Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, nemam tuseni, ale toto by me taky zajimalo, nemam zmerene hodnoty, ale gynekolozka mela podezreni na nizkou hladinu a predepsala mi gynprodyl… premyslim, ze bych si to take nechala zjistit, ted jsem objednana na AMH hormon, listovku a zelezo… preji at je vse, jak ma byt ![]()
Uplne normalni hodnota, ktera se snazenim nema nic spolecneho, kdyz ji odebiras 28 DC. progesteron se drzi vpodstate na nule a stoupa az po ovulaci, aby se pripravila delozni sliznice. nejaky 5,6 den po ovulaci by ta hodnota mela byt vysoka (20,30 zalezi i na jednotkach). pokud otehotnis tak stoupa, pokud ne, tak klesne a dorazi MS
jestli si ho chces merit v ramci pripravy na tehotenstvi, tak se naber treba 5,6 dni po ovulaci. nebo treba den po ovulaci, abys vedela, jestli opravdu byla (pokud nepoznas ovulaci, tak nejak uprostred cyklu dle toho, kdy ovulaci bezne mivas). a pak znova za 5 dni, abys vedela, jak to stoupa
@Toluma píše:
Uplne normalni hodnota, ktera se snazenim nema nic spolecneho, kdyz ji odebiras 28 DC. progesteron se drzi vpodstate na nule a stoupa az po ovulaci, aby se pripravila delozni sliznice. nejaky 5,6 den po ovulaci by ta hodnota mela byt vysoka (20,30 zalezi i na jednotkach). pokud otehotnis tak stoupa, pokud ne, tak klesne a dorazi MS
jestli si ho chces merit v ramci pripravy na tehotenstvi, tak se naber treba 5,6 dni po ovulaci. nebo treba den po ovulaci, abys vedela, jestli opravdu byla (pokud nepoznas ovulaci, tak nejak uprostred cyklu dle toho, kdy ovulaci bezne mivas). a pak znova za 5 dni, abys vedela, jak to stoupa
Se snažením to trochu souvisí. Jsem už více jak rok po porodu a stále mám pořád kratší lutealní fázi, tak hledám příčinu. Ovulaci poznám a dělám si i testy. Tak mě právě i napadlo, zda nemám málo progesteronu aby se vajíčko uchytilo a budu muset něco brát
ale asi bylo blbý chodit na test až takhle na konci cyklu. Mně to nedošlo
díky za reakci
No progesteron samozrejme vliv ma, ale nema smysl ho nabirat na konci no. uplatni se az po te ovulaci. k uchyceni embrya a jeho udrzeni pak musi byt hladina dostatecna.
a jestli mas kratsi lutealni fazy, tak to souviset asi muze, ale je potreba odebrat po ovulaci
Dobrý den. Nechala jsem si změřit Progesteron jako samoplátce než seženu jiného gyndaře. 28DC mi vyšel 4,630 nmol/l. Cyklus mám 29 dní. Vím, že by se měl testovat vícekrát a že hladina je pokaždé jiná v rámci cyklu a že ke konci cyklu klesá. Rozpětí normy 0-89 mi přijde hrozně velké. Má někdo zkušenost zda tato hodnota je nízká takhle na konci cyklu nebo to stačí ke snažení? Beru B6 Pyridoxin a Drmek 2 měsíce