Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, předevčírem jsem měla termín porodu. každý den chodím na monitor a pořád se nic neděje. Chtějí mě nechat přenášet až 14 dní. Jenomže po tom co jsem se dozvěděla a dočetla o mimčách co je mamči přenášely, tak prostě tak dlouho nechci. Jedné známé se narodilo díky tomu miminko postižené, další mělo skoro 5 kg a co jsem se dočetla..Porody kleštěma, zkažená plodová voda… No prostě se bojím. Zítra jdu do poradny ke své doktorce. Můžu si vyžádat vyvolání porodu? Vím, že je to velký zásah, ale prostě přenášet nechci, protože se o mimčo dost bojím, aby se něco nepokazilo i když doteď bylo vše ok…
@mertas určitě se lze domluvit, řekni jim svoje obavy a nevidím důvod, proč by ti nevyhověli, když už TP pominul.
Mimochodem mě přenášela máma 14 dní a měla prý úplně zelenou plodovou vodu a já vážila 2600g. Už jsem asi strádala, takže za mě dlouhé přenášení ne.
A dočetla ses i o tom jak na maminku nepřipravenou k porodu působí vyvolávací tablety? neboj se, přenášela jsem 14 dní a dítě mám zdravé jako řípa ![]()
Ja prenasela 10 dni, uz mi z toho hrabalo, ale nakonec sel PRIROZENOU CESTOU
![]()
@mertas náš byl taky po termínu a je to krásný zdravý kluk, myslím, ze pokud je jinak vše ok, je škoda do toho násilně zasahovat, a navíc, pokud mohu srovnávat, bolesti při vyvolaném porodu jsou z jiné dimenze, při přirozeném jsem netušila, že už rodim
Já také přenášela 6 dní den kdy jsem porodila jsem měla přijít na vyvolání
nakonec šel taky synek PŘIROZENĚ ![]()
Tak mě doktor v té porodnici řekl, že už tam je vše pro porod příznivé jen se to prostě ještě nerozjíždí. čípek mám spotřebovaný už více jak týden, otevřená jsem na prst a už mi odešla i hlenová zátka..jen prostě se to nerozjíždí a já se toho přenášení fakt bojím…aby to mimču neublížilo..nemusí se nic stát, ale prostě se bojím ![]()
Ahoj, ja jsem o vyvolani ‚zazadala‘ - po diskusi s primarem, ktery chtel jeste pockat max. 3 dny. Ale byla jsem v jine situaci, byl to 38tt a spousta rizik pro mimi a vyvolani se nepovedlo, doslo na akutni sekci (k te by tedy asi doslo tak jako tak).
Termín je od 38. - 42.tt byla jsem vyvolávat jednou a už nikdy více. Přirozeně je to lepší. Mimčo si samo řekne kdy je jeho čas. Ale samo záleží na tobě a nálezu. Ařekla doktorka, že se nějak připravuješ?
@mertas píše:
Ahoj holky, předevčírem jsem měla termín porodu. každý den chodím na monitor a pořád se nic neděje. Chtějí mě nechat přenášet až 14 dní. Jenomže po tom co jsem se dozvěděla a dočetla o mimčách co je mamči přenášely, tak prostě tak dlouho nechci. Jedné známé se narodilo díky tomu miminko postižené, další mělo skoro 5 kg a co jsem se dočetla..Porody kleštěma, zkažená plodová voda… No prostě se bojím. Zítra jdu do poradny ke své doktorce. Můžu si vyžádat vyvolání porodu? Vím, že je to velký zásah, ale prostě přenášet nechci, protože se o mimčo dost bojím, aby se něco nepokazilo i když doteď bylo vše ok…
Prenasi se od 42+0 tt. To snad nebudes rodit ve 44. tt, ne? ![]()
Jeste mas cas do 42.tt.
@mertas píše:
Tak mě doktor v té porodnici řekl, že už tam je vše pro porod příznivé jen se to prostě ještě nerozjíždí. čípek mám spotřebovaný už více jak týden, otevřená jsem na prst a už mi odešla i hlenová zátka..jen prostě se to nerozjíždí a já se toho přenášení fakt bojím…aby to mimču neublížilo..nemusí se nic stát, ale prostě se bojím
Ublizi mu vic pilule na vyvolavani nez rozeni ve 41.-42. tt.
@mertas píše:
Tak mě doktor v té porodnici řekl, že už tam je vše pro porod příznivé jen se to prostě ještě nerozjíždí. čípek mám spotřebovaný už více jak týden, otevřená jsem na prst a už mi odešla i hlenová zátka..jen prostě se to nerozjíždí a já se toho přenášení fakt bojím…aby to mimču neublížilo..nemusí se nic stát, ale prostě se bojím
Klidně ještě dnes se může rozjet…
@kacabus píše:
Termín je od 38. - 42.tt byla jsem vyvolávat jednou a už nikdy více. Přirozeně je to lepší. Mimčo si samo řekne kdy je jeho čas. Ale samo záleží na tobě a nálezu. Ařekla doktorka, že se nějak připravuješ?
jo. už před třemi týdny mi řekla, že je hlavička už dost nízko, od minulého týdne mám spotřebovaný čípek, na prst jsem už taky skoro dva týdny otevřená, hlenová zátka pryč a v sobotu jsme jeli do porodnice, protože jsem měla bolesti, ale byl to planý poplach a doktor říkal, že už tam je pro porod vše příznivé jen se ještě nějak nedostavují ty,,pravé,, kontrakce
@mertas a ze se ti postizene miminko muze narodit i kvuli vyvolani, to vis? Ze kazdy ten zasah zvysuje pravdepodobnost operativniho ukonceni porodu, coz neni jen cisar, ale taky kleste… Je zima, uvar si konvici zazvoroveho caje a nech to na prirode a zvazeni doktoru, kdy uz mimco ven musi, stejne te v nasich porodnicich dyl jak 10 dnu nenechaji
Ja byla na vyvolani deset dni po terminu a vsechno bylo ok.ale znovu bych uz vyvolavany porod nechtela zazit.ale urcite se na vyvolani zeptej, chapu tve obavy.moje segra byla prenasena 14 dni, narodila se sice prirozene, ale v plodovych obalech, zelene plodove vode a temer udusena. museli ji krisit. takze chapu tve obavy.