Štípnutí vosy u 22měsíčního dítěte

183
14.8.15 21:36

štípnutí vosy u 22 mesíčního dítěte

Hezký vecer. Syna cca před pul hodinou bodla vosa do nozicky. Ma to trosku natekle, je ospaly.ale jinak nic. Doted ho nic nestiplo a nevim, jestli ke alergicky. Do kdy by se to projevilo a jak? Mam ho radeji hlidat celou noc? A nemuzu mu dat nejaky. prasek? Ale mam jen Claritine. Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1638
14.8.15 21:41

Asi bych ho tak hoďku hlídala…projevilo by se to dle me hned…do hoďky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4733
14.8.15 21:42

Syna-2,5 roka- štipla osa do prstu na ruce. Namazala som fenistilom a nič viac :nevim: a bol v pohode. Trochu nateklé to mal, ale inak bol v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
14.8.15 21:43

@Verculiinek FEnistil kapky zaberou hned, synáček 2,5r dostal tři žihadla za den a do rána neměl ani památku. Alergie by se určitě už projevila výrazněji.

• Citovat
  • Upravit
15074
14.8.15 21:45

Stejně starého syna štípla vosa před týdnem, ani moc neplakal, měl to trochu nateklé, neřešila jsem. Dcera po vose řvala dvě hodiny, dostala Fenistil v kapkách, pár dní ji sem tam svědila noha, otok žádnej, klid. Jestli spí, asi bych ho nechala a než bych šla spát já, koukla bych na něj.

O víkendu štípla vosa bráchu (49r) do prstu na noze a hodinu potom měl takovou reakci, že jsme volali pohotovost - byl celej osypanej, svědilo ho naprosto všecko a začal celej tuhnout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
14.8.15 21:58

Dekuji moc. Fenistilem jsem mu to namazala, dam jeste kapicky a bude to snad dobre :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
14.8.15 21:58

Dceru 18m štípla už vosa i včela a nic. Sledovala jsem ji pak, to jo, i večer po usnutí. Brácha (35) strávil teď po jednom žihadle noc na JIPce, doteď alergii neměl. Nikdy nevíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2133
14.8.15 22:21

Do hodiny by se reakce objevila. Me stipla vosa pet let nazpatek a musela jsem do nemocnice na adrenalin. Mela jsem anafylakticky sok, objevilo se to do pul hodiny, nemohla jsem dychat, odumirala mi ruka se stipancem, zimnice, vedro, zimnice, „psi“dychani. Takze pokud nic takoveho nebylo, tak dej fenistyl a bude to v poho.
Ja mam ted male mimi a desim se ze bude alergicke po me. Takze kdyz okolo nas lita vosa, tak mam hysterak… na me nesejde, ja mam pohotovostni injekci s adrenalinem, ale desne se bojim o malou :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
14.8.15 23:43

Mě bodla vosa do prstu na ruce a nateklo mi to skoro hned, na první pohled bylo poznat, který to byl prst. Roční schytala během 2 týdnů sedm zihadel a v pohode, nic ji nenateklo. Poprvé jsem se taky byla reakce, pak už jsem věděla, že stačí cibule a pochovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
15.8.15 06:54

Teda holky, to byla noc. Řval snad 3 hodiny v kuse až usnul vyčerpáním. Je to hruza, když mu nemužete uplně pomoct :-( Skoro jsem se nevyspala, celou noc se mi tisknul k hrudniku a nechtel me pustit. Ale hlavne že to dobře dopadlo :srdce: Aspoň, že už vime, že neni alergicky :-) Ja prave taky nikdy nebyla, az ted skoro ve 30, tak jsem se bala. Dekuji vsem za pomoc :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
15.8.15 08:06

Alergie se nemusí projevit po prvním žihadle, člověk taky nikdy neví, jakej bordel do něj ta vosa píchne, na jakým nahnilým ovoci předtím seděla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.8.15 12:14
@Verculiinek píše:
Teda holky, to byla noc. Řval snad 3 hodiny v kuse až usnul vyčerpáním. Je to hruza, když mu nemužete uplně pomoct :-( Skoro jsem se nevyspala, celou noc se mi tisknul k hrudniku a nechtel me pustit. Ale hlavne že to dobře dopadlo :srdce: Aspoň, že už vime, že neni alergicky :-) Ja prave taky nikdy nebyla, az ted skoro ve 30, tak jsem se bala. Dekuji vsem za pomoc :mavam:

on ten špípanec dost bolí, proto řev.. neboj, alergii bys poznala, začal by natékat v obličeji.. mi teď kluka štípla vosa do hubky, to bylo taky rodeo :zed: jinak alergie se s prvním štípnutím neprojeví, spíš po druhém, popř třetím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
17.8.15 13:21
@Verculiinek píše:
Teda holky, to byla noc. Řval snad 3 hodiny v kuse až usnul vyčerpáním. Je to hruza, když mu nemužete uplně pomoct :-( Skoro jsem se nevyspala, celou noc se mi tisknul k hrudniku a nechtel me pustit. Ale hlavne že to dobře dopadlo :srdce: Aspoň, že už vime, že neni alergicky :-) Ja prave taky nikdy nebyla, az ted skoro ve 30, tak jsem se bala. Dekuji vsem za pomoc :mavam:

Chudák malý, ať už je jen dobře :hug:
Mě bodnutí vosou bolí jak kdyby do mě někdo vrazil nůž hluboko, je mi tvého prcka líto, umím si představit, jak ho to chudáka bolelo :hug:

V mých očích je bodnutí vosou peklo a zaráží mě jak to všichni polehčují a nazývají to „ďobancem“ a nic si z toho nedělají.
Já jsem pomalu připravená volat sanitku kdyby vosa píchla moje dítě do hlavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2734
17.8.15 13:30

Holky jen tip, na vosí i včelí bodnutí zabírá pomazat zeminou, nemám vyzkoušeno, zatím ťuk ťuk nás nepíchla, ale na jedné diskuzi to doporučovali, že i když je člověk alergický, tak to zabírá a nemusí se ani do nemocnice :nevim:

Jinak mojí tetě když byly 3 roky, píchla jí vosa do jazyku, začala otékat a špatně dýchala, babička jí na to plácla kuřinec a alergická reakce pominula.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
17.8.15 13:37

@martiska
To jsou věci :think:
A odkud babička věděla, že kuřinec zabere?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák