Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anna766 Timotheus je starší podoba tohoto jména - v ruštině můžeš narazit na jeho variantu Timofěj. Tuhle jsi možná měla na mysli…
@Jura007 píše:
@Anna766 Timotheus je starší podoba tohoto jména - v ruštině můžeš narazit na jeho variantu Timofěj. Tuhle jsi možná měla na mysli…
Jestli myslíš Timotěje tak ano, tohle.
Jinak v tom Chebu to byl skutečně Tomislav.
Myslím že Timotěj je dávané v Maďarsku. Jedna známá má holčičku, jmenuje se Timea. Mají slovensko-maďarské kořeny.
@Anna766 píše:
Tomislav. Jeden úředník jmènem Tomislav Novák sedával v Chebu na ÚP.
Timotěj. Hortenzie. Svatopluk. Svjatopolk.
Svatopluka jsem měla učitele i spolužáka. A jeden bydlel v naší ulici
@Litta píše:
Tekla a Kosťa. To už jsme jak u indiánů.(Ale neobvyklým a staro-jménům fandím, nevykládejte si můj příspěvek jinak.
)
Ještě chybí Kámen
![]()
@Anna766 píše:
Myslím že Timotěj je dávané v Maďarsku. Jedna známá má holčičku, jmenuje se Timea. Mají slovensko-maďarské kořeny.
Timeu máme taky doma ![]()
Na dovolené jsem poznala rodinku a měli chlapečka Tamáše.
Ukázka ze staročeského kalendáře užívaného v 19 století.
Abdon, Adelaida, Ambrož, Blahomil, Blahorád, Balbína, Ctibor, Ctirad, Dětřich, Drsoslav, Erazim, Fridolín, Gothart, Honoráta, Hildegarda, Hadrián, Hostivít, Joachim, Jadviga, Jimram, Kajetán, Kleofáš, Liboslav, Ludoslava, Myslena, Miloň, Mstivoj, Mstivít, Nikasius, Novomíra, Nikodém, Olbram, Osvald, Ofka, Předislava, Přelimír, Rafael, Romuald, Řehoř, Sylvester, Střezimír, Střezislav, Šimon, Šebestián, Teobald, Timoteus, Urban, Valburga, Veleslav, Vlnomil, Záviš, Záboj, Žitomír, Živan.
My máme doma kočku Otýlii a příští pejsek se bude jmenovat Rosálie. Jinak kdyby se nám narodila holčička (ale podle UZ je to kluk
) tak by to byla Antonie. Manžel miluje tahle staročeká jména. Jinak v rodině máme ještě Žofii, Anastázii, Ferdinanda a táta měl být Horymír, naštěstí je Jiří
![]()
@šutička jé Žofii bych brala taky, kdyby to nebyla naše kočka ![]()