Stížnost na úřednice

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
6.1.16 11:21

Ahoj, raději anonymně, dle situace by mě někdo mohl poznat. Mám dotaz, zhruba rok zpet manzel resil situaci ohledne styku s detmi, kteremu ex branila. Pridelena urednice hrala mrtvrho brouka, az pote co podal stiznost se daly veci do pohybu. Cca dva mesice zpet zacal s pani zase jednat, na zadost ditete, nicmene socialka opet komunikuje pouze s matkou, jemu nebere telefony ani neodpovida na maily. Ma cenu si nekde stezovat? Dekuji.

• Citovat
  • Upravit
277
6.1.16 11:26
@Anonymní píše:
Ahoj, raději anonymně, dle situace by mě někdo mohl poznat. Mám dotaz, zhruba rok zpet manzel resil situaci ohledne styku s detmi, kteremu ex branila. Pridelena urednice hrala mrtvrho brouka, az pote co podal stiznost se daly veci do pohybu. Cca dva mesice zpet zacal s pani zase jednat, na zadost ditete, nicmene socialka opet komunikuje pouze s matkou, jemu nebere telefony ani neodpovida na maily. Ma cenu si nekde stezovat? Dekuji.

Zvednout prďku a zajít si tam osobně. Na maily pokud nemájí elektronický podpis reagovat nemusí, musí reagovat na dopis zaslaný poštou, ale na meil ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.16 11:30

Nereaguje ani na zpravy pres datovou schranku a kdyz tam byl osobne (asi 3×) tak tam nebyla. Schuzku neni mozno domluvit, kdyz nereaguje.

• Citovat
  • Upravit
277
6.1.16 11:35

Tak nadřízeného. Ten by se ho ujmout měl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
6.1.16 11:36
@Anonymní píše:
Nereaguje ani na zpravy pres datovou schranku a kdyz tam byl osobne (asi 3×) tak tam nebyla. Schuzku neni mozno domluvit, kdyz nereaguje.

Určitě má ta pracovnice nějakou nadřízenou. Jít rovnou za ní a nebo jí adresovat dopis.

EDIT: A nebo partner kecá, to taky může být. Není to nic příjemného, chodit na úřady, zvláště pro chlapy. :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.1.16 11:41

To si nemyslim, kdyz jde o deti, tak jdou tahle veci stranou, k tomu i v mailech ji pise, ze ji toho dne zkousel zastohnout, nebyla tam a kdy by se tedy mohl zastabiz, aby ji zastihl :think:

• Citovat
  • Upravit
277
6.1.16 11:48

Já jsem v těchto věcech úřady atd. dosti přímočará ačkoli jsem sama úřednice. Chce to více průbojnosti a akce. Ono se to asi nezdá, ale i úředníci mají opravdu spousty práce a já sama mám případů tisíce, ale zde asi problém nebude.
Jedině opravdu ten nadřízený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.16 12:11

Dobrý den, můžu taky využít téhle diskuze, taky by mě zajímal vas názor, případně návrh řešení… Sestru tyra přítel, maji spolu holčičku 1 rok. Nadává ji, občas padne facka, zakazuje, přikazuje, ona živí z mateřské celou jeho rodinu apod. V prosinci už to nevydržela a odešla s malou, oznámila mu to a šla si pro radu na úřad co ma dělat dál. Šla s ní i má mamka a to, co si mamka a sestra musely vyslechnout, jaké jsou sobecké, nezodpovědné, co si to dovolují a ze nárok na nic nemaji!!! Příšerné, kor mamka se z toho vzpamatovávala dlouho a nevím jak to řešit, každopádně nechat to jen tak teda nechci. Nemá někdo, prosím, nějaké zkušenosti? Předem mockrat dekuji

• Citovat
  • Upravit
277
6.1.16 12:44
@Anonymní píše:
Dobrý den, můžu taky využít téhle diskuze, taky by mě zajímal vas názor, případně návrh řešení… Sestru tyra přítel, maji spolu holčičku 1 rok. Nadává ji, občas padne facka, zakazuje, přikazuje, ona živí z mateřské celou jeho rodinu apod. V prosinci už to nevydržela a odešla s malou, oznámila mu to a šla si pro radu na úřad co ma dělat dál. Šla s ní i má mamka a to, co si mamka a sestra musely vyslechnout, jaké jsou sobecké, nezodpovědné, co si to dovolují a ze nárok na nic nemaji!!! Příšerné, kor mamka se z toho vzpamatovávala dlouho a nevím jak to řešit, každopádně nechat to jen tak teda nechci. Nemá někdo, prosím, nějaké zkušenosti? Předem mockrat dekuji

V této situaci je na místě pouze stížnost oficiální na paní úřednici, dle etického kodexu by se takto chovat tedy neměla. Nevím, co to v dnešní době s úředníky je, sama když něco někde vyřizuji, tak málo kdy je úředník ochotný atd.
Chápu, že jsou možná trochu znechuceni, když přijde člověk a hned mezi futrama je sprostý a arogantní, nenechá si nic vysvětlit. Ovšem také mám zkušenost, že čím slušněji člověk vystupuje, tím více je úředník arogantní. A co je nejvíce zarážející ta nechuť úředníků lidem poradit a pomoci, huba by jim neupadla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.16 12:58

No právě, od toho tam přece jsou :-( a nějaký oficiální mejl, jde např. někde stáhnout vzor nebo mate někdo nějaký tip? Já zkoušela psát, ale nechala jsem se moc unést :oops:

• Citovat
  • Upravit
277
6.1.16 13:10
@Anonymní píše:
No právě, od toho tam přece jsou :-( a nějaký oficiální mejl, jde např. někde stáhnout vzor nebo mate někdo nějaký tip? Já zkoušela psát, ale nechala jsem se moc unést :oops:

Chce to chladnou hlavu až budeš psát stížnost ;) Jo, a rozhodně ne e-mail, ale poštou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.16 13:16

Aha, tak děkuji, mám to poslat i doporučené? A mám jim tam popsat celou tu situaci jak to probíhalo?

• Citovat
  • Upravit
327
6.1.16 13:19
@Anonymní píše:
Dobrý den, můžu taky využít téhle diskuze, taky by mě zajímal vas názor, případně návrh řešení… Sestru tyra přítel, maji spolu holčičku 1 rok. Nadává ji, občas padne facka, zakazuje, přikazuje, ona živí z mateřské celou jeho rodinu apod. V prosinci už to nevydržela a odešla s malou, oznámila mu to a šla si pro radu na úřad co ma dělat dál. Šla s ní i má mamka a to, co si mamka a sestra musely vyslechnout, jaké jsou sobecké, nezodpovědné, co si to dovolují a ze nárok na nic nemaji!!! Příšerné, kor mamka se z toho vzpamatovávala dlouho a nevím jak to řešit, každopádně nechat to jen tak teda nechci. Nemá někdo, prosím, nějaké zkušenosti? Předem mockrat dekuji

Je otázka, na jakém úřadě sestra s maminkou byly? Jestli se ptát na úřadě práce na nárok na nějakou státní finanční podporu? Nebo na OSPODu? To je fakt problematická situace, protože - a teď to neberte osobně, chápu, že váš případ je jiný ale lidi toho napovídají strašně moc. A představa, že třeba na úřad práce na oddělení státní sociální podpory nebo hmotnou nouzi přijde paní s maminku a začnou vykládat o týrání - tam toho moc nezmůžou a pouze konstatují, že z nějakého důvodu prostě nárok na dávky není. Když dojdete na OSPOD, tak tam je taky otázka, co budou řešit. Jako nejlepší řešení je, když se něco takového odehrálo, tak to oficiálně oznámit, řešit ještě za tepla s policií a OSPODem. Manžel nemá právo dát ženě facku ani jí omezovat v její svobodě. Je to fakt těžký. Ale tím se nechci úřednic zastávat. Sama mám spoustu zkušeností, kdy se úřednice chovaly jako blbky. Já šla v tom případě hned za jejich vedoucí a věci se ihned daly do pohybu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
277
6.1.16 13:25

Zda to opravdu chceš dotáhnou do nějakého konce, tak určitě to pošli doporučeně a uschovej to.
Mělo by to mít nějakou úpravu, aspoň základní.
Pojmenuj to stížnost na úřední postup pí…
A nepiš to z pozice svojí, ale měla by to napsat ségra, prostě ten koho se to dotýká.
Uveď v jaké je sestra životní situaci (vyvaruj se určitým výrazům). A uveď, něco v tom smyslu, že v této tíživé životní situaci spoléhala na pomoc státu to znamená na pomoc pí. úřednice, ale místo pomoci či nějaké profesionální rady se jí dostalo pouze urážek a pohrdání. Zmiň etický kodex, něco si o něm najdi a opírej celou stížnost o toto. A v závěru nezapomeň napsat, že očekáváš adekvátní reakci a odpověď na toto jednání. Asi tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.16 13:29

Byly normálně na sociálním úřadě (ted si nemůžu vzpomenout přesný název), chtěli se poradit jak ošetřit tu malou, kam poslat jaký papír, jestli ma nárok na azylovy dum a prostě MOZNOSTI, radu co dál. Chápu, že pro paní to mohl byt zvláštní, extrémní případ a pod., ale vše se dá přece říct slušně :nevim: kor, když je sestra psychicky na dně, má strach, že jí přítel dítě sebere a ona oznámí, že proč ne, měl by na to plné právo, tak at se nedivi, když s nim samovolně odejde. A do mé mamky, která kdysi řešila stejnou situaci s alkoholikem se pustí s tím, co to svým dětem provedla, že nemají tatu, ted jí to můžeme vycitat a můžeme být v situaci, kdy si říkáme, proč nás nikdo nemá rad, proč nás vlastni otec nechce… Tím se mamka trápí dodnes a fakt nepotřebuje poslouchat moudra nějaké neotesane buranky :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová