Šťastný a veselý advent - nebo ne?

9994
13.12.11 09:34

Šťastný a veselý advent ?

Holky, taky to tak některé máte? Celý rok si říkám, že vánoce a předvánoční čas proběhnou v pohodě a klidu, že si to užiju i s rodinou a zatím… Ani ne za 14 dní jsou vánoce a já nervy jak nitě. Třeba včera - v práci průšvih za průšvihem, dárek co mi přišel pro mamku se mi vůbec nelíbí, ono to prostě na těch stránkách vypadá všechno líp. Večer jsem spálila dva plechy našeho oblíbeného cukroví, přestala mi fungovat žehlička a synovi se rozbil zip na zimní bundě, což se před vánoci, když obracím každou korunu prostě vůbec nehodí…ani se nedivim, že mě v noci probudila bolest hlavy…už se bojim, co zase příjde. Přesto vše se těšim na vánoce. Kašlu na úklid, vždyť vlastně uklízím pořád, takže už jenom donapíct, donakoupit, dobalit…ono to nakonec nějak dopadne a hlavně si zase příští rok řeknu, že letos to bude v klidu a pohodě. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16492
13.12.11 09:48

PAolosko tak to máme podobně. U nás je od začátku prosince taková divná nálada. Skoro tichá domácnost. Včera mě vytočili do vrtule na poště. Pořád po mě někdo chce prachy, které nemám. No prostě je to takové divné. Příjde mi, že je to jeden velký stres. Problém s přeúvěrováním hypotéky a spousta dalších věcí.
Aspoň, že mám tu malou, která zamnou příjde a obejme mě a dá mi pusu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
13.12.11 10:04

Jsem na tom podobně, včera jsem uprosila mého muže ať zajedeme do Ikei pro stromek. Stromky jim nedovezli utratili jsme tam prachy za jídlo a blbosti a já pomalu s brekem, jeli domů bez stromku. Chytla jsem z toho migrénu a zvracela. Doma pořád bordel od děcek, venku svítí slunko na zaprášeny okna a já jsem zralá do postele. Dárky nemám dokoupeny, dobaleny, stromek nemáme a to všechno kvůli pár dnům co utečou jak voda. Holky držte se :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
13.12.11 10:18

Ono se řekne, že si to člověk dělá sám, ale to jsou věci, které vyplavou sami a ve chvíli, kdy je nejmíň potřebujeme. A nejlíp všechny najednou. Ale u stromečku to ze mě zaručeně spadne, když uvidím tu svou rodinku, zdravý a šťastný kluky, to ostatní už není tak důležitý. Teda pokud neskončím na pohotovosti ze zádama jako loni ;) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
13.12.11 10:30

Tak já nervy z Vánoc nemám vůbec,jsem flegmatik :mrgreen: Cukroví napečené ještě nemám,snad to stihnu tento týden :lol: Dárečky jsem už nakoupila,dneska to ještě doladím,prostě lážo plážo.Na nákup jedu dneska až po 21 h abych se vyhla tomu rabování :roll: Jen doufám,že budeme všichni zdraví,hezky si užijem Štědný den a jestli budu mít pod posteli prach a na oknech šmouhy,nebudu mít dokonalé tvary rohlíčku,to mi je jedno :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
13.12.11 10:30

Trávívali jsme vánoce na střídačku u našich a u tchýně. To jsem nervila už v létě. Abych stihla upíct cukroví, abych něco dobrýho dovezla, abych měla dokonale zabalené dárky, všichni dokonale oblečení a ČISTÉ děti :zed: Pak mi Maty předvedl hysterák, že on večeřet nebude - Štědrovečerní večeře, stůl našňořenej a on mi začal stávkovat a všechno kolem sebe házet. Moje babičky pořád dokola opakovaly: „ale Matýsku, musíš přece s námi večeřet“ :pankac: Nechtěla jsem po nich křičet, ať si ho nevšímají, že se k nám za minutku přidá, ale naštvaná jsem byla teda fest.
Od loňska si to děláme všechno v klidu. Cukroví ja takové, jaké si děti vypíchají :roll: Salát míchá Maty, a že je všude? No a? Řev u večeře mě nechá klidnou.
Ale taky jsem nervozní z dárku. Z jednoho. Pro tchýni. Paní, která ho dělá, měla na začátku prosince rodit, slíbila, že to do vánoc stihne, ale známe to, pokud to nezvládne, zlobit se na ni nemůžu, navíc se neozývá :nevim:
Stromek snad o víkendu nějaký koupíme :mrgreen: Chlap mi včera oznámil, že pro stromek pojede za měsíc, že není kam spěchat. Usmála jsem se, že super, že aspoň ušetříme, že to už budou zadarmo :mrgreen: Vyděšeně se podíval do kalendáře a začal plašit.
Takže asi ano, i když si to snažíme udělat co nejvíc v klidu, ten stresík tam prostě je. Podle mě nestresují jen ti, co Vánoce prostě milují, úplně maximálně.
Což mi připomíná, musím obvolat babičky a naplánovat návštěvy. Tolik rodin, tolik lidí, je to šílené to zkoordinovat tak, aby byli všichni spokojení :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
13.12.11 10:37

On to ani není stres kvůli Vánoc. Spíše se tak všechno sype najednou. A potom z toho má člověk velkou hlavu.
Já třeba dárky mám, stromek máme umělý :oops: :) a na štědrý den jsme se rozhodli, že půjdeme k našim :-) Tam bude veselo :-)

Ywet ty návštěvy teda nezávidím. My máme naštěstí půlku rodiny v jednom městě, tak se tam sejdeme všichni najednou a druhou půlku v místě bydliště, tak tam zajdeme na chvíli :-)
Jen manžel má rodinu 300km, tak uvidíme jestli dorazí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
13.12.11 10:48

M-a-j-a, my právě Vánoce trávívali u našich nebo u tchýně hlavně proto, že nějaká ta povinná návštěva pak ubyla. Tchýně tráví Vánoce s babičkou, a i moje babičky se většinou sjely k našim, když jsme tam byli i my (to máš třeba 3 návštěvy v jedné :pankac: ).
A navíc všichni nás musí vidět na Vánoce - tzn. 24.-26.12. :zed:
Jak řešíte návštěvy vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
13.12.11 10:55

Tak to právě taky nevím, štědrý den doma, chci mít klid(oni asi taky)druhej den asi k našim, ale nevím kdy k druhé babi a dědovi? Ještě rodina zase k nám a brácha chce ať ještě přijedeme k nim, ale popravdě mě se moc nikam nechce. Než se všichni vypravíme a nabalíme :roll: A jestli bude sníh, tak můj chlap jezdí a odhrňuje, tak budeme doma :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
13.12.11 10:58

Tak my navštěvy nemá naštěstí žádné.Jen první svátek jdem ke švagrové.K nám nikdo nechodí,nějak se s rodinou nevídáme,spíš tak nějak sem tam přez rok,ale na Vánoce nee.Což je tada o velkou starost míň,huráááá :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
13.12.11 11:04
Ywett píše:
M-a-j-a, my právě Vánoce trávívali u našich nebo u tchýně hlavně proto, že nějaká ta povinná návštěva pak ubyla. Tchýně tráví Vánoce s babičkou, a i moje babičky se většinou sjely k našim, když jsme tam byli i my (to máš třeba 3 návštěvy v jedné :pankac: ).
A navíc všichni nás musí vidět na Vánoce - tzn. 24.-26.12. :zed:
Jak řešíte návštěvy vy?

No my nakonec taky budeme na štědrý den u našich.
Ono je to nejlepší, když se půlka rodiny sejde u někoho a „odbyde“ se návštěva najednou. Jinak bych si o nedokázala představit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
13.12.11 14:11

tak nečetla jsem vše,ale u nás se rozhodně nedá mluvit o nějakém veselém adventu,potažmo vůbec o Vánocích…
Nedávno nám ukradli kola,rozbila se myčka,a je neopravitelná,a o víkendu se odporoučel pc…¨
Do toho chlap nedostal slíbené prémie,takže stav nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
13.12.11 14:15

Já se každý rok těším, až bude po Vánocích. letos ještě okořeněné sociální reformou od ledna- přijdu o pár tisíc. Brigády, co mám, to nevyrovnají..... Sháním práci… Jediné, na co se těším, že děti snad budou štastné z dárků, nebudu to přehánět, ale dostanou i od našich, od babičky, od strejdy. na všem jsme se dohodli, takže dostanou, co chtějí… A fakt se těším, jakou budou mít radost.
Jo a já gruntuju a mě to baví :oops: , já to mám ráda a ještě vyházet pár krámů

• Citovat
  • Upravit
byron
13.12.11 14:16

Ale že bych prožívala pohodu- to ne, tu si taky představuju jinak

• Citovat
  • Upravit
7631
13.12.11 14:23

Holky, když nejde o zdraví, tak jde o hovco… :mavam: :mavam: :mavam: :mavam: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová