Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To máš těžký.. Prostě to zkus a uvidíš.. Ono, až tam budeš, tak se to samo vyvrbí, zda budeš schopná tam žít, či nikoliv.. Dokud nezkusíš, tak nebudeš vědět.. A vrátit se můžeš vždycky.. Akorát pozor na ty děti no.. Nemuselo by ti být povoleno se s nimi vrátit, v případě rozchodu a budeš v pasti.. Ale to si musíte s partnerem vyříkat dopředu a musíš ho taky dobře poznat, abys případně aspoň tušila dopředu, jak se bude v případě rozchodu chovat, co se týče dětí.. Toho bych se bála asi nejvíc.. Prostě to zkus a uvidíš.. ![]()
@Leontion Ahoj, jako kompromis bych navrhl toto: https://mapy.cz/s/ragunebema
Ale vážně - pokud máš ochotu naučit se Srbsky, máš solidní AJ, tak nebude nepřekonatelný problém najít v Bělehradu práci pro nějakou CZ firmu. Pokud bych měl být konkrétnější, tak je tam třeba zrovna hit kupovat vyřazované přístroje z CZ nemocnic, protože pořád jsou to věci modernější, než ve většině zařízení tam.
Bělehrad je hezké, rušné město. Pokud tě nic neváže silně na ČR (rodina, přátelé), a pokud je váš vztah absolutně v pořádku (domácí prostředí zesiluje negativní jevy u,,domácího" partnera), tak se tomu asi nebraň.
@markytka3 To mi přijde jako nejrozumnější a podle toho se rozhodnout co dál!
Děkuju za podporu!
![]()
@Elin29 Děkuju za podporu!
Myslím si totéž, že jet tam třeba na „zkušebně“ a podle toho člověk zjistí. Jak jsem se ptala na ty děti, tak to nebylo myšlené, že bych řešila děti v dohledné době ![]()
@Premek_Orac Jojo, to jsem partnerovi také říkala o tomhle českém Srbsku, samozřejmě v legraci…
![]()
Děkuju za podporu ![]()
@Leontion píše:…akorát třeba chudák tvůj tatík a mamkou. Piplali dceru, od kolébky až k oltáři připravili, věřili a doufali…a teď, když by se konečně mohli těšit na vnoučata a třeba pomoc dcery ke stáru, tak jim ji odvede nějaký vometák kamsi do tramtárie.
@Premek_Orac Jojo, to jsem partnerovi také říkala o tomhle českém Srbsku, samozřejmě v legraci…![]()
![]()
![]()
Děkuju za podporu
@Tecumseh Vometák? On byl taky bez rodičů několik let a to stejné by mohla říct jeho rodina o mně. ![]()
@Leontion zkus to a s dítětem určitě počkej. Napřed ho poznej v jeho prostředí.
@Tecumseh píše: …akorát třeba chudák tvůj tatík a mamkou. Piplali dceru, od kolébky až k oltáři připravili, věřili a doufali…a teď, když by se konečně mohli těšit na vnoučata a třeba pomoc dcery ke stáru, tak jim ji odvede nějaký vometák kamsi do tramtárie.
klasicky vesnicky nazor cloveka, co se v zivote podival maximalne do krajskeho mesta
tipla bych, ze autorcinym rodicum bude kolem 50-60tky, ti urcite ted nebudou spolehat na pomoc dcery,… kazdy hloupy honza chodi na zkusenou do sveta… ostatne, ty bydlis se svymi rodici nebo si te taky nejaky vometak odvedl z domova pryc?
@markytka3 Děkuji, lépe bych to nenapsala!
Popravdě nazývat mého partnera „vometákem“ když ho autorka komentáře ani neviděla je hodně odvážné, nehledě na to, že on mě nikam nějak moc netlačí, jen na něm vidím, že chce domů, často o tom i s kamarády mluví.
Nehledě na to, že přesně jak píšeš, moji rodiče nejsou už téměř na důchoďák, oba chodí na plný úvazek do práce.
![]()
@markytka3 píše:
klasicky vesnicky nazor cloveka, co se v zivote podival maximalne do krajskeho mestatipla bych, ze autorcinym rodicum bude kolem 50-60tky, ti urcite ted nebudou spolehat na pomoc dcery,… kazdy hloupy honza chodi na zkusenou do sveta… ostatne, ty bydlis se svymi rodici nebo si te taky nejaky vometak odvedl z domova pryc?
Tvůj názor je zase názor rozcapené dvacítky, co nemá ánung o životě a o tom, jak rychle ten čas letí. A že některá rozhodnutí jsou nevratná. Vychovat dceru a pak ji vidět 1× za rok a vnoučata jakbysmet fakt nebude pro rodiče žádné terno.
Neehledě na fakt, že zakladatelce se bude po jejím domově stýskat celý zbytek života. A to ti dávám písemně! Ono jak už tu někdo psal, ještě kdyby se tam přistěhovala do nějaké místní honorace a nemusela řešit každodenní starosti, tak ještě. Ale takhle to pro ni bude ekonomický sešup a to samé připraví svým dětem.
A k mému vesničanství: žiji celý život v krajském městě, vychovávám dceru, v minulosti jsem procestoval všechny kontinenty kromě Artarktidy a Austrálie. A nějaký čas jsem chodil se slečnou z júesej. Takže si troufám tvrdit, že už jsem v životě něco viděl. To jen pro dokreslení.
@Tecumseh tak pokud jsi procestoval svet, tak by jsi mel mit pochopeni, ze autorka chce se prestehovat do srbska. nikde nepise, ze na cely zivot, chce jet vyzkouset zit v jine zemi, poznat zivotni styl pritele (verim, ze az zjisti tu ekonomickou propast aj., ze se vrati do CR). dle tebe ma zustat sedet doma, aby se jednou za xy let mohla postarat o rodice?… s tou 20tkou se pletes,… i ja jsem procestovala svet, zila v ruznych zemich, vim, jak je to super poznavat nove lidi, kultury.. jen jsem na to, na rozdil od tebe, nezapomela (viz tve nazvani jejiho pritele vometakem)… a i ja mam dceru a doufam, ze nez se usadi s rodinou, nebude cely zivot hnipat v CR, ale podiva se do sveta, aby si rozsirila obzory.
Mě ještě napadlo načít před ním debatu o těch dětech, jak se k tomu vůbec staví on. Ať víte hned, na čem jste. Zkusila bych nabídnout kompromis: že teď můžete jít zase na rok, dva k němu, ale že sociální a zdravotní systém je lepší tady (navíc pro tebe bude podstatně snazší řešit něco ohledně svatby a dětí v ČJ), takže potom návrat sem..?