Stěry u gynekologa

Anonymní
4.1.24 20:45

Stěry u gynekologa

Ahoj holky,

potřebuji poradit co vše gynekolog může zjistit ze stěrů děložního čípku. Volala mi doktorka, že to nevyšlo moc pozitivně a mám se stavit za týden na konzultaci. Zeptala se mě ještě jestli jsem rodila, nic víc mi k tomu neřekla. Nemám opožděnou ms, ani žádné příznaky. Objednala jsem si testy, ale chci ještě trochu zahnat stres než přijdou. Gynekolog mi nedělá ultrazvuk. Myslíte že dle stěrů může zjistit i těhotenství?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101744
4.1.24 20:46

Ne, spise to budou nějaké zmeny na cipku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krecik.dzungarsky
4.1.24 20:53

Rodila jsi, takže předpokládám, že už na gynekologii nějaký ten rok chodíš. Jde o preventivní vyšetření, které může odhalit rakovinu děložního čípku. Nezlob se, ale přijdeš mi jako troll. Je to pro mne nepochopitelné.

• Citovat
  • Upravit
4.1.24 20:55
@krecik.dzungarsky píše:
Rodila jsi, takže předpokládám, že už na gynekologii nějaký ten rok chodíš. Jde o preventivní vyšetření, které může odhalit rakovinu děložního čípku. Nezlob se, ale přijdeš mi jako troll. Je to pro mne nepochopitelné.

Nerodila jsem, psala jsem ze se me na to doktorka jen ptala… vim ze je to vysetreni na rakovinu, jsem na ni ockovana. Proto mi prislo zvlastni ze se ptala zda jsem uz rodila nekdy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101744
4.1.24 20:56
@moonlight.fairy píše:
Nerodila jsem, psala jsem ze se me na to doktorka jen ptala… vim ze je to vysetreni na rakovinu, jsem na ni ockovana. Proto mi prislo zvlastni ze se ptala zda jsem uz rodila nekdy…

Na tom zas az tak nic zvláštního neni, případná konizace muze ovlivnit pevnost cipku ( ci jak to napsat) v těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2367
4.1.24 21:31
@moonlight.fairy píše:
Nerodila jsem, psala jsem ze se me na to doktorka jen ptala… vim ze je to vysetreni na rakovinu, jsem na ni ockovana. Proto mi prislo zvlastni ze se ptala zda jsem uz rodila nekdy…

Ockovani HPV není na všechny typy, které způsobují rakovinu. Jenom některé ty nejčastější.
Rakovinu děložního čípku můžeš dostat z jiného typu, na který se neockuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2287
5.1.24 06:21
@Anonymní píše:
Ahoj holky,potřebuji poradit co vše gynekolog může zjistit ze stěrů děložního čípku. Volala mi doktorka, že to nevyšlo moc pozitivně a mám se stavit za týden na konzultaci. Zeptala se mě ještě jestli jsem rodila, nic víc mi k tomu neřekla. Nemám opožděnou ms, ani žádné příznaky. Objednala jsem si testy, ale chci ještě trochu zahnat stres než přijdou. Gynekolog mi nedělá ultrazvuk. Myslíte že dle stěrů může zjistit i těhotenství?

Jde o test na buněčné změny na čípku a pokud jsou změny 1. stupně není ještě se čeho obávat, pouze sledovat. Někteří alternativci doporučují nepraktikovat po stěru 4 týdny nechráněný sex, protože ejakulát obsahuje látky, které zastavují imunitní reakci, aby nebyly imunitním systémem zabity spermie, ale tím je zastaveno i hojení poranění na čípku po stěru a třeba i to může do budoucna spustit buněčné změny. Jinak jako prevence nejen rakoviny děložního čípku je indol-3-karbinol, působí i proti HPV virům a proti buněčným změnám tímto virem způsobeným, zkuste vyhledat, tato látka je obsažena například v brukvovité zelenině a nebo jde koupit jako doplněk stravy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2287
5.1.24 06:22
@moonlight.fairy píše:

Dcera je také očkovaná a nález na čípku měla také, očkování není 100% ochrana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.1.24 06:58
@LadaSva píše:
Jde o test na buněčné změny na čípku a pokud jsou změny 1. stupně není ještě se čeho obávat, pouze sledovat. Někteří alternativci doporučují nepraktikovat po stěru 4 týdny nechráněný sex, protože ejakulát obsahuje látky, které zastavují imunitní reakci, aby nebyly imunitním systémem zabity spermie, ale tím je zastaveno i hojení poranění na čípku po stěru a třeba i to může do budoucna spustit buněčné změny. Jinak jako prevence nejen rakoviny děložního čípku je indol-3-karbinol, působí i proti HPV virům a proti buněčným změnám tímto virem způsobeným, zkuste vyhledat, tato látka je obsažena například v brukvovité zelenině a nebo jde koupit jako doplněk stravy

Dobře díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40425
5.1.24 07:14
@Anonymní píše:
Ahoj holky,potřebuji poradit co vše gynekolog může zjistit ze stěrů děložního čípku. Volala mi doktorka, že to nevyšlo moc pozitivně a mám se stavit za týden na konzultaci. Zeptala se mě ještě jestli jsem rodila, nic víc mi k tomu neřekla. Nemám opožděnou ms, ani žádné příznaky. Objednala jsem si testy, ale chci ještě trochu zahnat stres než přijdou. Gynekolog mi nedělá ultrazvuk. Myslíte že dle stěrů může zjistit i těhotenství?

Vyšly změny na děložním čípku, píše, jakého stupně?

Bude se to odvíjet od toho, který stupen Ti vyšel, lehké změny se někdy jen sledují, když je to horší, musí se to řešit radikálněji.
K té otázce, divím se, že se nepodívala do karty…
Napadá mě, že někdy jsou změny na čípku po porodu, anebo to vyšlo hůř a předpokládá nějaký zákrok, uvidíš, co Ti řekne, držím palce, at to dobře dopadne :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24713
5.1.24 19:43

Stěry čípku se fakt těhotenství nezjišťuje. Je ti dvanáct? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie