Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Diskuzí na téma jméno je tu milion. Tak proč nezaložit ještě jednu
. Tuto bych chtěla věnovat staročeským jménům(ale třeba i jiným nepoužívaným). Pište sem všechna, která vás napadnou, můžete připsat i jaký máte na ně názor. Jinak na mysli mám jména typu Kordula, Vavřinec či Bořivoj
.
PS: Tato jména se začínají pomalu, ale jistě, dostávat opět do kurzu, proto je chci v této diskuzi všechna připomenout.
Kolegyně plánovala Vintíře, to je obdoba německého celkem běžného Günthera. Nevím, jak to dopadlo, protože se před porodem stěhovala.
My máme Hedviku, ale to není staročeské jméno
Tak já už mlčím.
![]()
Kordula super, Borivoj taky super, Vavra taky jde ale neni to pro me topka. Moc se mi libi Ratibor.
My budeme mít Matěje. Hledali jsme vhodné jméno k příjmení Mynář a toto byla jasná volba.
![]()
@JayLee Jo, a Krok, Čech a Lech.
Mnata, Vojen… http://www.nase-rodina.cz/article.php?…
Moc moc jsem chtěla Metoděje, ale nakonec jsem to nedala, protože na to nikdo nereagoval pozitivně a nechtěla jsem, aby měl syn kvůli jménu nějaký stres.
Kunhuta. Mahulena. Spytihněv. Medard. Mojmír. Vladivoj. Milivoj. Anastázie. Evelína. Rastislav. Bernadeta. Vlastislav. Slavomír. Dragomira.
Můj spolužák na vejšce se jmenoval Pravoslav a byl to fakt kusanec ![]()
@Busy Bee Metodějka má známá. A mně se to líbí moc. Hlavní je neříkat jméno před porodem, když už je malé na světě, tak si na jméno dokáže ošklivé poznámky najít jen primitiv. Jinak mně se líbí Barnabáš.
Bydlim ve Spytihněvi, takže za mě toto jmeno
jedna holcina tady u nás má chlapečka Fabianka. My máme Zdendu, druhý měl byt Jindřich. Jo a v rodině máme malého Cyrilka..a pro holčičku je dle mého vrchol luxusu dát Josefinku (ale nerikat Pepina!)-to je tak krásné a vznešené jmeno ![]()