Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den mám tu dotas možná si říkáte že jsem blázen jsem 4 roky po sterelizaci ale teď mi je pořád nevolně tak jsem si pro jistotu udělala těhotenský test od mamatestu samodrejme vyšel pozitivně každý mi říká že jsem blázen že při sterelizaci není možné otěhotnět je tu nějaká maminka nebo někdo kdo stim má skušenost děkuji Andrea
@Konopnice píše:
Dobrý den mám tu dotas možná si říkáte že jsem blázen jsem 4 roky po sterelizaci ale teď mi je pořád nevolně tak jsem si pro jistotu udělala těhotenský test od mamatestu samodrejme vyšel pozitivně každý mi říká že jsem blázen že při sterelizaci není možné otěhotnět je tu nějaká maminka nebo někdo kdo stim má skušenost děkuji Andrea
Otěhotnění po sterilizaci je sice velmi nepravděpodobné, ale výjimečně k němu dojít může.
Dojdi si na gynekologii na pořádné vyšetření.
Jdi ke gynekologovi.Taky mám sterilizaci a bylo mi řečeno, že otěhotnění je nepravděpodobné, tato „antikoncepce“ je nejspolehlivější ze všech, možnost je téměř nulová, ale že ne úplně nemožná. Ptala jsem se doktora v nemocnici jestli to někdy viděl, zažil, prý jen jednou v životě ten případ viděl že žena po sterilizaci otěhotněla. Byl to tedy už docela starý pán a zažil zřejmě leccos.
Ovšem tímto netvrdím že těhotná jsi.Jdi k lékaři a uvidíš.
Výjimečně se to může stát a bohužel ale taky ti může vyjít pozitivní testy v případě některých zdravotních problémů. Takže určitě zajdi co nejdřív na gynekologii.
Udělej si jiný test, než mamatest, ty teď vychází falešně pozitivní, mě taky vyšel ve středu takhle a těhotná nejsem ![]()
Udělej si jiný test a nejlíp za dva dny. Tyhle dělají falešné duchy.
Je to zmáčené, není ten test nějaký starý? Šla bych na krev při pochybnostech. Nebo rovnou k lékaři.
Jdi na krev. Testy teď dělají duchy, ty ho máš navíc rozmáčený a pozitivní test ti způsobí i cysta. Na všechno tohle bych vsadila, na těhotenství ne. Jestli je ti špatně, měla bys tam mít dálnici, ne slaboulinkou čárku. Máš vejcovody odstraněný nebo jen podvázaný?
Je to vzácné, ale ne absolutně vyloučené.. bohužel vůbec nic neni v zivote stoprocentní. Zkusila bych za dva dny jeste jiny test.
Záleží především na tom, jak byla sterilizace provedena. Pokud to byly vejcovody odstraněny, tak je to nemožné. Pokud jen podvázány, stát se to může. Ale jak píšou výš, zkusila bych jiný test, tenhle fakt nevypadá, že by byl spolehlivý a navíc, dle uživatelek fakt ukazuje falešnou pozitivitu. Je to tu několikrát týdně
Mámě od švagrový se to stalo, po 4. porodu se nechala sterilizovat. Normálně prý menstruovala, ale měla nějaký problémy a na gyndě jí zjistlili, že je těhotná. Byla už asi ve 4. nebo 5. týdnu. Nechala si to mimčo. Holce už je asi 7 let.
Holky teď jsem si udělala nový test a podívejte se nechápu sama sebe pořád vychází myslíte že mám tak vysoký hormony