Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Horymír - ten mimochodem slaví svátek 29. února, tedy jednou za 4 roky.
Z těch, u kterých znám jejich nositele (nositelky): Jasna, Tekla, Zdobuše, Mnislava, Zdík, Pravomil, Horymír.
Jinak v matrikách okolo roku 1810 jsem nacházel jména jako Emerenciána, Scholastika, Gallus (což je latinská obdoby českého jména Havel), Andělín (počeštěné německé jméno Engelbert), mno a ještě pár by se našlo…
@mojmira píše:
Božislavů je u nás 43,Zvonimírů píše: Více
Jeden Božislav se oženil s mojí spolužačkou… Živí se jako tesař.
Tekla a Kosťa. To už jsme jak u indiánů.
(Ale neobvyklým a staro-jménům fandím, nevykládejte si můj příspěvek jinak.
)
@Litta píše:
Tekla a Kosťa. To už jsme jak u indiánů.(Ale neobvyklým a staro-jménům fandím, nevykládejte si můj příspěvek jinak.
)
se mnou do školy chodil také Kosťa, ale nevím jestli se tak jmenoval, nebo to byla jen přezdívka.
@Jura007 píše:
Z těch, u kterých znám jejich nositele (nositelky): Jasna, Tekla, Zdobuše, Mnislava, Zdík, Pravomil, Horymír.
Jinak v matrikách okolo roku 1810 jsem nacházel jména jako Emerenciána, Scholastika, Gallus (což je latinská obdoby českého jména Havel), Andělín (počeštěné německé jméno Engelbert), mno a ještě pár by se našlo…
Ty jo, mám jednoho kamaráda, který se jmenuje Zdík. Akorát my si všichni mysleli, že to je jen přezdívka. A teď se dozvím, že to je fakt jméno
To se ho budu muset zeptat ![]()
@mojmira píše:
se mnou do školy chodil také Kosťa, ale nevím jestli se tak jmenoval, nebo to byla jen přezdívka.
Někde se píše, že jsou oficiálně 3. Ona je to zdrobnělina Konstantina zřejmě. ![]()
@Litta píše:
Někde se píše, že jsou oficiálně 3. Ona je to zdrobnělina Konstantina zřejmě.
vím určitě, že nějaká velmi vzdálená příbuzná mé babičky se jmenovala Konstantina. Prý se jí říkalo Tinka.
@malaloui píše:
Ty jo, mám jednoho kamaráda, který se jmenuje Zdík. Akorát my si všichni mysleli, že to je jen přezdívka. A teď se dozvím, že to je fakt jméno![]()
To se ho budu muset zeptat
Asi nejznámější toho jména byl olomoucký arcibiskup Jindřich Zdík…
Tomislav. Jeden úředník jmènem Tomislav Novák sedával v Chebu na ÚP.
Timotěj. Hortenzie. Svatopluk. Svjatopolk.