Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@marfra mě se právě Václav líbí kvůli mnoha variantám Venda, Vašek, Vašík, Venoušek…nenapadlo mě, že se někde Václavům neříká Vendo ![]()
@IvaB píše:
Jedna maminka tu jednou napsala, že dceři občas říkají Prudencie. Moc se mi to líbilo a taky už to používám. Tímto té mamince děkuji.
Není zač ![]()
@Myšice4 me prijde ze je takova tvrda.. Ale kdyz se rekne Helenka tak se mi to strasne libi.. U me vede zatim ta Viktorie a posledni dobou i Valentynka..
@Anna766 fakt? tak to by me taky nenapadlo, kdyz by mne nejaka holka rekla, ze se jmenuje Venda, tak by me automaticky napadla Vendula, ne Vaclava ![]()
No nicmene tim bych tema Vendelin uz uzavrela.
Nam se jmeno Vendelin libi, Vaclav se nam nelibi. Kolik ma jake jmeno podob jsme nikdy neresili, chteli jsme jen, aby bylo neobvykle, dalo se zdrobnit a melo domaci tvar. Jinak nez Venda se Vendelinovi rict neda, a to ze tak nekdo rika Vaclavovi (coz zni podle me uplne jinak) je uz kazdeho problem
Kamaradi, rodina a ve skolce mu rikaji Vendelinku, Vendo, Vendiku…a to ze nejaka babka na ulici se me zepta jestli je to Vasek, me netankuje. Naopak jsem se zatim vzdy setkala s pozitivni reakci, ze je to neobvykle a krasne jmeno
Myslim, ze jsou daleko horsi a „neprakticka“ jmena ![]()
Teď jsem si vzpomněla na jméno, které tu myslím ještě nepadlo. Co říkáte na jméno Jenovéfa?
@Fíková píše:
Teď jsem si vzpomněla na jméno, které tu myslím ještě nepadlo. Co říkáte na jméno Jenovéfa?
prej je to Jenifer po česky…
@Fíková píše:
Mě se líbí
@Gosi to je.
@lleennttiillkkaa mně se taky líbí, ale dítěti bych ho neměla odvahu dát.
@Fíková píše:
@Gosi to je.
To je rozumny, kolikrat clovek kouka co si sebou dite vlece zivotem ![]()
@Fíková píše:
vzdálená příbuzná byla Jenovefa, jméno se dávalo ve 30letech min. atoletí. Nedala bych ho.
@Fíková píše:
@Gosi to je.
já možná jo, ale já jsem magor. Fakt jsem hodně chtěla Velena. Dokonce i Kvida bych dala, ale nad tím se každý pohoršoval.
Jenovéfa mi nepřijde nějak hrozná, ale já jsem člověk, co se mu líbí Voršila a Doubravka no ![]()
@lleennttiillkkaa píše:
já možná jo, ale já jsem magor. Fakt jsem hodně chtěla Velena. Dokonce i Kvida bych dala, ale nad tím se každý pohoršoval.
Jenovéfa mi nepřijde nějak hrozná, ale já jsem člověk, co se mu líbí Voršila a Doubravka no
Mě se třeba moc líbí Serafínka ![]()
@Fíková píše:
Už jsem ho tu psala. Jenůvka, líbí se mi od doby kdy jsem poprvé viděla v divadle Její pastorkyňu.