Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zakladatelko, já ti fandím už jen z toho důvodu, že v posledních letech slýchám a vídám tolik lékařských pochybení, že to až není hezký, když všichni budou říkat, že stejně nevyhraješ, a nic se nezmění, tak se zdravotnictví nikam neposune…ano, i lékaři jsou jen lidé, kteří chybují, ale mělo by se tak stávat v naprostém minimu případů…a když všichni budou jen tiše trpět, nic se nikdy nezmění…
Je mi to moc líto, ale myslím si, že pokud nemáte jiné vyšetření z toho roku 2023 a nemáte ani nahrávky, či jiné důkazy o pochybení, tak nemocnice to smete ze stolu, že personál jednal v souladu, proběhla doporučená vyšetření a na další dokazování už nebudeš mít nic v ruce.
@Dynamitka píše: Více
Pokud začnou lidé nahrávat a nenechávat si vše líbit, tak k těm pochybením nebude docházet..
Chápu, že lékaři jsou lidé a k neštěstí může dojít, ale čeho je moc, toho je příliš.
Problém je, že jakékoli pochybení je potřeba řešit okamžitě po, aby jsi měl svědky, důkazy atd…po dvou letech je už většina pryč…
@Keyllah píše: Více
navíc tady je hrozně vachrlaté to, že se nechala odbýt a další návštěva pohotovosti byla pozdě, protistrana bude mít určitě lepšího advokáta a vše se to obrátí proti ní
A to maminka chodila normálně do práce, i když ji bylo tak zle?
Nebo byla nějak postižená? Já jsem o něco starší a k lekari chodím sama.
@stinga píše: Více
on jí za takové situace žádný kvalitní znalec takový posudek, v jaký doufá, nenapíše…bohužel ji nějaký právník neodmítne, protože si bude chtít vydělat a klidně ji dostane u soudu do problémů…chápu, že hledá viníka a i ji trápí, proč nevolala sanitku dřív, chápu, ale tímto si jen ubližuje…
Doufám, že se ozve ještě anonymní lékařka z interny, zajímá mě její názor. Podle mého, jak tu padlo, aby si pacienti nenechali jednání lékařů líbit, pořizovali záznamy, bránili se.. Nevěřím, že to zabrání lidským chybám, lékařství je nesmírně náročná profese, bezprostředně pracující s lidským životem a chyby se dějí i jinde, lékaři nejsou stroje pracující bezchybně desítky hodin, jak se po nich vyžaduje a pak přijde jouda, který si takového doktora natočí a zničí mu život. Celý život žiji a teď i pracuji s lékaři, od zdroje vím, jak to chodí. Ano, netoleruji neprofesionální jednání, množství chyb neúmyslných by se mělo redukovat.. ale jsou to jen lidi. Auta, počítače, stroje se dají naprogramovat, samy hlásí chybu a jsou na ně přesné manuály. To na člověka, fyzickou ani psychickou stránku není, tam vstupuje do hry moc proměnných. Zakladatelko, upřímně si nemyslím, že žalobou uspěješ. Znalecký posudek stojí nemálo desítek tisíc a právník, dobrý právník taktéž. Jestli do toho půjdeš, držím palce, jestli stav tvé matky skutečně někdo zanedbal, ale podle popisu situace mi to tak nepřijde, souhra více špatných náhod.
@ka2ka píše: Více
To je tady taková samozvaná lékařka. Už tady napsala i větší nesmysly..
@teroonka píše: Více
no právě, ta zátěž je obrovská, nejsou odpočatí, proto chybují a to je hrozné…celý systém je špatně, kvalitnímu lékaři by zkrátka měl být umožněn odpočinek a měl by být také náležitě odměněn…a chybovost by prostě měla být trestána, aby se to, pokud možno, neopakovalo…
@Anonymní píše: Více
Asi nechápu tvoji druhou část dotazu. Proč by měla být paní postižená? Protože ji vzala zakladatelka k lékaři? Když jí bylo zle, těžce dýchala, tak beru jako úplně normální, že takového člověka někdo doprovodí k lékaři.
Kdo může za chyby? Systém, jednotlivec nebo oba dva. Kdo za ně nejčastěji nese zodpovědnost? Jednotlivec, i když pracuje pod tlakem v mašinerii systému, kde nemá na výběr. To by bylo potřeba odlišit a k zodpovědnosti tlačit skutečného viníka. Ale to je nesmírně těžké, až nemožné, protože systém má silnou obranu.
Ahoj, jsem lékařka na interně, teď nemám moc čas, ale zkusím během večera ještě napsat.