Státnice za 14 dní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15814
20.8.18 22:06
@tininas píše:
Nikdo nám nic neservíroval na stříbrném tácy a spoustu informací jsme si museli vyhledávat v rámci „samostudia“.

tak jistě, ale přece ne až před státnicema, ale už v průběhu studia :nevim: neříkej mi, že celé studium bylo pohoda, klídek a tabáček a najednou před státnicema otázky na něco, o čem jsi v životě neslyšela a musela ses to najednou pracně učit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
20.8.18 22:16

Já státnicovala na jaře. Při plném pracovním úvazku a dvou dětech. Zjistila jsem, že ke každé otázce mám co říct, že si něco pamatuju za ty roky z přednášky nebo z práce. Ke každé otázce jsem uměla aspoň začátek, abych se nějak rozvykládala. Ve finále se pak ta otázka stočila úplně jinam. Obhajobu jsem měla hotovou za večer plus dva dny jsem si to zkoušela říkat. U obhajoby mi do toho stejně skočili neb je něco zaujalo a mluvila jsem zpatra… Minimálně bych to zkusila, za to nic nedáš …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.8.18 22:44
@CrazyOwl píše:
Já státnicovala na jaře. Při plném pracovním úvazku a dvou dětech. Zjistila jsem, že ke každé otázce mám co říct, že si něco pamatuju za ty roky z přednášky nebo z práce. Ke každé otázce jsem uměla aspoň začátek, abych se nějak rozvykládala. Ve finále se pak ta otázka stočila úplně jinam. Obhajobu jsem měla hotovou za večer plus dva dny jsem si to zkoušela říkat. U obhajoby mi do toho stejně skočili neb je něco zaujalo a mluvila jsem zpatra… Minimálně bych to zkusila, za to nic nedáš …

Obdivuju tě????. A jak.dlouho jsi tu mu dala?
Zakladatelka :srdce:

• Citovat
  • Upravit
74217
20.8.18 22:51
@tininas píše:
Takže z toho vyplývá, že se teď budeme předbíhat, kdo se učil míň na státnice, nebo psal kratší dobu diplomku. Promiňte, ale já jsem hrdá na to, že jsem studovala a vystudovala VŠ. A jako bonus jsem si z toho něco odnesla.

To nemuzes brat zle nebo osobne. Jsou stastlivci, kterym staci chvilku se ucit. Statnice budu mit pristi rok. Poctive se pripravuji. Ctu potrebnou literaturu. Bohuzel jsem extremni stresar, kdyz vim, ze mi jde o hodne, tak se vystresuji, ze pak neumim prodat co umim, ztrata pameti, strach. A mam kolegy, kteri se opravdu uci treba 20 minut na zkousku, ale maji vyridilku a ostry jazyk, ze by mrtveho probudili k zivotu. Strasne jim zavidim. Ctu, ctu, ctu, aby byla slovni zasoba a dojde na zkouseni a ja jsem v prd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.8.18 21:53

No někteří jste mi nepomohli když vidím že se připravujete na státnice už rok předem. Na to bych neměla ani čas.
No je to hrozně. Učím se pořád a budu a mám hrozně stresy už teď. :,( Vůbec nechápu jak se to naučím, jsem úplně dutá… :nevim: mám teď pocity takové že nechápu že jsem došla tak daleko, že jsem dala.maturitu, Bc státnice, napsala diplomku, nechápu to když nic nevím!!
Zakladatelka :srdce:

• Citovat
  • Upravit
345
8.1.19 11:52

@Wani to znám. Já studuji dálkově českou literaturu a je to peklo. V srpnu dělám státnice, tedy pokud zvládnu zkoušku z morfologie.
Nemáš náhodou ještě nějaké materiály z dob studia?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze