Státnice - bez nalíčení, nevadí to?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11276
31.10.20 15:37

Záleží jak moc tě to rozhodilo. Zakládáš diskusi, tak asi jo. Mně by to bylo fuk. Ale v opačném případě bych si koupila alespoň řasenku, lehký make up a pudr. To je do 400 Kč, pokud jsi ochotná akceptovat provizoria. Pokud se nenalicena necítís dobře tak to prostě investuj. Můžeš nakoupit i za 200 Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108871
31.10.20 15:38
@Kelsey píše:
Nervozita. To se muze stat. Jela jsem teda az v den statnic. Musel mi vezt chlap, protoze cestou mi bylo zle :poblion:. Nevim kolikrat jsem se divala, jestli mam u sebe obcanku a rodny list.
Kolega byl tak nervni, ze nevedel kde dal flesku, kde mel celou prezentaci. Takze vse obhajoval bez pripravy. Nasel ji v tasce az pozdeji.
Proste nekdo je v beznych situacich ok, ale tohle nas rozhodi. Asi ta zodpovednost.

to chápu, taky jsem nervak, když o něco jde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22568
31.10.20 15:40
@Anonymní píše:
Prosím pěkně, přijela jsem do Prahy bez líčidel. V pondělí mám státnice. Myslíte si, že je to faux pas či byste se raději namalovaly? Asi je to stupidní otázka, ale nikdy na žadnou zkoušku jsem bez líčidel nešla, natož na státnici, ale naxdruhou stranu nechce se mi dávat 6 stovek za základní věci..Díky moc

Pro účely státnic se určitě nic neděje. Asi je důležitější to, co máš v hlavě než na ní. Nicméně já bych ty peníze obětovala, nenalíčená ven zásadně nechodím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
31.10.20 15:44

Kdyby ses ptala na promoci, tak to asi pochopím. Ale u státnic snad jde o jiné věci než o vzhled. A líčení fakt není povinost. Faux pas by bylo přijít v džínách, ne bez řasenky.
Zvlášť jestli se normálně nelíčíš - já taky ne a mít na obličeji napatláno něco, co tam běžně nemívám, by mě spíš znervóznilo. Místo na otázky komise bych se soustředila na to, že si nesmím sahat na oči, abych si nerozmazala řasenku, a jestli se mi potem neroztéká make-up. Šla bych tak, jak se cítím dobře a přirozeně - t. j. nenalíčená.

Příspěvek upraven 31.10.20 v 15:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
31.10.20 15:45

Vždyť budeš v roušce a ještě opocená. Maximálně řasenku, to zas není taková investice. Ale asi důležitější je to, co máš v hlavě než na hlavě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
31.10.20 15:48

Minimalně bych si koupila řásenku, řasy mám totiž skoro blonďaté :D maybelline colossal za 250,–, tu bych dopoužívala, přestože doma mám lancome. Plus od catrice tužku na obočí za 60,–, to mám úplně neviditelné.
Záleží, na kolik líčidel jsi v běžném životě zvyklá, ten půlden by mohly vydržet i levné oční stíny.
Na pusu roušku a hodně štěstí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
31.10.20 15:50

Já když šla ke státním, tak jsem se v tomhle celkem připravovala…sukně, ani dlouhá, ani krátká, silonky, boty s uzavřenou špičkou, sladeny lak na nehty, rtěnka…takže já bych aspoň řasenku potřebovala pro klid duše :lol: no teď jsem inženýrka v teplakach…co už :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
31.10.20 15:56

Nikdy jsem na žádnou zkoušku nešla namalovaná, ani ke státnicím, přesto jsem, zcela překvapivě, vystudovala s vyznamenáním. Pokud se normálně nelíčíš a jen máš pocit, že by se to mělo, tak fakt to není nutné. I když možná záleží na škole :think: U nás to bylo každému fuk, byly jsme tam takové přírodní typy, ani některé bledé blondýnky se nemalovaly.
Oblečená jsem ale chodila hezky, to ano, vždycky jsem si před zrcadlem říkala „nevadí, že jsi úplně blbá, hlavně, že dobře vypadáš“ :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.10.20 16:04
@Mufina píše:
Nikdy jsem na žádnou zkoušku nešla namalovaná, ani ke státnicím, přesto jsem, zcela překvapivě, vystudovala s vyznamenáním. Pokud se normálně nelíčíš a jen máš pocit, že by se to mělo, tak fakt to není nutné. I když možná záleží na škole :think: U nás to bylo každému fuk, byly jsme tam takové přírodní typy, ani některé bledé blondýnky se nemalovaly.
Oblečená jsem ale chodila hezky, to ano, vždycky jsem si před zrcadlem říkala „nevadí, že jsi úplně blbá, hlavně, že dobře vypadáš“ :)

No, asi pujdu tedy nenalicena, jen mi to prislo takove neslusne. Jinak jsem zvykla obvykle chodit nenalicena, jen opravdu ktomu musi byt duvod.

• Citovat
  • Upravit
53518
31.10.20 16:13
@Anonymní píše:
No, asi pujdu tedy nenalicena, jen mi to prislo takove neslusne. Jinak jsem zvykla obvykle chodit nenalicena, jen opravdu ktomu musi byt duvod.

Neslušné? Ono je být nalíčená nějaká norma slušnosti? Podle mě má zmalovaná holka hned par bodů dolů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
31.10.20 16:13
@Kelsey píše:
Nervozita. To se muze stat. Jela jsem teda az v den statnic. Musel mi vezt chlap, protoze cestou mi bylo zle :poblion:. Nevim kolikrat jsem se divala, jestli mam u sebe obcanku a rodny list.
Kolega byl tak nervni, ze nevedel kde dal flesku, kde mel celou prezentaci. Takze vse obhajoval bez pripravy. Nasel ji v tasce az pozdeji.
Proste nekdo je v beznych situacich ok, ale tohle nas rozhodi. Asi ta zodpovednost.

Tyjo na co obcanku a rodny list? To po nas nikdo nechtel :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
31.10.20 16:14
@Anonymní píše:
No, asi pujdu tedy nenalicena, jen mi to prislo takove neslusne. Jinak jsem zvykla obvykle chodit nenalicena, jen opravdu ktomu musi byt duvod.

Jestli to, že žena není namalovaná, někdo vnímá jako neslušné, tak je to jen jeho problém :lol:

• Citovat
  • Upravit
Alriga
31.10.20 16:16

Na které vs se dělají státnice face to face? Moje neteř dělala před 14 dny státnice online.

• Citovat
  • Upravit
4685
31.10.20 16:22

Neslušné? Asi myslíš, že nechceš působit neupraveně. Nikdo nebude zkoumat, jestli máš řasenku, nejdeš na pohovor do šantánu. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.10.20 16:25
@Alriga píše:
Na které vs se dělají státnice face to face? Moje neteř dělala před 14 dny státnice obecně zdra otnické obory a farmacie nemají online, maji to jen face to face.
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze