Starý šicí stroj Veritas napínání horní nitě

6248
6.1.15 15:10

Starý šicí stroj Veritas napínání horní nitě

Tak dlouho jsem povolovala napínání horní nitě, až mi celé kolečko vypadlo a já teď přesně nevím, jak ho sestavit dohromady :zed: Jedná se o šicí stroj Veritas Zickzack 8014/25 ze 70. let. Nemáte ho některá (třeba i jiný typ ) a nemohla byste mi poradit, vyfotit nebo popsat, jak jdou za sebou ty talířky a kam patří ten drátek, co tam tak jako čouhá? Jestli má držet všechny talířky pohromadě, nebo má být mezi nimi? Už jsem to zkoušela různými způsoby a pořád mi to napínání nefunguje tak, jak by mělo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4497
6.1.15 15:17

Mám teda novější, ale nejdříve je tam takový ten vyřezávaný plíšek, poté drátek, co vede niť a pak talířky užším místem k sobě a nakonec to kolečko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
6.1.15 15:32

@Sariele pokud vypadlo i to niťové perko, tak to je už práce pro opraváře, jinak na staré veriatsce 25 bylo těch napínačů několik typů, posílám fotku těch nejčastěji používaných, snad vám to pomůže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6248
6.1.15 15:54
@cverunka píše:
Mám teda novější, ale nejdříve je tam takový ten vyřezávaný plíšek, poté drátek, co vede niť a pak talířky užším místem k sobě a nakonec to kolečko.

Děkuju moc, to bude ono, jdu to zkusit :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6248
6.1.15 15:55

@steeve To bude asi z jiného typu, já to mám jiné :think: Ale i tak děkuju za odpověď :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6248
6.1.15 16:39

Tak už to mám asi sestavený dobře, ale stejně mi jde ta nit nějak ztuha, dřív šla lehčeji :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
6.1.15 16:42

@Sariele tak to trošku povol do leva…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
6.1.15 16:49

Mas takovyto nebo novejsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6248
6.1.15 17:26

Právě když otočim doleva, tak už je to kolečko tak na kraji, že vylitne a rozpadne se. Mám tenhle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6248
6.1.15 17:28

Ještě jedna fotka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
6.1.15 18:32

Tohle jsou strasne jednoduchy stroje, na to urcite prijdes…zkusila bych rozebrat a dat niz nebo vys perko napeti, jestli ti to neztahuje…proste pokusem omylem, ty kotoucky mi z fotky prijdou dobre.
A taky jestli mas dobre to kolo posledni s pruzinou, ze to mas tak nakonec je divny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
6.1.15 18:39

Taky mi tam ta pružina nějak nejde, bývá na opačné straně - blíže ke stroji. Ještě se zkus podívat, zda ta niť nedrhne někde jinde a neposouvá se tak ztuha proto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
6.1.15 19:46

Ja mam pruzinu nalevo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6248
6.1.15 20:05

Holky, tak už mi to funguje :dance: Já tam měla blbě to poslední kolečko, co drží pružinu, ono tlačí na takovou osičku a ta při zvednutí patky uvolní kotoučky, aby šla nit lehce vytáhnout. A proto mi to šlo tak ztuha, protože ta osička netlačila kam měla :)
Díky všem za rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
7.1.15 09:54

@Sariele super!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...