Stížnost na úřednice

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4099
10.11.16 12:42

@tanyya a nemůžeš to napsat konkrétně o co šlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
10.11.16 12:47
@tanyya píše:
Chci se taky zeptat, pokud mi úřednice neřekla pravdivou informaci a ještě byla navýsost arogantní, mohu požadovat přeložení k jiné? Nebo vzhledem k písmenku na začátku příjmení k ní budu muset chodit dále, ikdyž jí už nevěřím? Je tady někdo kdo pracoval na úřadu práce?

Ano, lze chodit k jiné úřednici, i když k ní „podle písmenka“ nespadáte. Není to časté, ale lze to. Dojděte osobně za ředitelkou ÚP (vaší pobočky), a v klidu, bez emocí, jí sdělte, co vás trápí, jak to probíhalo. Naznačte, že pokud budou problémy pokračovat, podáte stížnost na krajskou pobočku úřadu práce. Z toho mají pobočky strach, že stížnost půjde výše. Takže bych to taktně naznačila.
Ano, je to sice tvrzení proti tvrzení, a je také pravda, že jsou lidé, „chroničtí stěžovači“, kterým není žádné jednání dobré a stěžují si vždy a všude. Na druhou stranu, možná jste skutečně trefila na úřednici, která prostě nemá vědomosti a neumí s lidmi jednat.
Každopádně vy jste klient, na mnoha pobočkách ÚP teď panuje taková nálada, že klient je bůh a úřednice blbka, takže pokud jste na podobnou pobočku natrefila, jste oproti té úřednici ve velké výhodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4992
10.11.16 14:33
@tanyya píše:
Chci se taky zeptat, pokud mi úřednice neřekla pravdivou informaci a ještě byla navýsost arogantní, mohu požadovat přeložení k jiné? Nebo vzhledem k písmenku na začátku příjmení k ní budu muset chodit dále, ikdyž jí už nevěřím? Je tady někdo kdo pracoval na úřadu práce?

No, jak se znám, tak já bych danou úřednici konfrontovala s danou skutečností a argumentovala bych, zažila jsem, a madam byla najednou milá… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
10.11.16 15:52

Tak v tu chvíli jsem si tím nebyla jistá, ale volala jsem poté na ministerstvo práce a tam mi potvrdili, že bonusy se do čtvrtletních příjmů nepočítají a ona mi řekla, že ano. V tu chvíli jsem jí i řekla, že se mi nelíbí, jak jedná, ale rozhodla jsem se to řešit i dál, jelikož je možné, že mohla připravit svou nevědomostí více lidí o nároky na dávky, svojí lhostejností nebo nevědomostí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2507
10.11.16 16:00

@tanyya Jen k tomu chci dodat, že (pokud se jedná o dávku státní soc. podpory) je nad úřednicí ještě metodik - kontrolor, který by měl chybu zachytit. Záleží taky, jak příjem potvrdila účetní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
10.11.16 16:04

Na to všechno jsem se chtěla zeptat, ale bohužel k tomu nedošlo, ona si ode mě ani nechtěla vzít vyplněné formuláře, řekla, že nemáme nárok, já se jí zeptala, jaká je hranice pro nárok a odpověděla, že neví, nepřipadá vám to trochu celý divný? Nemyslím si, že by měla něco proti mně osobně, ale asi takhle pravděpodobně jedná s každým, tak proč to neřešit? Já zrovna patřím k lidem, kteří si takové jednání nenechají moc líbit, bohužel pro ní… Myslím, že určitá zpětná vazba taky úředníkům neuškodí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.23 10:19

Obnovíme. Je tu někdo s aktuálními zkušenostmi, kdo podával stížnost ne na postup, ale na chování úřednice? Dnešní situace mě vytočila tak, že přemýšlím nad stížnosti. To i manžel, který je splachovací, viděl, že úřednice se chová proti zásadám. Je nějaká šance uspět nebo se všichni drží za jednu ruku?

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
21.12.23 10:50
@Anonymní píše:
Obnovíme. Je tu někdo s aktuálními zkušenostmi, kdo podával stížnost ne na postup, ale na chování úřednice? Dnešní situace mě vytočila tak, že přemýšlím nad stížnosti. To i manžel, který je splachovací, viděl, že úřednice se chová proti zásadám. Je nějaká šance uspět nebo se všichni drží za jednu ruku?

Ja bych podala na nadrizenou osobu, kdyz to nechas vysumet, tak se nic nezmění a dotycna bude prudit dal. Minimalne by dotycna mela prijit o osobni ohodnocení…

• Citovat
  • Upravit
24914
21.12.23 10:57
@Anonymní píše:
Obnovíme. Je tu někdo s aktuálními zkušenostmi, kdo podával stížnost ne na postup, ale na chování úřednice? Dnešní situace mě vytočila tak, že přemýšlím nad stížnosti. To i manžel, který je splachovací, viděl, že úřednice se chová proti zásadám. Je nějaká šance uspět nebo se všichni drží za jednu ruku?

stěžovat si můžeš kdykoliv a na cokoliv… musíš přesně popsat situaci, dát konkrétní údaje, poslat to jejímu vedení, jak přímé nadřízené, tak doporučuji řediteli „úřadu“, prostě 2×, ať máš jistotu, že se to nespláchne.. pokud to bylo při výkonu přenesené působnosti, tak kopii můžeš poslat i na Krajský úřad…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2672
21.12.23 11:00
@Anonymní píše:

Napiš na vedoucí daného oddělení. Jestli z toho vyvodí důsledky, to ti nikdo neřekne. U nás se to u jedné kolegyně řešilo, ale bylo to podložené písemnou komunikací mezi úřednicí a klientem, ze které bylo patrné, že její jednání nebylo ok. Pokud nemáte písemně nějaké podklady, tak se to bude těžko dokazovat. Na úřadech jsou zvyklí i na to, že si lidi stěžují, i když absolutně nejsou v právu. Takže těžko jí bude někdo trestat a brát jí ohodnocení jen na základě jedné stížnosti a toho, že jedna paní povídala. :nevim: Pokud to bude první taková stížnost, tak si to spíš budou evidovat, budou chtít její vyjádření… ale pokud to nemůžete prokázat, tak je to asi tak všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56159
21.12.23 11:25
@Anonymní píše:

A co je konkrétního se stalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3826
21.12.23 11:39
@jkra píše:
A co je konkrétního se stalo?

Nebuď zvědavá, budeš brzy stará.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12239
21.12.23 11:39
@Anonymní píše:

Pokud mas nahravku, tak jiste uspejes. Pokud ne, tak mas smulu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
21.12.23 11:51
@Ketris píše:
Pokud mas nahravku, tak jiste uspejes. Pokud ne, tak mas smulu

Ale to neni pravda, kamaradka dela na Magistrátu, taky si na ni jeden rypák bezdůvodně stěžoval věž nahrávky a vyjádřit se k tomu musela jeji nadřízená…

• Citovat
  • Upravit
9293
21.12.23 11:56
@Anonymní píše:

Pokud nemáš důkaz tak je to jen ztráta času :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová