Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všichni, studuji VŠ zdravotnického směru, ráda bych ale byla vychovatelkou. Přemýšlím, že VŠ ukončím. Nyní začínám s pedagogickým minimem (vychovatelství). Můžete mi poradit ohledně hledání práce vychovatelky a také jak přesně probíhá pedagogicke minimum? Zajímalo by mě, zda jsou zde i pravidelné zkoušky atd… Budu ráda za všechny rady. Děkuji. ![]()
S pedagogickým minimem zkušenost nemám, mám vystudovanou SOŠ pedagogickou, obor Předškolní a mimoškolní pedagogika.. kdybys chtěla poradit ohledně SOŠ napiš ![]()
Dodělej školu, kterou děláš. Nepřerušila bych. Je to škoda. Pak se teprve vrhni na další školu. Je lepší mít více variant kvalifikace. Pokud nežiješ v Praze, kde je nedostatek lidí. Tak se hůř hledá místo vychovatelky v družině. Starší kolegyně si drží místo od maturity po důchod. A nepustí ho. Pokud nemají nějaký problém.
Já mám třeba učitelství pro SŠ a jsem plně kvalifikovaná pro družinu. Což je každý učitel. Takže velká konkurence. Zatím jsem dojíždět nechtěla (ohled na vlastní děti), proto jsem se držela a držím družiny, která je blízko domu, než místo vychovatelky pustím jiné. A máme vybranou náhradu, která to vezme. Na tvém místě bych dodělala školu, kde se dávala teď energie. Pak si doplnit další.
@Kelsey Škola mě bohužel kromě titulu nic nedává a chybí mi ještě 2 roky. Na pedagogické minimum začínám chodit již od září. Ráda bych se také začala alespoň z části živit sama. ![]()
Jo. Však to udělej, jak chceš. Jak to cítíš. Třeba práci brzo najdeš. Mi přijde škoda zahodit čas, který se trávil v první škole.
Jako absolventka PedF na Masárně bych byla už jen k pojmu „pedagogické minimum“ VELMI obezřetná, jelikož ho užívají hlavně firmy na byznys a placené studium např. dva roky, kdy garance dostatečnosti takového glejtu je velmi nejistá
dost bych si to ověřila, než bych na „pedagogické minimum“ kamkoliv nastoupila, hlavně recenze od bývalých studentů, zda jim to studium opravdu dalo, co mělo a bylo pro zaměstnavatele/zřizovatele školy dostatečné…
a jinak družina je fajn, ale ber, že je na šichty (buď brzo ráno, nebo až do pěti) a p. ředitel umí družinářkám přes den vymyslet moc pěkné úkoly navíc od šaten přes jídelnu…
držím palce a vůbec tě neodrazuju, jen zvaž, zda není lepší dodělat aktuální školu, abys měla plnohodnotný titul, páč z té rychlokvašky žádný titul mít nebudeš a co budeš umět je celkem ve hvězdách…
@Verča000777 píše:
@Kelsey Škola mě bohužel kromě titulu nic nedává a chybí mi ještě 2 roky. Na pedagogické minimum začínám chodit již od září. Ráda bych se také začala alespoň z části živit sama.
A není vůbec pravda, že škola krom titulu nic nedává. Když budeš mít zdravotnické i pedagogické vzdělání. Tak si otvíráš více možností práce. Vychovatelky nejsou pouze v družině. Ještě to zvaž.
@Lucy75 Bohužel zatím žádné studenty, které v nejbližší době dělali tento kurz neznám. Mám ho pouze doporučený od nynějších učitelek, ale už je to dlouho, co ho dělaly. Kurz mám přímo od PF na univerzitě. Zároveň zdravotnický obor, který studuji, nemá moc společného s touto profesi.
@Verča000777 no právě
proto jsem ti to psala, tvou úvahu chápu a rozumím jí, ale nešla a neplatila bych nic, nač bych neměla aktuální recenze.. a to nikoliv dvě nebo tři…
@Kelsey píše:
Dodělej školu, kterou děláš. Nepřerušila bych. Je to škoda. Pak se teprve vrhni na další školu. Je lepší mít více variant kvalifikace. Pokud nežiješ v Praze, kde je nedostatek lidí. Tak se hůř hledá místo vychovatelky v družině. Starší kolegyně si drží místo od maturity po důchod. A nepustí ho. Pokud nemají nějaký problém.
Já mám třeba učitelství pro SŠ a jsem plně kvalifikovaná pro družinu. Což je každý učitel. Takže velká konkurence. Zatím jsem dojíždět nechtěla (ohled na vlastní děti), proto jsem se držela a držím družiny, která je blízko domu, než místo vychovatelky pustím jiné. A máme vybranou náhradu, která to vezme. Na tvém místě bych dodělala školu, kde se dávala teď energie. Pak si doplnit další.
To je, bohužel, pravda. Moje děti ještě neměly mladou družinářku, jen dámy ve věku a osobním rozpoložení, kdy štvou i samy sebe.
@Verča000777 píše:
@Lucy75 Bohužel zatím žádné studenty, které v nejbližší době dělali tento kurz neznám. Mám ho pouze doporučený od nynějších učitelek, ale už je to dlouho, co ho dělaly. Kurz mám přímo od PF na univerzitě. Zároveň zdravotnický obor, který studuji, nemá moc společného s touto profesi.
Jak se konkrétně nazývá ten kurz?
@tulipán píše:
To je, bohužel, pravda. Moje děti ještě neměly mladou družinářku, jen dámy ve věku a osobním rozpoložení, kdy štvou i samy sebe.
No a nektere tam zustavaji i pres duchod
mame takovou kolem 70 a ze vsech sil ty deti jen hlida. Naky program nehrozi. Dobry job.