Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
Vendelína? Holka? Nebo Vendelín - kluk? V podstatě je to jakoby- Vašek? Říká mu tak někdo?
kluk Vendelin
a vsichni mu rikaji Vendo. Ja jak kdy, nekdy Vendo, nekdy Vendeline. Ve skolce mu ucitelky rikaji Vendiku.
Ale cizi lidi, treba na hristi, kdyz slysi ze mu reknu Vendo, tak si mysli, ze je to Vaclav a pak mu reknou Vašku.
@Anonymní píše:
Ahojky! Rozhodně to není narážka.. urážení nebo tak něco.. ale ; Tomáš Klus má 3 děti.. - Josefína, Alfréd a Jenovéfa.. jaký máte názor na tato jména? Konkrétně: Alfréd a Jenovéfa..vůbec nemám tušení jak bych třeba kamarádku - kamaráda s tímto jménem oslovovala?
Zrovna Jenovéfa je moc krásný, a říkala bych jí třeba Jenofo a nebo Jenůvko a nebo tak, jak by si ona přála, což je asi nejlepší řešení. Alfréd je dobrej a no a Pepina je jedno z mých top jmen
Jenovefě bych říkala normálně Jenovefo v dospělosti či v pubertě a jako maličké bych jí říkala Jeny, Jena, Véfi či Ofka
Slyšela jsem jména jako Česlav, Česmil nebo Miloň, Milorad. Trošku málo jsem znala jednoho Diviše a Živana. I když se mi třeba ani jedno nelíbí, tak je to aspoň originální ![]()
Snad i nějaká česká herečka má dceru Babetu, tak to jako, fakt ne ![]()
Jak tu al někdo zmiňoval Josefínu, tak i jako několik holek se mi nelíbí ta varianta Pepina, Pepka atd. ale to Fína/Fina to už zní zajímavěji ![]()
@lemanka píše:
Diskuzí na téma jméno je tu milion. Tak proč nezaložit ještě jednu. Tuto bych chtěla věnovat staročeským jménům(ale třeba i jiným nepoužívaným). Pište sem všechna, která vás napadnou, můžete připsat i jaký máte na ně názor. Jinak na mysli mám jména typu Kordula, Vavřinec či Bořivoj
.
PS: Tato jména se začínají pomalu, ale jistě, dostávat opět do kurzu, proto je chci v této diskuzi všechna připomenout.
Tak já se přidám. Vlastislav a Ctirad ![]()
Kolega má syna Zikmunda. Když jsem jméno chlapečka slyšela poprvé, obrazně jsem si ťukala na čelo. Jak ale i něm mluvíme, Ziky, Zikouš, už mi to takový úlet nepřijde
.
Z holčičích jmen staročeských nevím, zatím se mi vyloženě žádné nelíbí, ale třeba Šebestián se mi líbí, jestli je vyloženě staročeské nevím, ale žádného neznám ![]()
Vavřinec, Diviš, Burian, Haštal, Vaněk
Háta, Jenovéfa, Méda, Vjerka, petromila, Dobrá, Květoslav…