Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Ahoj všem,
je tu někdo kdo bydlí v bytě a nemá chalupu a žije šťastně, spokojeně a plnohodnotně??
My s manželem moc toužili po baráčku, ale žádný jsme nemohli sehnat a když, tak cenově nedostupný. Nemáme bohaté rodiče, nic jsme nezdědili, jen co jsme si našetřili. Nakonec jsme si koupili byt. Je to pěkný byt, ale pořád mě trápí, že nemáme ten baráček, ani chalupu kam se přes léto třeba na víkendy vrtnout (rodiče také bydlí všichni v bytech). Okolo nás všichni staví, každý má barák, grilovačky, v práci holky jsou pořád na zahradách, pěstují a krášlí zahradu nebo se těší na víkendy na chatu a mě to prostě trošku mrzí…. Koupě chaty nepřipadá ted v úvahu, máme celkem vysokou hypotéku (ale žijeme si pěkně), zahrada k pronájmu kolem nás nikde není, už sem koukala. Jezdíme na výlety, ale i tak… jak říkám, občas tam ty chmury jsou (manžel to teda nemá, ten je vcelku spokojený).
Je tu někdo mezi Vámi kdo to má podobně? Nebo komu zahrada nechybí, kdo je v bytě spokojený a neplánuje ani časem baráček?
Já se chystám na mateřskou časem a máme psa a vždy sem chtěla abychom společně vylítli na zahradu a tam byli celé léto a to se ted s koupí bytu vypařilo jako pára nad hrncem… pořád ve mě hlodá taková nespokojenost a já nevím co s tím… nemáte někdo prosím nějakou radu jak být ve stávajícím šťastná?? Přijde mi, že na tom bydlení jen hledám chyby a už mě to obtěžuje a stále vnitřně sžírá…![]()
Děkuji všem za komentáře…
anonymní prosím, nechci aby někdo věděl, že se mi stávající bydlení takhle nezamlouvá a trápí. Děkuji.
ziju tak cely zivot a zadny problem s tim nemam. Vsichni taky nemaji barak nebo chalupu.
@Zumpa Ano, já vím.
Z více zdrojů mám toto potvrzené. My navíc koukali jen po domech v určité části Prahy a to byl, aspoň pro nás, cenově naprostý úlet. Takže tak. Za sebe můžu říct, že já jsem v bytě fakt spokojená. Mám dvě kamarádky v domech za Prahou a obě jsou naštvané, že výlety nehrozí, že každá volná minuta manžela je obětovaná domu. Jako bonus jsou to vesměs zapadákovy, kde nic tu nic, takže jsou celé dny jen na zahradě. O tom, jak nadávají v zimě ani nemluvím. Okolí nemohlo pochopit, proč jsme si kupovali byt v Praze, když jsme za to mohli mít luxusní barák někde za Prahou…
@Alushka.S proto se to nedá vůbec generalizovat. My jsme třeba v domě u Prahy moc šťastní a někomu by z toho hráblo. Ale máme novostavbu, tam skutečně není třeba prakticky žádná extra pece. Jen o zahradu a to miluji, takže to je spíše zábava než práce.
My jsme se po 9 letech přestěhovali z paneláku do baráčku a děkuju za to každý den. V paneláku se to už nedalo vydržet, v létě jsme si ani nemohli otevřít okna, protože nám sousedi kouřili do oken, natož abychom si mohli sednout na balkon :-/ A to nemluvím o tom, že tam bylo vše slyšet a člověk je tam v létě uvězněný. Oboje naši rodiče mají dům se zahradou, ale tam taky člověk nechce jezdit pořád. Teď máme terasu s výhledem na stromy, řeku, svatý klid a zároveň všude dostupno pěšky. Není to žádný satelit. Jasně, občas tu někdo zapne křovinořez, občas jsou také slyšet sousedi, ale ta možnost vypustit děti na zahradu je k nezaplacení. Větší úklid mi zatím nevadí, zahrada se občas poseká, ale neaspirujeme na wimbledonský trávník. Pokud toužíš po domu a zahradě, věřím, že nic není ztraceno. Můžete pár let ještě strávit v bytě a přitom můžeš stále hledat pozemek nebo dům ![]()
@Tichošlápek určitě, každý to má jinak. Ono novostavba a starý barák je taky veliký rozdíl a moc záleží na lokalitě. Dopravní obslužnosti, možnosti vyžití v okolí. Věřím, že přes léto to musí být super, zimu v domě někde na vesnici si moc představit neumím. Já mám třeba problém s dojížděním. My máme chatku kousek za Prahou, je to tam tak 30 minut autem a vždy když tam jedu, tak si říkám, že každý den bych to tam a zpátky jezdit nechtěla, hlavně tedy ne přes zimu. My jsme taky uvažovali postavit tam dům, vyšlo by nás to levněji než ten byt, ale byt vyhrál.
@Zumpa píše:
@krtek93 Jsem si vzpomněl:Existuje legenda, která říká, že v neděli po sedmé ráno jsou zdi paneláku nejměkčí.
A u toho obrázek s vrtačkou
U nás spíš v deset večer (vždyť na to měli celej den?!). Jo, přesný ![]()
Máme to podobně. Byt s balkonem vsak dům se zahradou nenahradí. Jak by se mi líbilo jít ven na zahradu, natáhnout si deku a cist knihu, osvěžit se v bazenu, mít děti na očích a hrát s nimi venkovní hry, večer posedět u grilu, nasbírat si maliny a utrhnout třešně, a u sekání trávy si po sedavem zaměstnání odpočinout. V zimě, když se zadaři a napadne snih si postavět sněhuláka a nebát se, že narazim na hromadu psich h…n. Do stareho domu bych nechtela jít. To skutečně raději byt. Ale novostavba s mensi zahrádkou do 1000 m2 keřík malin, zahon bylinek a jedna tresen a jsem šťastná jako blecha. Nechce se mi věřit, že je na dome - novostavbě tolik práce. Pořád hledám negativa na bydlení v novostavbě a nenacházím. Třeba jednou vyhraju sportku…
@Alushka.S U nás, když zmíním, že jsme šli z Prahy o fous vedle, si všichni myslí, že „do baráčku viď?“ A strašně se divěj, že je tomu jinak. Jako proč se stěhovat z Prahy, když ne kvůli baráku?? No proč asi, stačí kouknout na ceny bytů ![]()
JInak jsem jedna z těch, co si baráček (chalupu) idealizují. je mi jasný, že v reálu bych nadávala jak špaček přesně z těch důvodů, co tu spousta lidí píše - spousta času, peněz, starostí… Myslim, že jestli se jednou dočkám toho balkonu, bude to pro mě ideální stav ![]()
@krtek93 Ano, ceny bytů v Praze jsou taky šílené, ale v porovnání s cenami domů v Praze je to snad ještě idylka.
Pro mě je opravdu ideální stav byt a k tomu nějakou pěknou chatu. Člověk má kam vypadnout ale zároveň na stálé bydlení má to pohodlí bytu.
Většinu dětství jsem prožila v baráku se zahradou, ale v dospělosti jsem nikdy v baráku bydlet nechtěla. Bydlíme s manželem v centru města (ne Praha) v bytě s terasou. Vždycky jsme oba chtěli bydlet v centru města a v bytě, protože ani jeden nejsme nijak nadšený z práce na zahradě či okolo domu a líbí se nám bydlet v dosahu všeho. V obou našich rodinách jsme spíš výjimka, všichni bydlí v baráku a jsou spokojení.
@Alushka.S píše:
@krtek93 Ano, ceny bytů v Praze jsou taky šílené, ale v porovnání s cenami domů v Praze je to snad ještě idylka.Pro mě je opravdu ideální stav byt a k tomu nějakou pěknou chatu. Člověk má kam vypadnout ale zároveň na stálé bydlení má to pohodlí bytu.
Každý to má jinak. Mě by nebavilo jezdit někam na chatu. Nabalit věci pak zase sbalit posekat travu kolem a už jet domů. Raději vyjít ven hned na svou zahradu a mít vše z domu (vybavení) po ruce.
@Alushka.S Věřím, na domy v Praze jsme tehdy ani nekoukali
A dneska už vůbec, teď se ten trh s nemovitostma už naprosto zbláznil.
@SábaW Jasně, každý to má jinak. Mě to třeba právě baví, ta změna prostředí. To těšení se, že tam pojedeme. A to, že tam můžeme jet, když se nám chce, je hezké počasí a když ne, máme zázemí v Praze, kde je i za venkovního hnusu co dělat. Samozřejmě mít nový barák s pěknou zahradou v Praze v mé lokalitě, taky bych šla hned, ale to je jaksi cenové sci-fi. ![]()
Ono taky automaticky neznamená, že byt je levnější než barák. Naše příbuzenstvo si dodnes rve vlasy, že jsme si pořídili byt v Praze za cenu, za kterou bychom u nich na vesnici postavili barák i s vnitřním vybavením a velkým pozemkem. Ale vysvětlovat jim, že jsme 2 roky dojížděli do práce do Prahy a zpátky a fakt nás to nebavilo a že pro barák stejně nemáme vlohy… to jim prostě rozum nebere.
@Anonymní píše:
Ahoj všem,
je tu někdo kdo bydlí v bytě a nemá chalupu a žije šťastně, spokojeně a plnohodnotně??
My s manželem moc toužili po baráčku, ale žádný jsme nemohli sehnat a když, tak cenově nedostupný. Nemáme bohaté rodiče, nic jsme nezdědili, jen co jsme si našetřili. Nakonec jsme si koupili byt. Je to pěkný byt, ale pořád mě trápí, že nemáme ten baráček, ani chalupu kam se přes léto třeba na víkendy vrtnout (rodiče také bydlí všichni v bytech). Okolo nás všichni staví, každý má barák, grilovačky, v práci holky jsou pořád na zahradách, pěstují a krášlí zahradu nebo se těší na víkendy na chatu a mě to prostě trošku mrzí…. Koupě chaty nepřipadá ted v úvahu, máme celkem vysokou hypotéku (ale žijeme si pěkně), zahrada k pronájmu kolem nás nikde není, už sem koukala. Jezdíme na výlety, ale i tak… jak říkám, občas tam ty chmury jsou (manžel to teda nemá, ten je vcelku spokojený).
Je tu někdo mezi Vámi kdo to má podobně? Nebo komu zahrada nechybí, kdo je v bytě spokojený a neplánuje ani časem baráček?
Já se chystám na mateřskou časem a máme psa a vždy sem chtěla abychom společně vylítli na zahradu a tam byli celé léto a to se ted s koupí bytu vypařilo jako pára nad hrncem… pořád ve mě hlodá taková nespokojenost a já nevím co s tím… nemáte někdo prosím nějakou radu jak být ve stávajícím šťastná?? Přijde mi, že na tom bydlení jen hledám chyby a už mě to obtěžuje a stále vnitřně sžírá…![]()
Děkuji všem za komentáře…
anonymní prosím, nechci aby někdo věděl, že se mi stávající bydlení takhle nezamlouvá a trápí. Děkuji.
uklízet byt a pak ještě uklízet i chatu? Uff… to radši rovnou ten barák se zahradou a bude 2v1