Staročeská jména

Napsat příspěvek
Velikost písma:
66871
17.8.15 03:09

My máme Mikuláše, ale roztrh se s nimi pytel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6759
17.8.15 03:23

Spolužačka má Bartoloměje.
My máme takovou normální českou klasiku, tak to ani nebudu uvádět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6759
17.8.15 03:24
@matkabagristy píše:
My máme Mikuláše, ale roztrh se s nimi pytel

Mikuláše jsem pro „třeťátko“ taky chtěla, ale měl by narozeniny, svátek a Vánoce moc u sebe, tak to neprošlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66871
17.8.15 03:31

@IvaB náš se narodil na Velký pátek, ale stejně jsme to moc neřešili. My dávali jména, co nejsou častá, ale pak nějak přišla do módy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
17.8.15 03:37

Muj prcek mel kryci jmeno Kresomyl…coz jsem nasledne zjistila, ze jsem spatne precetla a to jmeno je Kresomysl tusim :D Nekde na netu je cely kalendar tehle starych jmen a tohle jsem tam nasla :mrgreen: Nakonec se ale jmenuje docela „normalne“ :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22609
17.8.15 05:18
@Anna766 píše:
Kunhuta. Mahulena. Spytihněv. Medard. Mojmír. Vladivoj. Milivoj. Anastázie. Evelína. Rastislav. Bernadeta. Vlastislav. Slavomír. Dragomira.

Babička byla Anastázie, sama sobě říkala Stázka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22609
17.8.15 05:20

Růžeslav

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lutonka
17.8.15 05:47

My mame doma Oldricha a musim rict, ze jsem z toho jmena stale hrozne nadsena. V porodnici zadneho nemeli pry 10let, a znam jen jedno dite v okoli, ktere se tak jmenuje.Ma to spoustu tvaru. Bohuzel holcicce jsme podobne zajimave jmeno nenasli (Bozena fakt neee :lol:),tak mame „trapnou“ Kacenku :D :lol:

• Citovat
  • Upravit
702
17.8.15 06:45

Karla :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3796
17.8.15 07:08

Přihodím vám Šárku a Ctirada :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11671
17.8.15 07:08

My máme Viléma…jinak stará či nepoužívaná jména se dost vrací. Kamarád má Anastázii, kamarádka Mikuláše,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140245
17.8.15 07:11

Filomena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.8.15 07:33

Pro napsání příspěvku se musí člověk registrovat 8o Tak tedy aspoň anonymně. My máme Mojmíra, Dobroslavu a Svatavu. Protijména byla Miluše a Bořivoj (Bořivoje jsme měli psaného u obou holek). Neteře se jmenují Hana, Kateřina, Emílie, Rovena, Gabriela a Zora a synovci pak Antonín, Vít, Bartoloměj, Emil a Felix. Myslím si, že jsme taková docela exotická rodina, co se jmen týče. Jinak jsme docela normální :lol: Jo neteře a synovci nejsou jen od jedněch rodičů, jen mi přišlo zbytečné to nějak rozepisovat, kdo je čí dítě :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.8.15 07:35

My jsme chtěli nějaká krásná a česky znějící jména. Starší syn je Kryštof, těch ale poslední dobou přibylo. Ale třeba když vznikal název kapely Kryštof, tak prý to jméno dali proto, že tak škaredé jméno by nikdo nikomu nedal :nevim: Nás se dnes ptají, jestli se syn jmenuje podle kapely… Tak to fakt ne, je to podle významu :-)
Mladší syn je zatím „na houbách“ a hledali jsme jméno, které se bude hodit i ke staršímu a bude mít pěkný význam. Takže jsme našli zase jméno, které mělo hluché období, ale teď se s nimi roztrhl pytel, Matyáš to bude.
Pro holčičky jsme měli vymyšlená originálnější a opravdu málo častá jména - Anastázie a Adina :-) Akorát to teda nevyšlo ;-)

• Citovat
  • Upravit
27879
17.8.15 07:37

Albín

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat