Stévie pro miminko?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Šlo mi o to,aby měl vůbec někdy potřebu pít i v létě vodu, když budu pořád kojit,aby neplakal třeba v krámě.zkusime ještě ten hrníček s brčkem…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lama Lama píše:
no, právě… tydle asociace, že co je přírodní, musí být přeci zdravé…To je rulík, břečtan a plísen taky čistě přírodní.
Sakráá, bylas rychlejší.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Super je netekouci hrníček od muchkin, opravdu funguje a dcera se s ním naučila pít i ze skleničky ten od agentů stojí za prd
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zabatko když není vhodná pro děti,tak mu ji dávat nebudu,vím že by ho to nezabilo,
ale je vás víc, vlastně všechny co jsou proti, chtěla jsem jen zkusit,jestli by ten čaj vypil kdyby byl trochu sladký.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Salina12 píše:
Ahoj maminky, chci se zeptat, mužů přidat pár kapek Stévie do bylinkového čajíku nebo jiného pití, abych naučila malého pít? bude mu šest měsíců, kojim a má už na oběd masozeleninove příkrmy, na svačinu pár lžiček ovoce. nechce pít nic, nevypadá že by to neuměl, ale spíš mu to nechutná, zkoušela jsem i tu vodu z jablek když dělám přesnídávky. tu teda trochu cucne, ale spíš si s tím hraje.nebudu mu určitě dávat žádné sladké granulované čaje nebo cukr, koupila jsem jednou na ochutnávku švestkovou přesnídávku od hippu a ta šla, z toho se kroutila pusa i mě
ta stevie je přírodní. pořád hodně kojim i přez den, tak asi nemá tolik potřebu, ale jde mi o to až začnou tepla, aby byl schopen se napít z flašky i něčeho jiného a nechtěl každou půl hodiny prso, doma mi to nevadí, ale venku to pokaždé nejde
děkuji za názory
Ahoj,
na to není sebemenší důvod cpát mu jakékoli cukry. Věř, že s tím pak budeš bojovat ze všech stran, všude pak ty děti motivují sladkostma a jak jsem v tomto docela free a nějak mě to žíly nedrásá, tak i na mě je to moc.
Vyměnila bych savičku, třeba mu ta vadí, nebo prostě nemá potřebu
Zkus více značek čajů pro děti do 9m - od 9m jsou i ovocné čaje. Nepřislazovala bych ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pidulka1991 jeden netekouci doma máme,ale z toho to mám problém vytáhnout i já
podívám se na něj, děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím že si zbytečně zvyká na sladkou chut pití. Co se zdravotních učinků tyče nevím.. nejsem bio chemik.-
- Citovat
- Upravit
stevie působí na hormonální systém a indiáni jí používali jako antikoncepci. Ta je fakt vhodná jen pro dospělé a ještě pro ty, co neplánují děti.
- Citovat
- Upravit
Ted jsem s dcerou taky bojovala, davala jsem ji i tekutiny lzickou, ted uz zvladne i flasku a rozpila se po hippu stava z cervenych plodu a sipkova caj. Nevim kde chodite na napady, davat miminku stevii. A jeste je tak hnusna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@scentini byl to jen nápad,jestli se napije, když to bude mít sladkou chuť,nedávala bych mu to pořád.ten šípkový čaj je od kolika měsíců?dekuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sirikit píše:
@Salina12
https://www.vitalia.cz/…mnozi-mysli/Stévia není schválená pro děti, šestiměsíčnímu prďolovi by mě nenapadlo ji dávat ani v horečkovým snu.
To co tam pisou, je prave naopak, prave ta prvni studie, ktera hanila stevii byla vysledkem intervence vyrobce jineho sladidla, ktery tusil , ze je ohrozen jeho kseft. Prislo se na to. Stevie neni doporucena detem, protoze to proste neni potvrzene…nejsou jaksi data deti, ktere tu stevii uzivaly dost dlouho. Na druhou stranu v takove Brazilii se uziva stevie stovky let, predpokladam, ze to davaji i detem…
Ja bych ji ale take nedavala, proc zvykat male dite na sladkou chut.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lenka_Hal Jasně, studie jednoho výrobce se přetlačuje se studií jiného, o tom žádná.
Ani nemusí jít zrovna o sladidla, stačí vyzivova doporučení jen za cca posledních 30 let.
Ztuzene pokrmove tuky jsou něco výtečného - živočišné jsou fuj, jen rostlinné tuky nás zachrání - a jo vlastně, tak ne, ony ty živočišné vlastně nejsou zase tak špatné.
![]()
Mlíko hleni/nehleni, ovoce je nutné v 5ti porcich denně/ jablko je cukrova koule a sacharidy jsou fuj. ![]()
Osobně jsem stará konzerva používající selský rozum „všeho s mírou“ a držící se stravovacích zvyklostí běžných v těchto zeměpisných šířkách (s náklonnosti ke stredomorske kuchyni). Co je dobré pro běžného Brazilce, Japonce, Číňana nebo Laponce, nemusí být nutně dobré i pro mě - a už vůbec s tím nebudu experimentovat na dětech. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sirikit píše:
@Lenka_Hal Jasně, studie jednoho výrobce se přetlačuje se studií jiného, o tom žádná.
Ani nemusí jít zrovna o sladidla, stačí vyzivova doporučení jen za cca posledních 30 let.
Ztuzene pokrmove tuky jsou něco výtečného - živočišné jsou fuj, jen rostlinné tuky nás zachrání - a jo vlastně, tak ne, ony ty živočišné vlastně nejsou zase tak špatné.![]()
Mlíko hleni/nehleni, ovoce je nutné v 5ti porcich denně/ jablko je cukrova koule a sacharidy jsou fuj.
Osobně jsem stará konzerva používající selský rozum „všeho s mírou“ a držící se stravovacích zvyklostí běžných v těchto zeměpisných šířkách (s náklonnosti ke stredomorske kuchyni). Co je dobré pro běžného Brazilce, Japonce, Číňana nebo Laponce, nemusí být nutně dobré i pro mě - a už vůbec s tím nebudu experimentovat na dětech.
Aby se v tom cert vyznal…uznavam ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit