Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Izzz píše:
Tak pak nechápu, proč dávat Vendelína, když se mu tak vůbec neříká. Mě se to jméno moc líbí, ale připadá mi bohužel nepraktický vzhledem k podobě s Václavem.
ja nevim, ale podle me je takovych vetsina jmen…napr. me ted napadla Alzbeta, Katerina…malokdy jim nekdo rekne celym jmenem. Bud se rika Betko, Betusko, nebo u malych deti Alzbetko…Katko, Kačko, Katuško malokdy nekdo rekne Kateřino a uplne stejne je to u Vendelina a tisice dalsich jmen. Takze zrovna tohle bych neresila. A kdyz uz Vaclav…neslysela jsem ze by nekdy nejaka maminka zavolala na rocniho chlapecka Vaclave
spis zavola Vasku, Vasiku apod.
@Amys ja myslim, ze u nas to tak horke nebude…rikame mu fakt ruzne - Vendo, Vendiku, Vendi i Vendelinku a obcas Vendeline ale jak jsem psala vyse, to jsou proste jmena ktere u malych deti moc nepouzivas. Malokdo rekne svemu rocnimu nebo dvouletemu diteti Alzbeto, Katerino, Vendeline, Vaclave apod. Vetsinou to proste zdrobnis a nebo pouzijes „domaci“ tvar. A podle toho jake tady slysim jmena ve skolce a ve cviceni, tak Vendelin je jeste „normalni“ jmeno, tak si nemyslim, ze by byl nekdy nejaky problem
Ale urcite mas pravdu, ze neni dobre to pouzivat jen u „trestani“
@allinka píše:
@Izzz Taky si říkám… My jsme se báli, že se naší Evelíně bude říkat Evo, ale naštěstí se nás všichni nejdřív zeptají, jak jí říkáme my (Evelí, Eveluš) nebo rovnou volají celým - Evelínko.
no vidis, a kolikrat ji reknes celym jmenem Evelino? predpokldam ze ji spis rikate Eveli nebo Evelinko
@marfra píše:
no vidis, a kolikrat ji reknes celym jmenem Evelino? predpokldam ze ji spis rikate Eveli nebo Evelinko
Právě má období, kdy zkouší, co všechno máma vydrží, takže docela často
Ba ne, normálně jí říkám Evelí, to je fakt.
Me se strasne zacalo libit Kristián nebo i Gabriel.. Ale Kristiánek je pro me top. U nas v okoli ho nema nikdo.. A u holky Viktorie ale ted se snimi roztrhl pytel.. A manzelovi se libi Helena..
@marfra píše:
ja nevim, ale podle me je takovych vetsina jmen…napr. me ted napadla Alzbeta, Katerina…malokdy jim nekdo rekne celym jmenem. Bud se rika Betko, Betusko, nebo u malych deti Alzbetko…Katko, Kačko, Katuško malokdy nekdo rekne Kateřino a uplne stejne je to u Vendelina a tisice dalsich jmen. Takze zrovna tohle bych neresila. A kdyz uz Vaclav…neslysela jsem ze by nekdy nejaka maminka zavolala na rocniho chlapecka Vaclavespis zavola Vasku, Vasiku apod.@Amys ja myslim, ze u nas to tak horke nebude…rikame mu fakt ruzne - Vendo, Vendiku, Vendi i Vendelinku a obcas Vendeline ale jak jsem psala vyse, to jsou proste jmena ktere u malych deti moc nepouzivas. Malokdo rekne svemu rocnimu nebo dvouletemu diteti Alzbeto, Katerino, Vendeline, Vaclave apod. Vetsinou to proste zdrobnis a nebo pouzijes „domaci“ tvar. A podle toho jake tady slysim jmena ve skolce a ve cviceni, tak Vendelin je jeste „normalni“ jmeno, tak si nemyslim, ze by byl nekdy nejaky problem
Ale urcite mas pravdu, ze neni dobre to pouzivat jen u „trestani“
@marfra Máme Antonína a ještě jsem mu tak snad neřekla. Je to prostě Tonda, Toník, nebo jak si říká on, Ňoni ![]()
@allinka jako u nas ![]()
@konecna26 píše:
@marfra Máme Antonína a ještě jsem mu tak snad neřekla. Je to prostě Tonda, Toník, nebo jak si říká on, Ňoni
Noni
no presne o tom mluvim, mate Antonina (coz je mimochodem krasne jmeno
) a stejne se mu rika Tondo, Toniku, Tonicku…ale to je proste vetsina jmen. Jedine jmeno co znam, ktere se rika porad stejne a ktere ted dala kamaradka svemu synovi, je Hugo. Hugovi proste jinak nez Hugo rict nejde
Ona sama mu jinak nez nas Hugi nebo nas Hugo nerekne.
Hugoušek?
Ale Prokop je na tom stejně, ten se taky skoro nedá zdrobňovat.
@marfra @KalamityJohn jednomu už pubertálnímu Hugovi se říkávalo Hugáči. ![]()
@marfra píše:
A kdyz uz Vaclav…neslysela jsem ze by nekdy nejaka maminka zavolala na rocniho chlapecka Vaclave
Já jo
ale říkám mu to s láskou, třeba Václave, ty kaňoure. Spisovnou podobu jména při napomínání nepoužívám, pracuju s barvou a hlasitostí svého hlasu.
@marfra
znám malého Huga - říkali mu Hugoušek, Hugýsek, Hugínek, když rozčiloval svoji starší sestru říkala mu Hugyne!
@KalamityJohn @Anna766 @lamicina tak ono kazdemu jmenu jde udelat nejaky domaci tvar, my taky obcas Vendelinovi rekneme Venďucho prďucho
Ale kdyz jsem prisla je kamosce se podivat na maleho tak rict mu Hugousku mne jaksi neslo pres pusu, proste jsem mu rikala Hugi. Ale verim, ze doma si kazdy nejaky domaci tvar jmena vymysli ![]()
@lleennttiillkkaa
Vaclave, ty kanoure?
kolik je malemu roku? ![]()
@lleennttiillkkaa píše:
Já jo![]()
ale říkám mu to s láskou, třeba Václave, ty kaňoure. Spisovnou podobu jména při napomínání nepoužívám, pracuju s barvou a hlasitostí svého hlasu.
To je podle Slunce seno?? ![]()