Stavební spoření nebo spořicí účet ?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Cenarius úročí se tam to, co máš… při cca 60tis, úrok 1%, přišlo za rok 600,– (zaokrouhleno)…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lidulla to naštve, no…
zkus jim ještě zavolat, jak by to bylo v případě, že bys stavebko nechala běžet a chtěla se jen dostat ke svým penězům, případně jsem kdysi zakládala nové, menší část se převedla ze starého a zbytek mi byl vyplacen dřív, než za ty tři měsíce či kolik to ti zloději drží..
stavebko je prostě dávno překonaná zlodějina
v Monetě máš super úrok na spořáku, holt ti to nedošlo, no…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lidulla tak jestli bys s tím měla takové trápení tak bych to nechala. Jasně, vyloženě výhodné to není. Ale zas zrušit to můžeš až za 6 let, tj. nebudeš na ty peníze vůbec sahat (u spořáku by sis třeba řekla, potřebuju prachy teď hned vezmu tady ze spořícího). Zase až tak nevýhodné to není. Sice státní podpora je malá, ale alespoň něco.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucy75 píše:
@Anik6 nikde nepíšu, že tam nemůžeš poslat jednorázově celou částkuale co čtu podmínky stavebek, tak státní podpora vždy činí těch 10% z ročně uspořené částky a i se mi to tak u všech stavebek vždy připisovalo..
nebo mi chceš říct, že nasypeš 150tisíc a každý rok dostaneš dvojku, i když tam nepošleš dál vůbec nic?
I kdyby to tak bylo, tak je to totální nesmysl a mrhání penězi, dostat jen uboých 12 tisíc za šest let!!! to už jsou lepší akcie nebo právě slušný spořící účet, a to x násobně…
jo, přesně tak, nasypali jsme 150tis a 6 let se nestaráme, podpora chodí… a já se vůbec nedohaduji, jestli to je výhodný nebo ne, jen píšu, že to, co si psala není pravda…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás v rodině už má stavebko jen brácha s přítelkyní. Úvodem chci říct, že jsem zaujatý, a nemám rád finanční poradce, dokonce jsem si kvůli ním chtěl pořídit dva dobrmany, neustále mi vnucovali svoje produkty, protože stály o mé peníze, já ale o jejich ne. Stavebka jsem měl dvě.
Musím pochválit Lucy75, která to vysvětluje moc pěkně. Poradkyně natlačila před lety mýho tátu do jiné verze stavebka, ale neřekla mu, že tam bude nižší úrok. Pak nám taky bylo tvrzeno, že není nutné posílat částku každý měsíc, když prý máte víc výdajů, stačí tam poslat dvakrát ročně pětistovku, jen aby tam byl pohyb. Přitom ve smlouvě je povinnost posílat každý měsíc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dám ti jednu dobrou radu: už nikdy nic nezakladej na děti, vždy jen na svoje jméno!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je dáno tím, že za finančního poradce se může považovat naprosto kdokoliv, i naprostý finanční analfabet. Je lepší si jednotlivé produkty porovnat na internetu, v klidu, nespěchat a určitě uděláte lepší rozhodnutí, než s nějakým „poradcem“.
@Ploskutáček píše:
U nás v rodině už má stavebko jen brácha s přítelkyní. Úvodem chci říct, že jsem zaujatý, a nemám rád finanční poradce, dokonce jsem si kvůli ním chtěl pořídit dva dobrmany, neustále mi vnucovali svoje produkty, protože stály o mé peníze, já ale o jejich ne. Stavebka jsem měl dvě.Musím pochválit Lucy75, která to vysvětluje moc pěkně. Poradkyně natlačila před lety mýho tátu do jiné verze stavebka, ale neřekla mu, že tam bude nižší úrok. Pak nám taky bylo tvrzeno, že není nutné posílat částku každý měsíc, když prý máte víc výdajů, stačí tam poslat dvakrát ročně pětistovku, jen aby tam byl pohyb. Přitom ve smlouvě je povinnost posílat každý měsíc.
- Citovat
- Upravit