Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mam syna 15 mes. a chteli jsme ho prestehovat do pokojicku k 7 lete sestricce (ta spinkala sama a bez problemu v pokojicku od 5 mes.). Syn se ale budi a ja tam pak treba hodinu sedim u postylky a drzim mu ruku, dokud neusne a stejne se zas vzbudi, takze jsme si ho nakonec brali do postele k nam. Takze dneska jsme zas prestehovali postylku zpet do loznice a kdyz se vzbudi, tak jen prostrcim ruku spruslema a spime dal. Ale mrzi me to, uz jsme se vsichni tesili, ze budou spat oba v pokojicku. Co myslite, kdy to zkusit znovu? Proc se budi a chce ruku? Zkousela jsem mu davat na noc kasi, zkousela jsem i v noci dat Sunar, vypil ho, ale stejne se budil.
Já bych to zatím nehrotila, je prostě malej a potřebuje cítit máminu přítomnost. My jsme teda malýho už taky přestěhovali tak před měsícem v 17ti měsících i do velké postele se zábranou, ale to z důvodu, že se nám v srpnu narodí dcerka, tak to byla spíš nutnost, kdyby jsme nečekali, tak ho ještě v ložnici necháme. Taky k němu v noci několikrát chodíme a to hlavně kvůli pátrací akci po dudlíku, jednou se budí na mlíčko a ráno si ho bereme mezi sebe do postele, tak nějak to potřebujeme všichni, líp se mi i spí, když je mezi náma ![]()
@jessikka píše:
@Leni78 No nekecej, fakt?
A ne? Mám dvě děti, zkušenosti dostatečný, já se trápila neustálým odnášením do postýlky, hlazením a čekáním u postýlky, stejně tím trpěl do tří let. Ani nevím, proč jsem se tak dlouho trápila. Druhej spí se mnou a vím, že v postýlce by neusnul a když jo, při probuzení by to bral jako zradu, zrovna tady chrní v peřině vedle mě, do pokoje za bráchou chodí zatím jen přes den, bude mu rok.
@Leni78 Jasně, že máš pravdu. Ale na to se zakladatelka neptala, to ví sama. Proto chce vědět, jak to dítěti a celé rodině usnadnit. A že se o to snaží je jen její věc, tak jako to byla věc tvoje.
Takové rejpaly mám fakt ráda.
@jessikka píše:
@Leni78 Jasně, že máš pravdu. Ale na to se zakladatelka neptala, to ví sama. Proto chce vědět, jak to dítěti a celé rodině usnadnit. A že se o to snaží je jen její věc, tak jako to byla věc tvoje.
Co si to dovoluješ?
@Leni78 píše:
Protože chce spát u mámy.
jasně
![]()
žádný hlad, chce mámu, nechce být sám, vždyť je ještě malinký
Usina vecer bud u mlicka nebo si k nemu lehnu a funim do ouska a pak prenasim, tak kolem19.hod. U starsi dcerky jsem byla duslednejsi, ale tady jsem trosku povolila.. Rano vstaval v 7, ted je to nekdy i v pet… Ale i tak lezime a polehavame, ale uz nespime ani jeden;-)
Spat v posteli bysme s nim nemohli, stacily ted ty tri noci. Podvedome spi clovek napul a vubec.. Manzelska postel je pro manzele, ne? Spi v postylce, to je dany. A kdyz se vzbudi, tak ji pritahnu a prostrcim ruku;-) Myslim, ze citove fakt nestrada, za celej den se namazlime az az, takze nevidim duvod spat ve spol. posteli.
Chlapecci jsou proste mamanci. Holky jsou jiny a mozna proto to slo s dcerkou snadneji nez s nim…
@jessikka píše:
Prosím tě, čti jo? A neurážej.
" Proc se budi a chce ruku? Zkousela jsem mu davat na noc kasi, zkousela jsem i v noci dat Sunar, vypil ho, ale stejne se budil."
@jessikka no diteti to teda moc neusnadnila, spis sobe. Je na zmenu prostredi zkratka jeste malinkej a potrebuje mamu blizko sebe.