Stěhování do ciziny

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29730
27.6.13 22:07
@blumen píše:
@asha Kamarád dělá v Rakousku, tak se ho můžu zeptat, ale vycházím z toho, že má stejně jako já. Myslela jsem, že je to podobné, tak asi ne :roll: Tak to vychází Německo o něco lépe.

No neni, jsou to dva ruzny staty :) To euro k tomu svadi, ale srovnat se to neda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
27.6.13 22:09

Holky ted jste me uplne zblbly 2500 mu chodi na ucet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
27.6.13 22:12
@Hanina75 píše:
Sory hrubyho a dela svarece a letaky resim kvuly dalsimu prijmu a taky nechci sedet doma. Jak je to tam se socialnim a zdravotnim zatim nevim proto jsem davala dotaz jake jsou zivotni naklady v rakousku pro 4 clenou rodinu. Zjistujeme vsechny mozne vydaje a vse kolem pobytu.

Jo tak to pak jo, to chapu :) Jako porad to neni spatny, je to nadprumerny plat. Jeste sezen neco ty a budete za vodou :)
Zdravotni, pokud budes zatim doma, muzes mit k manzelovo pojistce jako pripojisteni, je to zdarma. Socialni neplatim, to nevim, jak chodi.
Jinak to fakt zalezi. My treba platime skolu a skolku…dohromady pro vsechny deti cca 500 mesicne, ale 500 mame pridavky, takze se to pokryje. Jidlo je tu o neco drazsi, ale to taky zalezi na miste.
Jak mate vymysleny to auto?
Jinak mne uz nic moc nenapada :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
27.6.13 22:15
@Hanina75 píše:
Holky ted jste me uplne zblbly 2500 mu chodi na ucet

A to nic neusetrite? To maji svareci nejaky super priplatky, ne? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
27.6.13 22:41

Nevim co tam ma a co ne popravde me to ani nikdy moc nezajimalo jinak auto mame stary to by jsme nechaly tady. Pro dnesek mam informaci az kam ta tabulka neni spatny napad tak az prijede dame hlavy dohromady vsem dekuji za rady, nazory a informace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
27.6.13 22:44
@Hanina75 píše:
Nevim co tam ma a co ne popravde me to ani nikdy moc nezajimalo jinak auto mame stary to by jsme nechaly tady. Pro dnesek mam informaci az kam ta tabulka neni spatny napad tak az prijede dame hlavy dohromady vsem dekuji za rady, nazory a informace

No asi takhle, jestli ma vazne dva a pul cistyho, zas tak bych si s tim hlavu nelamala. A zacla bych setrit. Protoze to mas skoro 65 tis. korun a z toho se neco usetrit da.
Jinak nevim, jaky ucet ma v bance, ale manzel normalne dostal od Bawag po cca 3 mesicich kontokorent asi na 3 tis. euro. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lili87
5.9.13 09:28

Belgie

Dobrý den, tak já s dcerou 7 let se chystám vycestovat do Belgie. Mám tam přítele a ráda bych s ním žila. Bude to hodně moc náročné, jelikož ani jedna neumíme pomalu ani žbleptnout anglicky. Prozatím si zjišťuji co a jak a navštěvuji kurz angličtiny. Ale jak se říká, člověk se cizí řeč naučí přímo v té dané zemi. Přítel je dost zajištěný, tak o to obavy nemám, jen bych také moc ráda našla nějakou česky hovořící kamarádku s dětma, která má již své zkušenosti a může mě lehce nakopnout v začátcích. Budeme žít v Lasne, tak kdyby se náhodou někdo našel, budu velice ráda :-) Bára

• Citovat
  • Upravit
20
14.9.14 11:23

Potřebuji radu..

Dobrý den, Vím, že to je jiná kategorie, ale nevím kam s tím. Máme trvalé bydliště v Německu. Potřebuji si, ale něco dodělat v Česku, ale k tomu potřebuji trvalé bydliště. Moji rodiče se přestěhovali do družstevního bytu. Je možné si zařídit trvalý pobyt na krátkou dobu na tomto bytu? nebo jiný příklad?

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.7.15 10:27

Ahoj :mavam: Chtěla jsem se zeptat, zda se tu najde někdo, kdo se stěhoval do zahraničí s dětma školního věku. Zda jste se stěhovali a děti uměli, neuměli nebo jen částečně znali jazyk. Jak se adaptovali? Předem děkuji za odpovědi a rady :)

• Citovat
  • Upravit
1375
24.7.15 10:52
@asha píše:
A to nic neusetrite? To maji svareci nejaky super priplatky, ne? :)

Ahoj treba tady v UK jenom „blba“ pecovatelka ma kolem £ 1.000 za cca 40 hodin tydne/. a jako podnikatel zivnostnik mas jednou tolik maslik klientelu.

Mam prijmy kolem £ 2.000 mesicne a neusetrim ani korunu. naopak jsem rada ze poplatim co mam/.zijeme si nadost dobry urovni v cr bych se na tohle nezmohla co mam tady.ale stoji to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí