Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Knihomyš tak to už je i na mě moc.
i když taková Ráchel, Ester, Sarah tak ty se mi líbí moc. Nataniel třeba taky.
Chtěla jsem Hedviku.To byla tátova maminka kteroužto jsem už nezažila. Ovšem manželovi se nelíbila.
@Anna766 To jsou ty měkčí varianty
Takovej Suríšadaj nebo Nachšón nebo Gamlíel, to je jiný kafe.
Přitom na matrice by to mělo být obhajitelné.
Petronela. Polyanna. Ervín. Mstislav. Eleonora. Leopold. Kornélie. Valentýna. Valerián. Vitališ. Rozálie. Aurelián.
@Lutonka píše:
Mě se třebas dost líbí Adolf, když se odprostím od té historie. Ale nikdy bych to dítěti neudělalaA taky Antonín.
Antonína máme, taky Alžbětu, Marii a Báru ![]()
@věrasek80 píše:
@Lutonka také máme doma Oldřicha už 14let
A co-je spokojenej se jmenem? ![]()
Cvetanka, Pěva. Pěva je krásné jméno, jednu jsem znala. Kdyby se mi narodila holčička, byla by to Pěva ![]()
@marfra Trefa
Mám dcerku Evelínku a čekám druhou… líbí se mi Josefina ![]()
@Jana Martinková U nás se starší kultivovaná paní jmenuje Věda
a další pak Jelena
.
@Knihomyš píše:
@Anna766 jasně, ta osobní vizitka mi přijde jako takové elegantní řešení, ale poslouží cokoliv![]()
Abych teda byla v tématu, tak mě napadá třeba Ignát (Hermann).
A ze „starých“ jmen jsou fajn biblická - ve Starém Zákoně je pro rodiče, toužící v ČR po originalitě za každou cenu zlatý důl, kupodivu se zdá, že to málokterý nekřesťan využívá. Ruben, Juda, Neftalí…
Američani jsou jinde, biblický jména běžně, třeba takovej Aaron, tak se jmenuje kamarád, dělal jsem i s chlapem jménem Damon Kiesow a potkal Ahaba (Achab v Bílý velrybě) a Joshua, Jeremiáš.
Já, křtěnej Prokop, se jim těžko můžu pošklebovat.
Jammča - Věda je teda zajímavá.
Jméno Jelena se mi taky líbí.
Jinak vím o jednom klukovi, který se jmenuje Gracián.
Příspěvek upraven 18.08.15 v 15:35
@Jana Martinková A já znám chlapce - věk do 20 let - a je Ferdinand.
Jo a taky jsem potkal jednoho hippie, už v letech. Měl pět dětí, už dospělejch a dvojčata se jmenovala River a Ocean a pak měl Summer. Ty další jsem zapomněl ale taky nářez.
I když Hope se najde i u normálních lidí.