Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj ![]()
chtěla bych se poradit,mám si vybrat nějaký telefon,rozhodla jsem se pro Nokii,teď mám Samsung a je to hrůza.Chtěla bych nějakou Nokii s dotykovým displejem,ale teď právě přemýšlím,jak dobře se na nich píše sms,měla jsem samé telefony s normál klávesnicí a tak mi tohle vrtá hlavou,mohly byste mi říct jak se vám na dotykáčích dobře píší sms?Možná mám blbý dotaz,ale budu ráda za jakékoliv odpovědi.Díky
![]()
No já mám dotykový samsung
Psaní sms nic moc, jako dá se, ale bez psaní se slovníkem bych se zvencla, obrazovka má nějakou odezvu a nestačí rychlosti, kterou píšu a že nejsem žádnej klofač smsek. Takže asi chce vyzkoušet konkrétní typ telefonu, jakou to má odezvu, ale v nějaké rozumné cenové relaci to asi nebude žádnej zázrak ![]()
Ahoj, tak samozřejmě to ze začátku bude trošku nezvyk oproti klasickému mobilu s HW klávesnicí, ale věřím, že si rychle zvykneš. S Nokii bohužel žádné osobní zkušenosti nemám (až na takové ty historické kousky jako 3310
, používala jsem dotykové LG (myslím, že Cookie a momentálně mám SE Xperiu),ale můžu říct, že se mě osobně píše o 100 % líp na dotykové klávesce.
Mám Nokii a smsky se mi píšou výborně
Hlavně díky té klávesnici, na které jsou všecky písmenka (teď nevím, jak se tomu říká
) Jinak by odezva mohla být malilinko lepší, ale u psaní mi to nevadí, spíš při rolování v nějaké nabídce nebo tak - ale s tím jsem počítala, když jsem si kupovala dotykový telefon v nižší cenové kategorii. Na dotykáč jsem si zvykla fakt rychle…
Mám taky SE Xperii a super, dají se tam doinstalovat prográmky a nemusíš ťukat, ale píšeš jakoby tahem, oproti klasice mnohem lepší …
Ahoj měla jsem vždy Nokii s klavesnici , pak me napadlo koupit si dotykovou a hrůza !!!!!!! Uz nikdy více. Nejen psaní sms bylo děs ale celkově příšernej display. A jak svítilo sluníčko tak bylo úplné h…o vidět. Ted Mám iPhone 4 od apple, a nemůžu si ho vynachválit a to ho Mám uz rok a nemenila bych ani náhodou. Cena je sice vysoká ale rozhodně za to stojí. Měla jsem možnost od kamarádek vyzkoušet různé dotykové telefony, ale za mě jedině iPhone ![]()
Taky mám iPhone a zrovna z nej pisu, je o o zvyk, ale zvykla jsem si rychle. Jedine z čeho roštu jeta automatická korektura, takže kdyz si toho nevsimnu tak občas odeslu vylozenou kravinu jako tuhle jsem psala manželovi „zaparkuj“ a netušila jsem že obyč slovo zaparkuj změní na Zaorálek ![]()
Manžel ale zase musi mít klasické tlačítka, tak ma BlackBerry pro business účely a ten zase nevyhovuje mne…
Mimochodem já iPhone dostala, sama bych si koupila dotykovou Nokii ne za více nez 5 tisic a to že pisu z iPhonu jsem zmínila v diskusi Chudoba2012 i jak jsem k nemu prisla a jak se tam do mne dámy pustily…
mám dotykovou nokii a jsem spokojená. s psaním sms nemám problém.
Ahoj,
mám Nokii 5530 a sms se mi na ní píšou v pohodě. Občas tel. trochu zlobí, ale jinak jsem spokojená.
Já spokojená nejsem,už dvakrát za dva roky musel do opravny,příště ho už vyhodím a koupím si normální.Obvykle ty dotykové se kazí.
Mám taky dotykáč, teda Samsung, ale dotykáč je pořád dotykáč. Za mě už nikdy více. Pokud je člověk zvyklý na klasickou klávesnici, blbě se mu zvyklá (ale taky záleží na člověku). Já jsem díky té klávesnici hodně ušetřila za smsky, protože když si představím psát smsku o více než 5ti slovech, tak raději nepíšu. A když jo, tak jedno slovo. BLbý je na dotykáčích i prohlížení menu, rolování občas přejede jinam než člověk chce, hledání v seznamu je pro mě taky trošku problém, pořád mi to ujíždí někam jinam. Asi záleží na uživateli. Já mám mobil hlavně na volání, občas to psaní smsek, nepoužívám na něm nic víc moc, občas foťák, budík (teď mám ale malou na buzení), kalendář atakový ty klasiky. Teď jsem si zkusila dát přes dotykáč internet a asi ho zase zruším. Než v tom něco vyhledám, tak projedu celou stránku, ale klikání hrůza.
Ahoj, mám Nokii C6, je dotyková, ale má i vysouvací klávesnici, kde jsou všechna písmena Qverty se tomu říká, jen nevím, zda je to správně napsané
. Jsem spokojená i když ze začátku to byl nezvyk. Nakonec sms raděj píšu na displeji, ale já celkově nerada píšu.
Ahoj, já mám dotykový Samsung a jsem spokojená. Píše se mi na něm dobře. Už ho mám 2 roky a neměla jsem jediný problém.Manžel má iPhone a na něm taky v pohodě.
Miškynka píše:
Ahoj měla jsem vždy Nokii s klavesnici , pak me napadlo koupit si dotykovou a hrůza !!!!!!! Uz nikdy více. Nejen psaní sms bylo děs ale celkově příšernej display. A jak svítilo sluníčko tak bylo úplné h…o vidět. Ted Mám iPhone 4 od apple, a nemůžu si ho vynachválit a to ho Mám uz rok a nemenila bych ani náhodou. Cena je sice vysoká ale rozhodně za to stojí. Měla jsem možnost od kamarádek vyzkoušet různé dotykové telefony, ale za mě jedině iPhone
Jenže toto právě není o značce, ale o cenové relaci. Kdyby chtěl iPhone udělat telefon za 3500,– (jako stála moje Nokia), tak bude mít taky displej stejné kvality. A naopak
Než jsem ho kupovala, tak jsem to studovala a jsou právě nějaké dva druhy… A ty levnější prostě mají mouchy, což se dá čekat.
ja si zas tak na ty telefony nepotrpim,tak se v tom moc nevrtam,ale manzel jo a ten me informoval,ze nokie ma dotykace dalo by se rict nejslabsi(z dotykovych telefonu),on sam ma iPhone,ja mam HTC,spokojenost.
Osobne teda fakt nemam rada psani sms(na jakekoliv klavesnici),takze pretrpim sem tam nejakou sms na jakekoliv.Jsem na to lina,radej ten telefon zvednu a zavolam
.
S dotykovkou jinac pres rok nemam problem.
Ale treba u notase mam klasickou klavesnici radej nez psat z iPadu,to me zdrzuje..(pravdepodobne to bude tim,ze pisu vsemi deseti jak drak
a nebo jsem holt stara skola
)