Stolice do plínky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Stolice do plínky
Ahoj, prosím o radu, naše Terka ( 2,5 roku) bez problémů chodí čůrat na nočník, nebo do záchodu,ale když začne potřebovat kakat, tak si prostě řekne o plínu
, když řeknu, že ne ať si sedne na nočník, tak to prostě předrží a drží to do té doby než nepovolím a nedám jí plínku, což je třeba 2 dny. Vůbec nevím, jak jí to odnaučit. Začalo to tím, když přestala mít plínu
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Máme doma úplně to stejné. Čůráme v pohodě na nočník, ale kadíme jedině do plín. Pokud malého po:,–(ím na nočník tak to zadrží a prostě tlačit nebude. Zkoušela jsem si s ním povídat, nechat ho o samotě, vysvětlovat… nepomáhá nic. Nikdy se nepokaká když se mu chce vždycky si řekne o plínku. Kdyby ji nedostal tak to zadrží a už teď má občas dost zácpu takže mu tu plínku radši dám. Taky nevím co s tím. Neporadila jsem, ale aspoň víš, že v tom nejsi sama ![]()
A.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já jí také raději plínu dávám a pořád si říkám, že když začala ze dne na den čůrat do nočníku,tak jednoho dne to prolomí a začne i kadit,ale zatím nemá ani snahu,slibuji jí všechno možné,ona se směje a slibuje,že zítra už bude kakat do záchodu,ale jak nastane ten okamžik,tak si řekne o plínu, když jí po:,–(ím na záchod,tak tam jenom sedí a drží to, dokáže to držet i 2 dny,což mě docela udivuje,jak to může vydržet a v moment co jí dám plínu,tak si někam zaleze a vykadí se, asi budu ještě chvilku čekat jestli to neprolomí sama, už si vůbec nevím rady
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky asi vám moc neporadím, ale co zkusit i s plínou po:,–(it na WC a postupně nějak tu plínku odbourat, ale i s tím sezením na záchodě? Asi blbost co?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no tak zkusit to můžu třeba to vyjde a příště si tam sedne bez plíny,ale ona u toho chce stát, proto nechce tlačit v sedě na záchodě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
j
Měli jsme totéž - prostě čůrání OK, kakat jen do plíny… no a pomohly nám bonbonky. Ačkoli nějsem tohoto zastánce, tak na rady kamarádky jsem to zkusila a prostě bonbonky byly doma na viditelném místě - a byly jen na příděl za určitý výkon
Jinak nic. 2 dny a bylo po problémech, nicméně jsme pak tradici bonbonku ještě chvíli drželi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme stejný problém a zatím nezabralo vůbec NIC. Ani bonbonky, ani sednout s plínou na nočník/záchod a odbourat postupně, ani finta „plíny došly“ (to tenkrát nekadil skoro tři dny), ani domlouvání, vysvětlování. Poslední taktika byla, že si na internetu sám vybral hračku, kterou by chtěl a já mu řekla, že to je ale hračka jenom pro děti, ketrý nekadí do plíny. Hračku jsme objednali a když přišla, vystavili jsme jí na skříň, kde „čeká“, až se bude kadit do nočníku. Matěj se radši smířil s tím, že si s tím parádním náklaďákem zkrátka hrát nebude…:-( (Tenhle poslední fígl jsem vyčetla v nějaké diskusi tady na emiminu, pisatelce se osvědčil, nám bohužel prozatím ne
). Takže mi asi nezbývá než věřit, že na to prostě jednou přijde sám
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ani nevíte, jak ráda tohle čtu. Není to ze škodolibosti, ale já jsem si myslela, že jsme v tom sami. Synovo (2 roky, 8 měsíců) „mami budu kakat, mám pínku?“ teda není nic neobvyklého… Taky jsem zkoušela všechno možné, ale bez úspěchu. A když vidím, co potřebuje k vykakání, nějak mi to se záchodem nejde dohromady (napřed asi pět minut běhá po místnosti, pak skáče na místě a nakonec si zaleze do svého domečku, nebo když jsme venku, tak někam ke zdi, udělá hmmmm a zasmrdí a je to). Když jsem se s tím já bláhová svěřila dětské dr., tak jen na Štěpánka bafla, že pokud nechce kakat do záchodu, tak si ho teda nechá v ordinaci a maminka půjde domů sama. Já jsem čučela ještě víc, než syn. Takže čekám a věřím, že na diskotéky bude chodit už bez plínky. Až na něco přijdete, určitě dejte vědět! Ahoj Radka
- Citovat
- Upravit
Moje holky sice tohle nedělaly, ale ve svém okolí znám 3 maminky, které to se svými dětmi tak měly. Ve všech případech to přešlo samo až děti měli 4 roky. Jedné to dokonce říkala jejich dětská doktorka, že má počkat do 4 let, že se to pak zlomí.
Takže na diskotéky s plínou chodit určitě nebude ![]()
Asi jsem moc neporadila, tak aspoň přeju pevné nervy, třeba to přejde rychle.
Eva
- Citovat
- Upravit
Ahoj,
my to měli s bobkem do plíny stejný, trvalo to 1-2 měsíce, čůrání v pohodě a o plínu si vždycky řekl nebo počkal na spaní po o a udělal bobika do ní… Do nočníku jsem ho nenutila, ještě víc se „bejčil“, jen jsem ho pokaždé v dobrém připomínala, že na bobíka je nočník a až bude chtít, tak to zkusíme do nočníku:-) U kamaráda viděl, že to jde a pak jsme slíbili za bobíka do nočníku auto, zrovna jsem se trefila do období, kdy auta miloval a zvlášť nová:-) a po pár dnech ho tam udělal a od té doby ok:-)
Myslím, že každej prcek k tomu potřebuje „dozrát“ nejen fyzicky, ale i rozoumkem. Když to nejde úplně samo, tak trocha motivace neuškodí:-)
Tak bobky už jen v nočníku:-)
P.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pisklatko píše:
Když to nejde úplně samo, tak trocha motivace neuškodí:-) .
Když mě už došla inspirace ČÍM motivovat…všechno selhává. Ani názorná ukázka od vrstevníků ho nepřesvědčí, že to do nočníku jde.
Já už zkrátka nevím, co dál…že se na to nesmí moc tlačit, aby jim z toho člověk ještě nepřivodil psychickou zácpu (což se může snadno stát), to je asi jasný. Každopádně já kvůli tomu dost bojuju s rodinou, hlavně se ségrou, která prostě nedovede pochopit, že nejsme schopný ho přimět ke kadění do záchoda ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky,
tenhle problém jsme měli s Jířou taky. Bez plín byl od 2 let, ale na kadění si plenu vždy donesl. Na záchod nechtěl, na nočník taky ne. Bylo to děsný, zkoušeli jsme všechno možný. nakonec jsme se obrátili na děts. psycholožku.(měl jít totiž do školky)
Rada dle psycholožky - nehrotit, nerozebírat před dítětem, prostě na něj hlavně netlačit. Jířa nechtěl o záchodu ani slyšet(přitom tam normálka sám čůral),takže jsme začínali trénovat nejdřív si jen chvilku např. 1 min. sednout na WC(je jedno jestli s plenou nebo bez) a pak dát plenu. Když posedí, dostane odměnu. Až si zvykne na to sezení na WC, tak dát plenu, a nechat ho vykadit v sedě na WC. Za každý úspěch chválit a dát odměnu. Když tohle už zvládá bez scén, tak buď dávat plenu hodně na volno a nebo ji dát jakoby pod něj do WC. Já jsem ji vždycky přilípla za lepítka k prkýnku. A zase až se to naučí, dát plínku úplně do mísy- ne do vody a nebo mu říct, aby si třeba utrhl papír a hodil si ho tam. To zabralo u nás. Celá procedura trvala asi 6 týdnů. Teď už kadí v pohodě i bez papíru. ![]()
Jo a Jířa kadil do pleny do 3,5 roku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jana24 píše:Pisklatko píše:Když mě už došla inspirace ČÍM motivovat…všechno selhává. Ani názorná ukázka od vrstevníků ho nepřesvědčí, že to do nočníku jde.
Když to nejde úplně samo, tak trocha motivace neuškodí:-) .
Já už zkrátka nevím, co dál…že se na to nesmí moc tlačit, aby jim z toho člověk ještě nepřivodil psychickou zácpu (což se může snadno stát), to je asi jasný. Každopádně já kvůli tomu dost bojuju s rodinou, hlavně se ségrou, která prostě nedovede pochopit, že nejsme schopný ho přimět ke kadění do záchoda
Jani, tohle znám. Nejhorší byly ty tlaky z okolí a hlavně od tchýně, která různě masírovala i manžela. Zkoušeli jsme to po dobrým, po zlým. Jednou jsme mu řekli, že plínu nedostane, že už pro něj nejsou. Šílený, kroutil se jak potřeboval, řval, prosil, ale do záchoda to ho..o prostě nepustil. Na tohle jsme fakt neměli nervy. Motivace u nás taky selhávala. Teoreticky to měl zmáknutý, ale praxe nám prostě nešla. Jo a odměny pro děti co kakaj do nočníku a pod. taky bez výsledku. Radši tu hračku nebo čokoládu oželel, než aby se tam vykadil. Nám fakt pomohl až psycholog. Přeju ať se to u vás brzo zlomí. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Minko
. Prosím tě a jak vám pomohl psycholog? Já si totiž nedovedu představit, jak vypadá práce psychologa s tříleťákem, který odmítá jakoukoli formu kontaktu s cizím člověkem
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Minko, promiň, zaregistrovala jsem jen ten tvůj poslední příspěvek…teď už jsem si přečetla i ten předchozí, takže už je mi to jasný
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit