Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Prosím trošku o radu.
Mám syna 3 roky, je rozen CS. Momentálně jsem těhotná v 17 tt. Podle gyn. je 80% jistota že budu opět rodit CS. No a byla mi doporučena sterilizace.
četla jsem nějaké články, a nějaké +/-. Spíš bych ale chtěla znát názor dalších maminek resp. těch co mají zkušenost.
Momentálně neplánujeme 3 dítko, ale vždy jsme si 3 přáli. prostě nevím jak se k věci postavit.
je někdo kdo mě uklidní? Nebo třeba rozmluví tuhle „věc“?
Děkuji
Je tu spusta holek co rodila SC vickrat. Me to prijde az moc definitivni.
A máš nějaké důvody ke sterilizaci?
Pokud chceš 3tí dítě, tak bych o ní neuvažovala, pokud to není nezbytné z vážných zdravotních důvodů.
Nikdo tě nutit nemůže.
@finesty to nemyslis vazne? mam tri a u apolinare me nezrazovali ani od ctvrteho..hojila jsem se vzdy dobre..a to chodis do nemocnice kde nekde u blaznu ne? me uz sterilizaci nenabizeli ani po druhem v roce 1995,mluvili uz tehdy v klidu o tretim…to jsi narazila na nejakeho cvoka ne?
Proč sterilizace? A proč další CS? (jen se ptám) já měla kluka CS pro nepostupující porod a po 18m druhý dítě přirozeně. Od začátku mi dr. říkala, že je šance, že porodím přirozeně. Pokud bych neměla hodně tenkou jizvu nebo jiný vážnější problém, do sterilizace po druhém CS bych nešla ![]()
Jsem po dvou CS, o sterilizaci mi před druhým porodem vůbec neříkali, až po, když se zjistilo, že mám blbou jizvu, další těho nedoporučují a že od dvou CS sterilizaci proplácí pojišťovna. Tak možná tě jenom informovali? Jinak sousedka má čtyři děti, tři rozené císařem. Pokud se cítíš reprodukčně nevytížena nebo ještě prostě mladá na tenhle zákrok, nenechala bych se tlačit, není to nutnost.
Kolik ti je?
Mně to přijde hrozně definitivní, jak už tu bylo řečeno..
Kamarádka má za sebou 4 CS. Sterilizaci bych po 2 dětech rozhodně nepodstoupila.
Záleží, jak to cítíš. Na mě taky až moc definitivní.
Píše tu hodně žen, které rodily CS vícekrát a bez komplikací. Záleží na jizvě.
Nepsala o zadnem duvodu, vyoada to ze ji nejaky blb jen hloupe desi…
Já se právě bála těch komplikací atd. mojí lékařce před nedávnem umřela pacientka na stole, praskla jí děloha při 3 těhu, a 2 cs. asi proto tak s tím vyvád
je mi teprve 23, a jak říkám nevím jestli tohle chci spíš ne. nechci si zavírat dveře jak ríkáte, přesto že do nich možná nikdy nevstoupím asi jde o jistotu. no a cs, samozřejmě bych raději volila normálně vaginální porod, ale to se teprve uvidí podle velikosti plodu atd… děkuji
Taky bych do sterilizace nešla.
Navíc když si sama nejsi jistá tím, že by jsi další dítě už NIKDY nechtěla. Pokud nemáš vážné zdravotní důvody, tak pro to nevidím důvod. ![]()
@KackaDoup právě, asi kvůli zkušenosti lékařky, a stylem jakým to pojala jsem se vážně lekla, že je to nutné, ale jak vidím asi ne ![]()
@finesty 23?!
V žádném případě! Dr. je teď asi na tohle trošku přecitlivělá, tak se nenech zmanipulovat.