Stěhování do ciziny

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
85280
27.6.13 19:44
@lllucie píše:
@asha verim,, nehádám se, co člověk to názor… Jen neni záruka, ze v Rakousku se budou mit lip… Můžou, nemusí… Musi to jedine zkusit…a ze jsou ženský doma… Me by hrablo:-) potrebuju mezi lidi…ja srovnavam staty hlava nehlava z toho důvodu, ze spousta ných kamarádů odešla - Německo, Rakousko, Anglie, Irsko… Vsichni žijou, ake vojáci z nich nejsou…žijou si stejne jako moje rodina…

Tak co znám lidi tady v Německu, tak jsou tady všichni všichni spokojeni a ještě si pořádně rozmyslíme, zda se někdy vrátit. Po finanční i životní stránce jsme prostě někde jinde. A rozdíly jsou i v jiných věcech, o víkendu se sbalíme a jedeme kousek na výlet k jezerům, k horám, eventulně si sjedeme za 4 hodiny k moři, takových možností bych v česku nikdy neměla. Ta příroda a možnosti v Českou nejsou. Na dovolenou jedu jinam, než kam bych jela s platem v česku. Ale samozřejmě v Německu nadáváme na Německo a v česku nadáváme na česko, tak je to vždycky :-) I kdyby na tom byli kamarádi podobně po finanční stránce, tak se po životní stránce mají jinak, jinak by nebyli tam, kde jsou. A ještě něco - vrátit se můžeme vždycky… Neříkám, že to paní bude mít lehké, ale proč to nezkusit, získají zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85280
27.6.13 19:49

@kar-maa A kde bydlíš? Já psala, že jsme v Německu, zda je to tak v Rakousku netuším. Ale můžou si to zjistit, tak jsem na to upozornila..

Kaltmiete je základ (je v tom myslím i odpad, výtah atd…), pak je warmmiete (v tom jsou i zálohy na teplou a studenou vodu a topení) a k tomu platíme ještě elektriku, popřípadě plyn. Tady je u každého bytu napsáno KM i WM, ale zajímá mě jen WM plus ještě elektrika k tomu. Jo a ještě se většinou platí za parkování u domu, kolem 40 euro navíc (ale to už je dost individuální, my zatím vždy našli nějaké místečko zdarma u domu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
27.6.13 19:50

@blumen V Rakousku je to podobny, jen jiny nazvy. Celkovy najem je Gesamtmiete… energie jsou jeste zvlast, tusim :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85280
27.6.13 19:53

@asha Jojo, může být. Já to třeba s tou elektrikou zvlášť nevěděla, zjistila jsem to až při nastěhování, Němci to brali jako samozřejmost, tak mě ani neupozornili, že to nemám zahrnuto v zálohách… Lepší být na to připraven dopředu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
27.6.13 19:54

Jo, na to parkovani se zeptejte, to se hodne lisi. U nas se treba plati, ale o 200m dal uz ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
27.6.13 19:54

Jak myslis pronajmout si byt od spolecnosti to se hleda kde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
27.6.13 19:55
@blumen píše:
@asha Jojo, může být. Já to třeba s tou elektrikou zvlášť nevěděla, zjistila jsem to až při nastěhování, Němci to brali jako samozřejmost, tak mě ani neupozornili, že to nemám zahrnuto v zálohách… Lepší být na to připraven dopředu :)

Ono je to v inzeratech psany, ja hledala byt pres immobilien.net, tam je to rozepsany celkem dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
27.6.13 19:55

Tak u nas je to asi jeste trosku jinak. Jsem sice taky v Rakousku, ale mame pronajaty barak, takze platime jen ten najem co jde majitelce a zbytek vse co se tyka provozu domu si platime sami. Parkovani samozrejme mame u baraku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
27.6.13 19:56
@Hanina75 píše:
Jak myslis pronajmout si byt od spolecnosti to se hleda kde?

No neni to od soukromyho majitele, ale od spolecnosti, co byty vlastni. Normalne pres inzeraty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
27.6.13 19:58
@kar-maa píše:
Tak u nas je to asi jeste trosku jinak. Jsem sice taky v Rakousku, ale mame pronajaty barak, takze platime jen ten najem co jde majitelce a zbytek vse co se tyka provozu domu si platime sami. Parkovani samozrejme mame u baraku.

To pak zalezi na individualni domluve, od soukromyho majitele to muzes mit, jak se domluvite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
27.6.13 20:17

Mi jsme taky koukaly spis po baraku a jestli jsme to dobre pochopily melo by to byt najem 450+ 150 takze asi eletrika a voda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
27.6.13 20:21
@Hanina75 píše:
Mi jsme taky koukaly spis po baraku a jestli jsme to dobre pochopily melo by to byt najem 450+ 150 takze asi eletrika a voda

Jak velky a jak asi stary ten barak je?
Se mi zda 150 za energie na barak malo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
27.6.13 20:33

3+1 asi 70 m takovy normalni barak je to na vsi tak nevim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85280
27.6.13 20:52

@Hanina75 Osobně si myslím, že je to 450 plus voda a topení, k tomu si elektriku platíte zvlášť. Raději si to zjisti cíleným dotazem. Osobně preferujeme klasické paneláky, byty v Německu jsou celkově o dost chladnější, máme vlastní zkušenost a slyšíme to i od známých, tady bych do baráku nešla. Paneláky nám připadnou podobné jako v česku, koupelna bez okna, prostě klasika.

Barákem myslíš přesně co? Samostatný byt na patře?

Ať se manžel zeptá v práci, co mu doporučí za společnosti nebo stránky. Tady v Německu byty pronajímají většinou společnosti, které je vlastní, tím pádem máš jistotu, že v tom bytě můžeš být, jak dlouho potřebuješ. Němci byty téměř nekupují, když už, tak staví baráky. Když ti to pronajme soukromá osoba, tak samozřejmě nechce na konci žádné poškození přehlédnout a ještě tě budou zkoušet oškubat (tak jsem to slyšela). My si byt našli přes inzeráty u různých společností napriklad http://www.immobilienscout24.de Určitě je něco podobného i v rakousku. Nejlépe, ať se poptá muž v práci!! Kolegové mu poradí, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
27.6.13 20:59

Urcite zjistujeme informace kde se da aby jsme neudelali nejakou chybu prece jenom je to velky krok ale vsem moc dekuji za rady a nazory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí