Stěhování po rozvodu

Anonymní
11.5.12 13:12

Stěhování po rozvodu

Prosím o radu, jestli někdo nemá zkušenost. Mám děti ve své péči a přítele, který bydlí 150 km daleko a chci se o prázdninách s dětma za ním přestěhovat. Zatím to ví jen dcera a ta je v pohodě, ale až se to dozví ex a moji rodiče to budou scény, že se mi z toho vůbec nedělá dobře. Jde mi o to, jak v takovém případě funguje styk s otcem, máme víkend jednou za 14 dní plus prázdniny, jinak po dohodě. Už vidím bývalého , jak je ochotný v pátek 300 km a v neděli zase 300 km. Může mi někdo zakázat se odstěhovat? Funguje to u někoho z vás na dálku? Mám mít výčitky vůči rodičům a bývalému, že uvidí děti ne každý den, jak ted? Když já chci konečně žít normální život, s partnerem kterého miluju.Jsou to blbé otázky, ale já je to mám pořád v hlavě. Dík Petra

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
zichisek
11.5.12 13:16

Jezdí k nám takto synové od manžela.Bydlíme od nich 350km.Když byl starší ještě ve školce, jezdil na celý týden v měsíci.Teď je ve škole a je to horší, protože nemůže v týdnu, takže jezdí na prázdniny a kdejaké volna.Taky jezdíme my třeba na víkend tam, do penzionku a podnikáme výlety v místě jejich bydliště.Myslím, že ti nikdo nemůže zakázat se přestěhovat.

• Citovat
  • Upravit
20885
11.5.12 13:17

Zakladatelko možná se ti má odpověď líbit nebude a možná ani pár dalším ale má odpověď na jednu z tvých otázek je ano,já bych tedy výčitky měla.neumím si ani představit že bych takto odtrhla dceru od taťky,myslím že aspoň v našem případě by trpěli velice oba,nevím jak to máte vy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17124
11.5.12 13:22

Nikdo ti nemůže zakázat se odstěhovat.Ale já bych tak daleko od bývalého manžela být nechtěla.Netoužím po něm,nevídáme se,ale od začátku si obě naše holky pravidelně bere na víkendy i prázdniny a neumím si představit jak by to praktikoval při takové vzdálenosti :think: Záleží taky na finanční situaci manžela a jeho vztahu a zájmu k dětem a o děti.Ne každý si může dovolit jezdit jednou za 14dní takový štreky i kdyby sebevíc chtěl :think: :nevim: Ale vaší situaci neznám a ty sama víš,jak to s bývalým máte :nevim: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
11.5.12 13:23

A nepřemýšlel přítel,že se nastěhuje za váma? Ono ruku na srdce,aby první vzplanutí tě pak nestálo stěhování zpátky a to už se vrací těžko. Když jsme chtěli s manželem od sebe,tak jsem se domluvili,že já budu mít dceru ve své péči a on a ní bude 1× za 14 dní dojíždět 250km. Měla jsem též nového přítele rodiče s tím tedy nesouhlasili,dávali mi to najevo,jen máma mi teda pomáhala s hlídáním,ale to ALE tam bylo. Naštěstí se to mezi náma urovnalo a vše je jakštakš ok. Zkus se přítele zeptat co a jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
11.5.12 13:25

Ahoj, kamarádovo dítě z prvního manželsví teď bydlí taky 150km daleko a dost tim trpí, že máma s nim vzala kramle. Miluje tátu a táta jeho, o prarodičích a návaznosti na širší rodinu nemluvě. Často bulí ještě teď po letech do telefonu, že s nima nemůže na chalupu, do divadla a tak (kamarád má s novou partnerkou další 2 děti a jeho si berou rádi, co nejvíc to jde, i na dovolenou atd). Na víkend á 14dní si ho vozí na střídačku, jednou jede táta, jednou máma. Teď už bude větší a začne jezdit autobusem sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
11.5.12 13:27

Pokud mají děti dobrý vztah s otcem, tak bych měla výčitky vůči nim :nevim:
Jinek třeba byste se ve vození mohli střídat. K prarodičům bych asi takové výčitky neměla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.5.12 13:45

Holky děkuju za odpovědi. Vztah tatínek děti je velice vlažný, nikdy k němu děti blízko neměly, protože je to takový bručoun, morous a pesimista. Ted to období bylo hnusné, protože se bránil rozvodu a šel na to přes děti, že na mě kydal špínu jak se dalo, vykládal jim věci hnusné, které nejsou pravda a vyhrožoval jim, že jestli budou se mnou někam jezdit, tak on je nechce vidět. Tím si ty děti od sebe odehnal ještě víc. Moji rodiče jsou zvyklí, že jsem je celý život poslouchala a radila se s nima a s rozvodem nesouhlasili. Prý když jsem si jednou vybrala a nebije mě , tak mám vydržet. Nejraději by si nechali děti a mého ex a mě jako neposlušnou dceru poslali at si jdu kam mě srdce táhne. Já už chci žít jako dospělá, rozhodovat se sama a nést za rozhodnutí zodpovědnost a ne se pořád někomu podřizovat. Vzhledem k mému věku, už by to bylo na místě. Já jsem strašný strašpytel a o všem strašně dlouho přemýšlím. O rozvodu jsem přemýšlela 15 let, než jsem se rozhoupala a udělala to. P.

• Citovat
  • Upravit
46867
11.5.12 13:49

Ja jsem se prestehovala do Holandska :mrgreen: .
Na zacatku byly kecy, ale ted uz si ex zvykl. My jezdime cca 4× do roka k nasim na nekolik tydnu a v tom prubehu davam dceru ex partnerovi.
Jinak mam pocit, ze ze zakona ji musis dovezt na pul cesty, pokud to bude vyzadovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17124
11.5.12 13:53

@Weru No tak to je mazec 8o No vše je na dohodě ;) U nás by to neklaplo ani z jedné strany :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
11.5.12 14:03
@ddinna píše:
@Weru No tak to je mazec 8o No vše je na dohodě ;) U nás by to neklaplo ani z jedné strany :nevim:

Ja jsem sla za stestim. A nejen tim mym, ale i dcerinym.Fakt bych si nenicila zivot tim, ze bych jen kvuli nemu zustala. Mala je tam hodne casto 8) a vyhovuje nam to vsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17124
11.5.12 14:06

@Weru To je jasný.Evidentně si udělala správné rozhodnutí :pankac: Tohle je fakt individuální,u nás by to nešlo a já bych to neudělala.Krom otce mají poblíž něj všechny příbuzný z jeho strany a už tak jsem měla výčitky,že se stěhuju a holky mění školy atd-ale já jsem v tomhle srabík a moc všechno řeším :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
11.5.12 14:11
@ddinna píše:
@Weru To je jasný.Evidentně si udělala správné rozhodnutí :pankac: Tohle je fakt individuální,u nás by to nešlo a já bych to neudělala.Krom otce mají poblíž něj všechny příbuzný z jeho strany a už tak jsem měla výčitky,že se stěhuju a holky mění školy atd-ale já jsem v tomhle srabík a moc všechno řeším :nevim:

Ja jsem taky srab a byla jsem, ale proste se jinak nedalo. Laska hory prenasi :mrgreen: .
Je to na domluve. A rozhodne nejsem zastancem toho, aby se deti otcum nedavaly, to vubec,ba naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
11.5.12 15:00

Zakladatelko, nokdo ti to zakázat nemůže ty máš děti ve své péči a podle slov sociálky se můžeš stěhovat jak je libo. A otec je povinen si pro dítě jezdit, pokud má zájem. Ty nemůsíš dělat nic.
I když se mi toto fakt nelíbý ale je to tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.5.12 15:35

Děti k otci nechtějí chodit ani když bydlíme vedle sebe. Nudí se s ním, je prý pořád naštvaný, nemůže mi odpustit rozvod a dělá ze sebe chudáka před dětma. To je jasné, že jim tam není dobře, já je chápu, nicméně je přesvědčuju aby šly, že si to užijí. Ono je to pokrytecké, když vím že si užijí prd, jenom budou poslouchat jeho nářky, ale podle sociálky, tak musím postupovat. Taky mi řekli, že stěhování bude problém, že on si může pak zažát o svěření dětí do své péče. Je to nepříjemná situace a proto děti to stěhování vítají. Petra

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky