, nic speciálně drahého, mažu u telky, když si vzpomenu. Moje strie jsou tmavé, je to otravný. Neříkám, že by to byla po tom dramatická změna, ale trochu mi to pomohlo je stabilizovat.
Ahoj holky, prosím jak řešíte staré jizvy nebo strie?
V pubertě se mi udělali strie na zadku a stehnech. Do toho mi po operaci zůstala jizva s čím taky nejsem vůbec nadšená.
Dá se s tím ještě něco udělat olejíčky nebo něco takového mi pomůže?
Taky jsou už pokukovala nad laserem ale prvně bych vyzkoušela radši něco z drogerie nebo lékárny.
Co poslouchám a čtu tak se toho nejde zbavit. Ale ta představa minimalizovat jejich viditelnost by byla pro mě úžasná.