Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já asi moc nevím, co resis? Spousta holek se v těhotenství nebo po porodu stěhuje, taky jsem se chvíli po porodu stěhovala do jiného místa.
Proč by byl problém stěhování s miminkem? Pokud budete mít zařízené bydlení a ošéfovanou práci, nevidím v tom žádný háček. Ať už se chcete stěhovat do Prahy nebo do Zlína ![]()
Děláte to poněkud opacne; většinou jdou lidi do velkoměsta jako mladi bez závazku, na zkušenou, a pak když přijde rodina, naznaji, že blízkost rodiny a život v menším městě bude pro ne v mnoha směrech výhodnější. A stěhují se z velkoměst zase pryč.
Nebo když poznají, že ani v Praze nelitaji pečení holubi jen tak sami do huby ![]()
@unuděná píše:
Proč by byl problém stěhování s miminkem? Pokud budete mít zařízené bydlení a ošéfovanou práci, nevidím v tom žádný háček. Ať už se chcete stěhovat do Prahy nebo do Zlína
Tak ona asi mit osefovanou praci nebude, kdyz bude mit mimino. Ja bych nejprve nasla praci, alespon rok odpracovala a pak teprve otěhotněla
@vokishka píše:
Tak ona asi mit osefovanou praci nebude, kdyz bude mit mimino. Ja bych nejprve nasla praci, alespon rok odpracovala a pak teprve otěhotněla
Tak tím jsem samozřejmě myslela stálou práci pro manžela/přítele.
Pominu-li ze se to fakt neda naplanovat, tak mate predstavu do ceho jit (dum, panelak…) a jestli Vam to tam bude vyhovovat s deckem? Jestli se to lisi nebo nelisi od soucasneho stavu? Dostupnost skolky, pediatra, detske zabavy (hriste atd)? Jasne ze nekdo napise ze v Praze je vseho vic, ale i tady jsou mista vhodnejsi a mene vhodna pro deti, taky jde o vek deti, ja jsem treba moc spokojena v nasi ctvrti ale 6-10lete dite tu nelze samotne pustit hrat nebo ven na kolo… Dalsi vec, vzdalenost od rodin, bude to vpohode, nebude Vam to vadit? Co hlidani babickami, je to tema nebo by to slo poresit i na dalku pripadne s tim nepocitate? Tohle je takovy zaklad co bych brala v uvahu…
Stěhovali jsme se teď se 3 malýma dětma z toho jedno miminko
Manžel teda práci měnit nemusel, má to jen o něco málo dál. Nevím co řešíš, lidi se normálně stěhují.
Co si od te Prahy slibujete?
S detmi jsem radsi byla v dosahu rodiny, party a znamych mist.
Souhlas, je to opačný plán. Zvažte, jestli se tedy vůbec stěhovat, s miminkem (detmi) je lepší mít rodinu poblíž, pokud spolu vycházíte. Pokud ne, není co řešit.
@Anonymní píše:
Zdravím![]()
Předem bych se chtěla omluvit za anonym, ale mám zde kamarádky a nerada bych, aby se dostalo ven něco, co bych ráda ještě držela pod pokličkou.
Jde o to, že s manželem přemýšlíme v horizontu dvou - tří let o přestěhování do Prahy. Zatím jsme bezdětní, žijeme na Moravě, nicméně do dvou let bych ráda otěhotněla a tam nastává ten “problém”, kdy by se velký životní přesun křížil s malým dítětem. Vím, že takové věci jako je těhotenství někdy přesně naplánovat nejdou, ale když se budeme bavit hypoteticky o tom, že bych už měla mimčo, případně byla těhotná, přijde vám to jako velká pitomost?
Prosím vás, je to zatím jen úvaha a já se opravdu nemám s kým poradit, děkujiHned do Prahy nemůžeme (závazky, práce, peníze..) Není tady nějaká maminka, která si prošla podobnou změnou v období mateřství?
Nějak nechápu, v čem je problém? Lidi s stěhují běžně. Myslím že je celkem fuk, jestli budeš třeba zrovna těhotná, nebo už bude mimčo. Co vás tam táhne? ![]()
Taky mi to přijde trochu opačný postup
navíc na rodičáku vám vypadne jeden příjem a bydlení v Praze je nejdražší v celé republice.. za poloviční peníz na menším městě na Moravě budeš žít v domku se zahradou, v Praze na bytě..
ale tak nevím, jaké máte sny a představy o životě
zatím to zní dost neukotveně… pokud vás láká větší město a jste z Moravy + preferujete byt, co Olomouc nebo tak něco?
@Anonymní píše:
Zdravím![]()
Předem bych se chtěla omluvit za anonym, ale mám zde kamarádky a nerada bych, aby se dostalo ven něco, co bych ráda ještě držela pod pokličkou.
Jde o to, že s manželem přemýšlíme v horizontu dvou - tří let o přestěhování do Prahy. Zatím jsme bezdětní, žijeme na Moravě, nicméně do dvou let bych ráda otěhotněla a tam nastává ten “problém”, kdy by se velký životní přesun křížil s malým dítětem. Vím, že takové věci jako je těhotenství někdy přesně naplánovat nejdou, ale když se budeme bavit hypoteticky o tom, že bych už měla mimčo, případně byla těhotná, přijde vám to jako velká pitomost?
Prosím vás, je to zatím jen úvaha a já se opravdu nemám s kým poradit, děkujiHned do Prahy nemůžeme (závazky, práce, peníze..) Není tady nějaká maminka, která si prošla podobnou změnou v období mateřství?
Co vás vede k tomu stěhování do Prahy? Uprímně mi to nedává moc smysl, pokud by teda v Praze neměl tvůj můž nějakou extra super práci za extra super peníze.
Pokud budeš ty na mateřské, tak on ze svéhp platu bude muset utáhnout bydlení a provozní výdaje, což v Praze může být poměrně značná částka. Dále počítej s tím, že většina školek je fakt přeplněných, takže těžko umístíš i 3 leté dítě, skoro všichni dětní kamarádi dávali děti do školek až jako čtyřleté, protože tříleťáky nevzali. Je tedy nutné počítat s tím že ty budeš s dítětem doma do 4 let, nebo že budete platit soukromou školku.
Jinak já se s příchodem miminka taky budu stěhovat, ale z Prahy pryč ![]()
Stavíme mimo Prahu a až půjdu na mateřskou, tak se tam přestěhujeme. Stavíme na vesnici kde budeme mít blízko rodiče, takže i dostupné hlídání. To určitě bude taky dost neocenitelná pomoc, o kterou vy se stěhováním připravíte.
Odstehovat se na materske od svych kamaradek do ciziho mesta, a tatka bude vecne v praci = osamela matka… no to nevidim jako moc dobry napad. Sla bych driv pred planovanim rodiny.
Jestli tam nemáte super práci, tak mi to nepřijde jako úplně chytrý krok s dítětem na krku.
Zdravím
Hned do Prahy nemůžeme (závazky, práce, peníze..) Není tady nějaká maminka, která si prošla podobnou změnou v období mateřství?
Prosím vás, je to zatím jen úvaha a já se opravdu nemám s kým poradit, děkuji