Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A nechceš napsat o co konkrétně šlo. Ono to bude hrát dost velkou roli. Pokud na někoho úřednice zvýší hlas, a on si na ní stěžuje, řekne jí nadřízená ať hlas nezvyšuje.
@evill ja uz ji poslala a jde o vse co si umis predstavit od neochoty az po urazky, ponizeni neplneni povinosti v terminech atd. Ja nejsem ten typ co si stezuje, ale tohle uz je i na me moc. Nikdy jsem nemela problem nikde, ale od te doby co jsem se prestehovala a zmenila urad nestacim se divit. Mlada nafoukana zenska co se numi chovat a vysvetlit uz vubec ne. Fakt hruza!!!
No nevím, o co jde..ale já až teď podávala papíry na FÚ, který měly být podaný do 15.2…prostě blbec zazdila
..a paní co byla u pultu, kde jich bylo xy, páč se podávala daňovka..řekla „no, ale to už mělo být podané dávno, to asi dostanete nějaké sankce a dál mlela, vyhrožovala“ já ji utla s tím, že ať vyhrožovaní si nechá pro sebe a odvede práci za kterou je placená..pokud budu mít sankce pošlou dopis a kde mi to sdělí a hotovo..nejsem zvědavá po ránu aby mi někdo káral
..paní evidentně chtěla dát najevo vyšší moc, když sedí za tím půltíkem velkého uřadu na zvaném FINANČNÍ
..no však mě sklapne až přijde dopis ![]()
o co šlo? ![]()
@Anonymní píše:
@evill ja uz ji poslala a jde o vse co si umis predstavit od neochoty az po urazky, ponizeni neplneni povinosti v terminech atd. Ja nejsem ten typ co si stezuje, ale tohle uz je i na me moc. Nikdy jsem nemela problem nikde, ale od te doby co jsem se prestehovala a zmenila urad nestacim se divit. Mlada nafoukana zenska co se numi chovat a vysvetlit uz vubec ne. Fakt hruza!!!
Tak to záleží na vážnosti. Může přijít o osobní ohodnocení, pokud je stížností více může to být i důvodem k rozvázání pracovního poměru.
Specielně na sociálce jsem se setkávala s tím, že čím jsi slušnější, tím víc si s tebou vytírají zadek. Zkus tam příště naburácet, s sebou 10 harantů, za zády kořena s gelem na vlasech, koněma na nohách, co si významně na prstu točí klíčkama od mercedesu, řvi, vyhrožuj, burácej a uvidíš, jak to půjde jak po másle.
@Deníííí nevim z jake moci oni taky nevedi s kym mluvi. Ja jsem fakt mela vzdycky stesti a rikala jsem si na co si ti lidi furt stezujou a bum prask. V podstate jde o to, ze jsem na rodicaku a proste ji vadi, ze nepracuju kdyz mam vysoky najem. Pracuju cely zivot a s dvojicaty bzdu snad doma kdyz na to mam narok no ne? A po dobu rodicaku proste potrebuju vypomoc tak od toho tam jsou. Jenze ona porad urazi ponizuje jako, ze jsem socka v tom smyslu a povysuje se. Kdyz potrebuju porafit s nejakou kolonkou, tak me posle nekam, ze si to mam vyplnit a ji to donest hotove. Je to des!!! Uz jsem se nastvala a vse napsala kazdy detail do stiznosti. Tak me zajima zkusenost oststnich zda se tu nekdo najde.
Pracuju jako úřednice - občas by ty stížnosti mohly být oboustranné
. O co šlo?
@Anonymní píše:
@Deníííí nevim z jake moci oni taky nevedi s kym mluvi. Ja jsem fakt mela vzdycky stesti a rikala jsem si na co si ti lidi furt stezujou a bum prask. V podstate jde o to, ze jsem na rodicaku a proste ji vadi, ze nepracuju kdyz mam vysoky najem. Pracuju cely zivot a s dvojicaty bzdu snad doma kdyz na to mam narok no ne? A po dobu rodicaku proste potrebuju vypomoc tak od toho tam jsou. Jenze ona porad urazi ponizuje jako, ze jsem socka v tom smyslu a povysuje se. Kdyz potrebuju porafit s nejakou kolonkou, tak me posle nekam, ze si to mam vyplnit a ji to donest hotove. Je to des!!! Uz jsem se nastvala a vse napsala kazdy detail do stiznosti. Tak me zajima zkusenost oststnich zda se tu nekdo najde.
Hmm… to je zajímavé. No. Sockou Tě nazývat právo nemá ( i když lidi pobírající socku, vlastně sociální případy jsou, jinak by jim socka nebyla schválena, tak si to neber osobně, ono je těžké se s dvojčaty nedostat do sociálních problémů… ) nicméně oslovoat Tě socko na místě opravdu není. Na druhou stranu má zase právo, klást otázky aby se ujistila, že nejde o zneužívání sociálních dávek, což chápu, že lidem není příjemné. A jestli to ještě říká nepříjemným tónem, hned z toho může být průšvih. Lidi často startují jen pro to, že chce od nich úřednice aby do příjmů uvedly alimenty na děti, startují proto, že jim okamžitě na místě neřekne, kolik peněz jim přijde a kdy vlastně atd atd. Chápu, tak trochu obě strany. Sociální úřednice mají často syndrom vyhoření - není divu. Měly by se střídat po nějaké době jednání s lidma ji zavřít aspoň na půl roku do kanclu ať se hrabe v papírech. Taková rekonvalescence, jinak dříve nebo později bude jednat stylem, který popisuješ. Taková „nemoc z povolání“.
No, zažili jsme něco podobného, řekla bych i horšího, ale to se těžko soudí. Stěžovali jsme si na pracovnici u vedoucí-sypala popel na hlavu, slibovala, že to vyšetří a…vyprdla se na to, ticho po pěšině. Stěžovali jsme si ředitelce oddělení, proběhlo totéž, ticho po pěšině…Stěžovali jsme si řediteli úřadu…ignorace, ticho po pěšině…až jsme se dostali z řediteli krajského! úřadu… jednání velmi špatné a relativně úspěšné jenom proto, že se ho účastnil za naši stranu velmi zkušený právník - jinak by trvali i na věcech v rozporu se zákonem (jakože například tvrdili, že není možné na jednání pořizovat zvukový záznam = lež). Výsledek: písemná omluva, ale formulovaná poměrně kulantně, aby to moc nevypadalo, že to uznali, plus informace o tom, že paní byla přeložena na jiné místo… no, vzhedem k tomu, že její pozice byla na úřadě funkčně i kvalifikačně nejnižší, tak mohla jedině „povýšit“ nebo si polepšit…takže se nám asi vysmáli.
Zakladatelko, já měla to samé. Už jsem byla zoufalá! Vždycky jsem jí přinesla něco vyplněné a zeptala se, jestli je to vše. Pořád mi dávala tisíce papírů! Dokonce mě donutila udat svého přítele, aby platil na ještě NENAROZENÉ dítě! U soudu se mi vysmáli, že nic takového neexistuje! Šla jsem si stěžovat a její nadřízená se jí zastala! Udělaly se mě krávu, až jsem se rozbrečela a vše vzdala!!Jenže to nešlo zůstat bez peněz! Tak jsem jí řekla, že chci na vše co po mě chce její podpis a taky důvod, proč ona to chce a ostatní úřednice ne…Nakonec mě přeložili k jiné paní a byl klid.
@Anonymní píše:
jasně chápu, už tak ti je nepříjemné žádat a oni si tě ještě chtějí vychutnat..já mám problém, že neuznávám autoritu..né ve smyslu, že bych je posílala do p.dele, ale že jsou lidi stejně jako já a já jsem se nenarodila od toho, aby se ke mě chovali jako k onuci
..takže určitě, bych ji dala šanci, pokud opět selže řekla, bych ji, že toto jednání toleruješ naposled, a příště se podle toho zařídíš
..hlavu vzhůru ![]()
A nejsi náhodou z ČB? Jestli jo, tak vím přesně o koho jde!!Mě dokonce řekla, že pokud nemám na nájem, tak mám jít do azyláku! Nebo ať mě živí moje maminka x důchodu! A jednou, když jsem tam byla, zazvonil mi tel.,tak mi řekla, ať ho jdu prodat! Ta byla fakt hustá! Ale já se nevzdala! Probírala jsem dávky jen 3měsíce, ale byl to teror…Už nikdy více! A když jsem se jí zeptala, jestli ti naši spoluobčané bydlí také v azyláku, tak odpověď byla, že to není moje starost! Pevné nervy přeji ![]()
Nejsem z ČB, ale kousek od něj, že by jí přeložili na úřad k nám???
Je to mladá ženská bezdětná. Myslím, že neví ani o čem je skutečný život ![]()
@Deníííí jj diky uvidime co z toho bude. Stiznost je poslana a kdyz uz nic, tak kazdopadne budiu vedet, ze si nenecham jen tak neco libit.
Zdravim vsechny, rada bych se zeptala jestli jste nektera z vas nekdy podali pisemnou stiznost na urednici a to v tomto duchu: Comůže být nevhodným postupem? jednání v rozporu s ustanovením § 4 odst. 1 správního řádu (nezdvořilost, nevstřícnost),porušování etického kodexu a zásad slušného chování, přičemž za zdvořilé chování se považuje jednání bez jakýchkoliv osobních či jiných invektiv, narážek, diskriminace, ponižování a bez vulgarismů apod.za nevhodné lze považovat též tykání, zvyšování hlasu, či nadměrný formalismus či jiné ztěžování uplatnění práv účastníka řízení.
A jak se vse resilo a vyresilo? Dekuji