Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zkontrolovat si katastr, zda jste opravdu majitelé
Pokud budete měnit trvalé bydliště, tak snad založ novou diskuzi, to je takovej opruzzzz ![]()
Dále musíte vyřešit popelnice. Dobré by bylo pojištění domácnosti, pojištění nemovitosti…
mag píše:
Přiznat se k dani z nemovitosti.
Jojo, ale to stačí až v lednu ![]()
Gina108 píše:
Zkontrolovat si katastr, zda jste opravdu majiteléPokud budete měnit trvalé bydliště, tak snad založ novou diskuzi, to je takovej opruzzzz
Dále musíte vyřešit popelnice. Dobré by bylo pojištění domácnosti, pojištění nemovitosti…
Proč opruz? Já to měla vyřešené asi za 10 minut včetně vyplnění formuláře a popovídání si s paní na úřadě ![]()
j.a.n.i1 píše:Gina108 píše:Proč opruz? Já to měla vyřešené asi za 10 minut včetně vyplnění formuláře a popovídání si s paní na úřadě
Zkontrolovat si katastr, zda jste opravdu majiteléPokud budete měnit trvalé bydliště, tak snad založ novou diskuzi, to je takovej opruzzzz
Myslím spíš ty následné úkony - změna adresy na:
občance, řidičáku, techničáku, u zdravotní pojišťovny, v bance, u zaměstnavatele, na pracáku, u všech smluv a pojištění a to jistě není vše a pochybuju, že všude stačí poslat email ![]()
Gina108 píše:j.a.n.i1 píše:Myslím spíš ty následné úkony - změna adresy na:Gina108 píše:Proč opruz? Já to měla vyřešené asi za 10 minut včetně vyplnění formuláře a popovídání si s paní na úřadě
občance, řidičáku, techničáku, u zdravotní pojišťovny, v bance, u zaměstnavatele, na pracáku, u všech smluv a pojištění a to jistě není vše a pochybuju, že všude stačí poslat email
To se opravdu musí nahlásit úplně všude??
O tom jsem teda neměla vůbec tušení. ![]()
Gina108 píše:j.a.n.i1 píše:Myslím spíš ty následné úkony - změna adresy na:Gina108 píše:Proč opruz? Já to měla vyřešené asi za 10 minut včetně vyplnění formuláře a popovídání si s paní na úřadě
občance, řidičáku, techničáku, u zdravotní pojišťovny, v bance, u zaměstnavatele, na pracáku, u všech smluv a pojištění a to jistě není vše a pochybuju, že všude stačí poslat email
Aha, tak to jo
to jsem nepochopila, sedím si na vedení…
No, OP jsem zvládla rovnou, to bylo o dveře vedle, řidičák jsem stejně musela vyměnit neb mu končila platnost, na zdravotní pojišťovně jsem to hlásila asi 2 měsíce na to při narození malého… a v bankách to nemám dosud a to už je víc jak rok ![]()
Dano, bohužel jo a ještě to není konečný seznam, určo be se něco dalšího našlo. Někde, třeba u tý pojišťovny to třeba až tak nevadí, mi to třeba vyplavalo na povrch až když mi něco posílali na starou adresu, ale zdravotní pojišťovny celkem kvůli tomu prudí, když to nenahlásíš do 8 dnů (já tam šla za 14 dnů a dostala pojeb od paní na přepážce
).
No a jeste, pokud se nepletu, se to pri zmene bydliste, hlasi i na financaku (ja musela, jsem osvc, nevim, jak v jinych pripadech)
Gino - ježiši, tak to děkuji za osvětu
To já vůbec nevěděla. Já myslela, že to řeknu jen v práci a tradá. Ikdyž já mám změnu jen v čp., obec a ulice stejná, jen místo Lipová 123 je Lipová 151, tak si zase na jednu stranu říkám, že budu hrát mrtvýho brouka a pak, když na to přijde, tak to jako dodatečně nahlásim. ![]()
jakkoli píše:
No a jeste, pokud se nepletu, se to pri zmene bydliste, hlasi i na financaku (ja musela, jsem osvc, nevim, jak v jinych pripadech)
Jojo, mělo, to jsem taky zatím neudělala
tedy na finančáku jo, tam jsem to hlásila při DP, ale ještě se to musí nahlásit na živnostenském odboru a tam jsem tedy nebyla.
Ahoj, koupili jsme domeček a přemýšlím, co všechno musíme teď zařídit. Vodu, plyn a elektriku už jsme oběhali.
Inko, protože někteří to ještě neví a nechci aby se to dozvěděli z diskuze chci jim to říct osobně