Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Mám to stejně. Léky beru už 16 let, začínala jsem na 50 obden, teď mám 125 denně. Záleží, co konkrétně s tou stitkou máš. Já mám autoimunitní cosi, moje imunita mi tu štítnou žlázu postupně ničí, pozira.. takže se zvyšují dávky léků až jednou budu na plné náhradě. Odstraněním nevím, jak by sis chtěla pomoct. Jo, nezvysovaly by se ti dávky léků postupně, ale naráz po té operaci. Léků tě to nezbaví. Štítná žláza se odstraňuje u hypertyreozy, ldyz tech hormonů vytváří nadbytek, to je pak nebezpečný. Ale když jich je málo, tak se to dorovnáva těmi léky. Je vcelku jedno, kolikátý bereš, prostě si ráno dáš prášek. Kdybys ŠŽ neměla, je to stejný, ráno si prostě dáš prášek.
@Anonymní píše: Více
Tak postupně ti přestává fungovat, proto je potřeba dávku navyšovat.
S odstraněním bych nepospichala. I když ti ji odstraní, tak prášky bereš. Jenom máš na krku dost nevzhlednou jizvu…
Mám autoimunitní zánět, několik uzlů, při posledním sonu mi řekli ze to dobře nevypadá ale na operaci ze to ještě není.
Já beru Euthyrox a postupně jsem šla z dávky 50 mg, nyní 100,ale posledně jsem výsledky lepší takže dávka 100 mi zůstala, ale zobu jen 6×tydne.
Vek 43 a leky beru asi 8 let..
Jsem po odstranění štítný, hele kdyby to nebylo nezbytně nutný tak bych si jí nenechala vzít ani omylem, momentálně beru 5× 200 a 2×300 no a žádná sláva
@ALIPELI píše: Víceštítnou žlázu odstraněnou mám a musela bys vědět, že na krku nějakou jizvu mám, abys ji našla, je prakticky neviditelná, ty dost nevzhledná jizvo
a s celou odstraněnou štítnou žlázou beru 125 tabletu 4× týdně a 3× týdně půl té tablety
@Okta píše: Více
tak měli smůlu, ta jizva je téměř neviditelná a co jsem viděla na kontrolách, tak je to pravidlem
S odstraněním nepospíchejte. Zkuste si nechat změřit i pohlavní hormony, vysoký estradiol může funkci štítné žlázy narušovat. Jinak dávky se postupem času zvyšují, protože dodáváním hormonů žláza postupně „leniví“.
@ka2ka píše: Více
Tyto a nedělá ti taková dávka nějaký jiný potíže, vedlejší účinky atp? Mně vždycky když tu dávku navýšila tak jsem se zpočátku dost potila, úplný návaly jsem měla.
@LadaSva píše: Více
Nejsi jedna z těch, co se domnívají, že nošením brýlí s dioptriemi leniví oči, a proto se dioptrie zhoršují?
Ne, pravidlem to není. Někdo ji opravdu má nevzhlednou, máme to v rodině
@LadaSva píše: Více
@ALIPELI píše: Více
Nesouhlasím, operace byla nejlepší rozhodnutí. A jizva není vůbec velká a nevzhledná
Jsem po operaci 13 let. A léky beru furt stejně a na kontrolu 1× ročně. Ale já jsem měla hyper funkci a kvůli druhému dítěti mi byla operace doporučena. A já neváhala ani minutu ![]()
6 let beru lék Letrox na štítnou. Na kontrolu chodím tak jednou za 8 měsíců a pokaždé mi Dr musí navýšit dávku protože mám pokaždé vyssi TSH. Nyní budu brát každý den 100 protože 75 už taky nestačí. Proč se toto děje? Kam až to povede? Nebylo by lepší si nechat SZ odstranit? Jak to máte vy?