Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Miriska Nemusí být přímo staročeské, ale prostě v minulých letech moc nedávané, což Hedvika splňuje
.
Bořivoj, Radbúza, Kazi, Doubravka
mně se líbí, ale nesmí to být už hodně zapomenuté jméno, to je pak pro mě stejná exotika jako Isabella Nováčková ![]()
@LennaZS Jo, na Josefínu mám stejný názor, já bych jí říkala Fíno
.
@LennaZS Josefínu jsem moc chtěla, ale odradila mě právě ta Pepina ![]()
@Xaverie píše:
Tak pochopitelně Kazi, Teta a Libuše:)
U nás se narodil Bivoj
.
Líbila se mi Kazi a Severína, ale jednak to neprošlo přes tatínka a jednak bych se ty jména trochu bála dát, ony děti nejsou zas tak zlý samy o sobě, jen dospělí se posmívaj za rohem a na fórech
nakonec má malá aspoň jména dvě a druhý z nich je Amálie… ![]()
@Anna766
TYJO, Bernadeta mě nenapadla, to je krásnéé jméno!!!
Jo a znala jsem Přemysla, měl sestry Anežku a Elišku, jestli tam byl nějáký úmysl nevím ![]()
@lemanka píše:
@Busy Bee Metodějka má známá. A mně se to líbí moc. Hlavní je neříkat jméno před porodem, když už je malé na světě, tak si na jméno dokáže ošklivé poznámky najít jen primitiv. Jinak mně se líbí Barnabáš.
my jsme jméno neříkali před porodem nikomu…
a manžel se doslechl různé poznámky, jakože „co vás to napadlo?“ a potom taky „cože? jak? nerozumím? co?“
a to není nic moc neobvyklého, dokonce je v kalendáři (který má dvě jména na den)
O Bivojovi vím taky a má ještě sestřičku Zoru, to se mi docela líbí ![]()
Vladan(a).Jeremiáš. Eliáš. Zachariáš. Angelika. Kunigunda. Lubica. Vendelín. Eulálie. Elvíra. Frederika. Ruprecht. Emanuel(a).Svatava. Svatoslav. Otmar. Otýlie.
@Anna766 píše:
Vladan(a).Jeremiáš. Eliáš. Zachariáš. Angelika. Kunigunda. Lubica. Vendelín. Eulálie. Elvíra. Frederika. Ruprecht. Emanuel(a).Svatava. Svatoslav. Otmar. Otýlie.