Koupě nemovitosti - úřady

Anonymní
11.12.11 21:38

koupě nemovitosti - úřady

Ahoj, koupili jsme domeček a přemýšlím, co všechno musíme teď zařídit. Vodu, plyn a elektriku už jsme oběhali.
Inko, protože někteří to ještě neví a nechci aby se to dozvěděli z diskuze chci jim to říct osobně :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23847
11.12.11 21:58

Zkontrolovat si katastr, zda jste opravdu majitelé :mrgreen: Pokud budete měnit trvalé bydliště, tak snad založ novou diskuzi, to je takovej opruzzzz :pocitac:
Dále musíte vyřešit popelnice. Dobré by bylo pojištění domácnosti, pojištění nemovitosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
11.12.11 21:59

Přiznat se k dani z nemovitosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101594
11.12.11 22:00
mag píše:
Přiznat se k dani z nemovitosti.

Jojo, ale to stačí až v lednu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101594
11.12.11 22:01
Gina108 píše:
Zkontrolovat si katastr, zda jste opravdu majitelé :mrgreen: Pokud budete měnit trvalé bydliště, tak snad založ novou diskuzi, to je takovej opruzzzz :pocitac:
Dále musíte vyřešit popelnice. Dobré by bylo pojištění domácnosti, pojištění nemovitosti…

Proč opruz? Já to měla vyřešené asi za 10 minut včetně vyplnění formuláře a popovídání si s paní na úřadě 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
11.12.11 22:06
j.a.n.i1 píše:
Gina108 píše:
Proč opruz? Já to měla vyřešené asi za 10 minut včetně vyplnění formuláře a popovídání si s paní na úřadě 8o

Myslím spíš ty následné úkony - změna adresy na:
občance, řidičáku, techničáku, u zdravotní pojišťovny, v bance, u zaměstnavatele, na pracáku, u všech smluv a pojištění a to jistě není vše a pochybuju, že všude stačí poslat email :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3870
11.12.11 22:18
Gina108 píše:
j.a.n.i1 píše:
Gina108 píše:
Proč opruz? Já to měla vyřešené asi za 10 minut včetně vyplnění formuláře a popovídání si s paní na úřadě 8o
občance, řidičáku, techničáku, u zdravotní pojišťovny, v bance, u zaměstnavatele, na pracáku, u všech smluv a pojištění a to jistě není vše a pochybuju, že všude stačí poslat email :nevim:

To se opravdu musí nahlásit úplně všude?? 8o O tom jsem teda neměla vůbec tušení. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101594
11.12.11 22:27
Gina108 píše:
j.a.n.i1 píše:
Gina108 píše:
občance, řidičáku, techničáku, u zdravotní pojišťovny, v bance, u zaměstnavatele, na pracáku, u všech smluv a pojištění a to jistě není vše a pochybuju, že všude stačí poslat email :nevim:

Aha, tak to jo :-) to jsem nepochopila, sedím si na vedení…
No, OP jsem zvládla rovnou, to bylo o dveře vedle, řidičák jsem stejně musela vyměnit neb mu končila platnost, na zdravotní pojišťovně jsem to hlásila asi 2 měsíce na to při narození malého… a v bankách to nemám dosud a to už je víc jak rok :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
11.12.11 22:27

Dano, bohužel jo a ještě to není konečný seznam, určo be se něco dalšího našlo. Někde, třeba u tý pojišťovny to třeba až tak nevadí, mi to třeba vyplavalo na povrch až když mi něco posílali na starou adresu, ale zdravotní pojišťovny celkem kvůli tomu prudí, když to nenahlásíš do 8 dnů (já tam šla za 14 dnů a dostala pojeb od paní na přepážce :mrgreen: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1291
11.12.11 22:36

No a jeste, pokud se nepletu, se to pri zmene bydliste, hlasi i na financaku (ja musela, jsem osvc, nevim, jak v jinych pripadech)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3870
11.12.11 22:37

Gino - ježiši, tak to děkuji za osvětu :lol: To já vůbec nevěděla. Já myslela, že to řeknu jen v práci a tradá. Ikdyž já mám změnu jen v čp., obec a ulice stejná, jen místo Lipová 123 je Lipová 151, tak si zase na jednu stranu říkám, že budu hrát mrtvýho brouka a pak, když na to přijde, tak to jako dodatečně nahlásim. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101594
11.12.11 22:39
jakkoli píše:
No a jeste, pokud se nepletu, se to pri zmene bydliste, hlasi i na financaku (ja musela, jsem osvc, nevim, jak v jinych pripadech)

Jojo, mělo, to jsem taky zatím neudělala :mrgreen: tedy na finančáku jo, tam jsem to hlásila při DP, ale ještě se to musí nahlásit na živnostenském odboru a tam jsem tedy nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová