Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Přeji krásné dopoledne všem,
jsem tu úplně nová, zkusila jsem projet pár již založených diskuzí a nalézt odpověď na svůj dotaz, ale nepodařilo se mi, proto zakládám novou a prosím o radu či vaši zkušenost.
Na začátku září jsem prodělala laparoskopii s odstraněním vejcovodu z důvodu mimoděložního těhotenství. Při propouštění mě lékař upozornil, abychom vyčkali se stykem, než přestanu krvácet a následně čekat, až se srovná cyklus. Následně při vytahování stehů a kontrole bylo vše v pořádku.
S partnerem jsme se stykem vyčkali pár týdnů a zkusili jsme to začátkem října (5.10.), chráněně, přičemž nám ale praskl kondom
nevím, jestli nesprávnou manipulací, za normálních okolností ho nepoužíváme (dlouho se o miminko snažíme) ![]()
S návratem do práce jsem na to pak zapomněla, nechala to být, teď však dumám, že stále nedorazila menstruace a již je to déle než rozmezí 4-6 týdnů, které uváděl lékař. Otázka tedy zní, je možné tak brzy a z tohoto jednoho styku otěhotnět? Nevím, zda spoléhat na TT, když nevím, zda vůbec a kdy mohla proběhnout ovulace a kdy případně už by to bylo vidět ![]()
Máte někdo, prosím, takovou zkušenost?
Děkuji za vaše zprávy a krásný čtvrteční den všem ![]()
Udělej si test. Už by měl něco ukázat pokud se zadařilo kolem toho 5.10.
Z ranní moči samozřejmě.
Ano, nespekuluj nad cykelm a ovulací, jsi víc jak dva týdny od styku, udělej test, bude spolehlivý.
Holky, děkuju.. dobře, vyzkouším.
Když jsem testovala naposled (u toho mimoděložního), tak trvalo hrozně dlouho, než se čárka objevila a to jsem věděla, kdy ovulace zhruba probíhala. V podstatě se nedělo nic, sotva duch a najednou po dlouhé době až dálnice.
Jsem z toho dost nervózní.. ![]()
Prostě testuj..teď a pokud bude negativní tak třeba ještě za týden znovu…