Stěhování do Srbska

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1590
16.9.20 10:52
@markytka3 píše:

Souhlasím s tebou, že cestování a poznávání je krásná věc a že člověka vždycky posune někam dál. To určitě platí i v případě Srbska. Jenže já mám trochu obavy aby ji tam pán hned neudělal děti a nepřivázal k plotně. Tudy cesta ke spokojenému životu nevede, zvlášť pro slečnu z Prahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.9.20 13:40

Moje sestra několik let žila v ČR se Srbem, který tu už vystudoval a rodiče žili v Bělehradě. Několikrát tam jezdila s ním na návštěvy, říkala, že je to pěkné město, ale nikdy by si tam nedokázala představit žít, když navíc měla zkušenosti s různými studijními pobyty v západních zemích. I on tedy prohlašoval, že by se tam nikdy nevrátil, hlavně kvůli těm pracovním možnostem, takže chvíli zvažovali, že by šli spolu do Vídně, aby to bylo blíž k jeho rodině a pak nakonec stejně zamířili víc na západ, kde se nakonec rozešli. A musím říct, že jsme byli i docela rádi, přece jen ty jejich věčné rozchody a usmiřování bylo docela bouřlivé.
Potom mám v Srbsku již několik let kamaráda Čecha na manažerské pozici, a ten říká, že pobyt mu za to stojí jen kvůli těm penězům, co si tam vydělá, a to ho platí firma z Čech, a do Čech lítá minimálně 1× za 14 dnů, ale že si nedokáže představit, že by tam vzal svou manželku a děti, kteří žijí v Praze, že ta kulturní a životní úroveň, na kterou jsou zvyklí, by jim určitě klesla, a nechce to dětem udělat.
Zakladatelko, má vůbec přítel představu, kde bude po návratu pracovat…a vůbec, proč vlastně ze Srbska odcházel?
Anonym kvůli sestře

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová