Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Já jsem taky v Belgii a jsem tu spokojená. Vyslal mě sem zaměstnavatel na 6 měsíců na zkušenou, seznámila jsem se tu se svým chlapem a už jsem tu zůstala. Belgie je dost náročná, co se týče jazyků. V Bruselu je francouzština nutností a předpokládá se částečná znalost nizozemštiny.
Co se týče mateřské a rodičovské, je to v porovnání s ČR děs.
Příspěvek upraven 06.03.14 v 09:38
jankee píše:
Co se týče mateřské a rodičovské, je to v porovnání s ČR děs.
souhlasim, to je treba brat v potaz pokud se chysta zakladatelka mit deti v zahranici. tady je napriklad materska nejakych 14 tydnu a pak nic. rodicak neexistuje. takze bud to vse tahne manzel anebo vetsina zenskych jde do prace, i kdyz ma jen 4 mesicni miminko. ja jsem tedy doma, od takhle maleho bych neodesla.
mroe píše:
Manzel bydlel vetsinu casu kousek od univerzity, takze taky nekde na rozhrani… kdyz jsem se pak pristehovala nasli jsme si byt v Charminsteru, kousek od Charminster Road, byl to naprosto skvelej a kouzelnej bytecek, puvodne z garaze, dokonce i se zahradkoudodnes na to rada vzpominam…
My bydlime ve Westbourne, znas to? ![]()
Charminser nevim kde, je. Moc to tu takhle neznam. Spis tak chodim v parcich okolo a po plazi. ![]()
Nas bytecek neni nadherny, takovy britsky prumer, ale mame taky zahradu a je na moc hezkem miste. No, nicmene se budeme stejne stehovat, tak uvidime, kde skoncime. ![]()
Tak s tou materskou jsem to vubec netusila.Chlap ma sestru v Rakousku ale ja neumim nemecky.Le uvazujeme i o nem.
Baro ono bohuzel ani nejde o to, zda to mas v anglictine, spis jaky to je typ kurzu. Treba mam jen blbou zkusenost, ale ja si tu neskrtla s VS diplomem (v anglictine, to je jedno). Kdyz bych vedela, ze tu zustanem tak dlouho, udelala jsem si nejaky kurz mistni, staci zakladni, jen mit ten papir a mohla jsem delat v oboru.
Jinak my se sem dostali po VS, manzel uz pracoval a chtelo se nam jeste na rok nekam ven. Manzelovi se naskytla prilezitost jet do UK na dlouhodobou sluzebni cestu a byli jsme tu tak vlastne az doted. Tenhle mesic jsme rozjeli vlastni firmu. Ja prijela za manzelem kdyz uz mel sehnany byt, pak jsem se zaregistrovala do pracovni agentury a mela jsem kliku, ze mi dali razitko pro banku hned na zacatku, takze jsem si mohla otevrit ucet, coz byla podminka ziskani prace. To je takove to zacarovane kolecko na zacatek. Pak uz to jde.
No ty jo.Sice jeste nejsme rozhodnuty jakou zemi.Ale laka nas ta cizina.
tim,ze nekde neni rodicak se nenech zmast,je dulezite se podivat jaky je v te zemi celkovy socialni system,tady v UK jsem taky s malou zadarmo doma,ale celkove se mame mnohem lepe nez v CR s nejakou pitomym rodicakem
My se dneska stehujem do Rakouska
Manzel tam dostal praci, ja budu doma. Socialni system v CR je v porovnani s Rakouskem des. A Rakusaci zatim vesmes prijemnejsi, zvykli na cizince, AJ bez problemu, ale to je hlavne mistem. Ale je fakt, ze dopredu mit neco musis, bez toho bychom si neskrtli, vysoky kauce na byt, stehovani taky neni nejlevnejsi…a nejlip si predem sehnat praci, jinak by to asi slo dost ztuha.
Ja jsem taky doma s dcerou a manzel pracuje…na jejich davky nemam narok, bereme jen nemecky Kindergeld - ale to taky neni marna castka. A v pohode se to da, v CR bychom meli asi vetsi problemy i s mym rodicakem.
Cesky system je sice relativne stedry, ale to neni vse. Myslim, ze ani Nemci to nemaj spatne udelany, sice berou matky penize jen rok, ale treba maj hodne vysokou materskou, a i rodicak dle platu.
Tak takhle jsem nad tim jeste nepremyslele.Je to dost tezky.
@teredes píše:
Scarlett ja tu mam opravdu spoustu kamaradek slovenek, takze na normalni pokec to je. I obcas vecer na pivko. Hele my jedem na velikonoce do New Forest (jako kazdy rok). To uz je skoro na kafe
. A pokud muzu soudit prave z toho New Forest, tak bydlite opravdu v hezke oblasti.
Ahoj jee to me zene do vzpominek, byla jsem 5 roku v UK z toho 4 v Southampton.
Ahoj holky prosim vas mela byh takovou prosbu.nasla jsem si na netu plavky victoria secret a v cr stojo 4000 a v usa 60dolaru myslite ze by mi to nekdo z vas tam mohl koupit a poslat nebo dovazt?samozrejme tomu kdo by mi to sehnal rada poslu financni odmenu.nechci to zadarmo.pomuze nekdo prosim
Anglictina v jinych statech nez UK uz davno nestaci, mistni si chrani svuj pracovni trh a pozadavek umet rec je cim dal tim castejsi.Pokud teda nechcete delat nejakou nekvalifikovanou praci zxa par supu.Ktery uz ale taky moc neni…
ja bych bez predem zajistene prace nikam nejela, nehlede na to ze je takrka nemozne pak vubec ziskat konto, bez konta praci atd atd jak se tady psalo, krome toho nevim, jak jde s trochou anglictiny pracovat jako kadernice zvlast v nejake anglicky nemluvici zemi
ty lidi musi prece vysvetlit co na hlave chcou ne ?
obecne si myslim ze takovy ty pohadky „prijel tam a tam absolutne bez znalosti vseho a udelal tam megadiru do sveta“ jsou uz dnes pase
ametystka tak tyhle pohadky jsou pase urcite, ono uz to neni lehke ani s tou znalosti mistniho jazyka.Natoz bez nej.Opravdu, anglictina nestaci.