Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Pátá nemoc? Pár lidí v mém okolí přesně takový problém popisovalo při téhle nemoci, ale to byly většinou dospěláci. U nás teď dost řádí…
@stinga
Má od úterý klid na lůžku, což znamená, že celý den leží, musíme nosit i na záchod a bolesti má pořád.
@stinga píše: Více
no já syna zaparkuju a prostě musí vydržet než ho to přejde, ono to teda trvá několik dní jak se mu to postupně různě stěhuje ![]()
@Kajcs píše: Více
aha, tak to asi opravdu bolí hodně, a to CRP když má zvýšené, dali mu třeba antibiotika? a od bolesti užívá něco?
no je to teda divné, jak tady píšou ta 5. dětská nemoc nebo borelióza by to být nemohla?
Antibiotika nám nedali. Jen léky na bolest, první dny mu je nosili pravidelně a pak na vyžádání. O té páté nemoci taky mluvili, ale prý bývá i vyrážka a tu syn nemá. A na boreliózu jsem se ptala hned, ale podle krve nic. Právě mi podle příznaků ta borelióza přijde nejvíc pravděpodobná…
@Kajcs píše: Více
tak snad nějak pochodíte u té obvodní doktorky, třeba ji napadne něco dalšího vyšetřit, nebo se to začne zlepšovat,
pořád ho to bolí stejně moc? a když ho musíte nosit na wc - to už je asi také problém, ne? 8letý už je dost velký i těžký
No je to záhul, to teda přiznávám… Určitě se jí znovu zmíním o té borelióze a taky doufám, že ji ještě něco napadne…
Borrelie dělali asi jen ELISA, pro jistotu bych udělal i wester-blot. Pokud nebyla vyšetřena sérologie na chlamydie, mykoplasmata, tak určitě dodělat, pak widalova reakce na detekci salmonel. Kreatinkináza a myoglobin v normě? Nurofen pravidelně po 8 hodinách zabral?
@Doctus píše: Více
Brali mu ještě výtěr z krku to bylo v pořádku a ještě výtěr ze zadku a vzorek stolice. Bohužel tyto výsledky budou až ve středu. Jinak prášky po 8 hodinách zabíraly. I poté co jsme je měli jen na vyžádání, tak cca do hodiny zabraly.
Me od malicka bolely klouby a v dospelosti jsem zjistila, ze je to lepkem, po vysazeni to zmizelo.
Me tedy bolest prichazela nahle, bodave, do vsemoznych kloubu. Pri a po namaze me bolely vic dni, napriklad zapesti.
Nejcasteji me bolely prave zapesti, celisti, kycle.
@JezinkaBezinka
Tyo to by mě nenapadlo
Ale děkuji za tip, určitě se o tom zmíním doktorce.
@ka2ka
Bohužel. Teď nejčastěji prsty a kyčel. Dnes jsme byli u doktorky, tak pokud bolesti nebudou ustávat, tak nás odešle na dětskou revmatologii. A nasadila mu zpátky léky proti bolesti 3× denně.