Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Blažej, Bohdan, Bořislav, Ctirad, Čechta, Dobroslav, Duchoslav, Evan, Holec, Chotěbor, Chval, Ješek, Kozma, Křesomysl, Ladislav, Libomír, Milota, Mnata, Mojmír, Nechval, Nezamysl, Otrad, Pravomil, Přemysl, Radoslav, Rastislav, Ratibor, Ratislav, Rohan, Slavata, Slavomir, Smil, Soběslav, Spytihněv, Svorad, Třebsa, Tuchota, Tušek, Vědom, Velen, Vladivoj, Vladislav, Vlastibor, Vlador, Vlk, Vlkoš, Vrbata, Všerad, Všemysl, Želimír…
Z toho tvojho by šel Bohdan, Ctirad, Ladislav, Evan (typické keltské jméno
), Ješek, Vladislav, Milota, Mnata, Mojmír, Přemysl, Radoslav, Rastislav, Ratibor, Slavomir, Soběslav, Vladivoj, Vladislav
Co třeba Zdeslava? - Zdeša, Zdeška, Slávka, Zdenka
Duchoslav jedině jako příjmení.
U nás na Orlickoústecku se narodila Klementina
@mojmira píše:
Kostislava, Miloň, Felician
Miloň Čepelka a jeho vnuk Miloň
Mnislav Zelený Atapana
@Anna766 píše:
Staročeská jména-Slované…
Boreš, Bezmír, Blahosej, Braslav, Byšek, Ctimír, Ctislav, Častava, Čestislav, Domahost, Domaslava, Drahuš, Dražej, Hroznata, Hostislav, Hvězdoň, Chotěbor, Chlumata, Chuděj, Jadruh, Ještitbor, Jitroň, Kazněj, Krabuš, Květava, Liběj, Lstibor, Lučen, Milovan, Milomir, Myslava, Nadslav, Nedabyl, Nezbavěta, Odran, Olech, Ostromir, Prostěj, Petroupek, Stojislav, Svorad, Rodvin, Řehout, Škoděj, Štěta, Třebej, Trubej, Ústoj, Útěch, Velemil, Vitislav, Věromila, Vyšehněv, Zdebor, Znosim, Zvěstoňa, Živena, Života, Žížel, Żalhost.
Prosím vybírejte![]()
Dala bych: Ctislav, Hostislav alias Hosťa, Květa, Živa (podle slovanské bohyně)
![]()
Alfréd se mi nelíbí, ale znám daleko horší a holčičí jména jsou moc pěkný
a hodí se k sobě.
Jména mi k sobě hezky ladí a líbí se mi všechna tři. Alfrédovi se dá říkat Alfe, Alfí, Fredy, Jenovéfě bych říkala Jenůvko, Jeno… Ony zdrobněliny a oslovení většinou přijdou samy, já takhle u Jáchyma taky nechápala oslovení Chymíku, a teď už mi to vůbec uši netrhá a říkáme mu tak taky.
Mně se ta jména líbí, jsou mi bližší než všechna ta dnes moderní (není třeba vypisovat
). Taky bych se nebála používat je v základním tvaru a u Josefíny bych na něm trvala
.
Obě se mi moc líbí
. Dle mého názoru rozhodně lepší, než nějaká Sophia, Victoria, Emma, Ella a jim podobné.
Jména jsou pěkná, staročeská, hodí se k příjmení. Za mne 100× lepší a zajímavější než Tristanové, Nicolasové, Charlotty a spol.
Krasna jmena
Libi se mi tyhle jmena, my mame treba Vendelina
Ono to „domaci“ osloveni prijde vzdycky tak nejak samo. Ale takova jmena bych klidne pouzivala tak jak jsou, v zakladnim tvaru.
@Anonymní píše:
Vendelína? Holka? Nebo Vendelín - kluk? V podstatě je to jakoby- Vašek? Říká mu tak někdo?
Vašek je spíš Václav ne? ![]()