komedie s nočníkem
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Alfie většinou jsou kluci pomalejší než holky. Já bych s tím vyčkala. Jestli máš blbej pocit, tak si třeba řekni počkám na jaro léto, až se oteplí a ono se to pak podá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
ahoj, kluci jsou určitě pomalejší než holky, to souhlas......... ale píšeš, že má pořád plínku, chápu to dobře. Tak to bych odbourala. Sebrat přes den plínku a každou chvílku vysazovat..... ne se jen zeptat, ale rovnou vy:,–(it. Nenechat ho nahatýho, kor když píšeš, že máte chladnějc, ale prostě už jako velkej,,,,slípky a tepláky. Chvilku budeš mít víc praní nebo přepírání v ruce, to určitě, ale s tou věčnou plínkou to nevidím moc růžově. Tak jsem to dělala u holky od roku a půl /dřív se mi nechtělo z důvodu pohodlnosti/ a poměrně rychle si zvykla, že se prostě čůrá do nočníku. Byly nehody, jasně, za ně jsem ji i plácala, ale vede to k úspěchu. Jsem ráda, že to mám za sebou, nebavilo mě to, opravdu z duše ne, ale absolvovat se to musí. Tak hodně štěstí. A.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
podle mě na to není zralý a hlavně základem je, že si sám řekne. Podle toho poznáš, jestli je ta správná doba. Najděte si nějaké slovo, které bude označovat kakání a čurání,klidně stejné pro oboje. Chce to mu neustále při každém čurání a kakání opakovat, co udělal tím vaším slovíčkem.
Uvidíš časem se to poddá.
R.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anik píše:
ahoj, kluci jsou určitě pomalejší než holky, to souhlas......... ale píšeš, že má pořád plínku, chápu to dobře. Tak to bych odbourala. Sebrat přes den plínku a každou chvílku vysazovat..... ne se jen zeptat, ale rovnou vy:,–(it. Nenechat ho nahatýho, kor když píšeš, že máte chladnějc, ale prostě už jako velkej,,,,slípky a tepláky. Chvilku budeš mít víc praní nebo přepírání v ruce, to určitě, ale s tou věčnou plínkou to nevidím moc růžově. Tak jsem to dělala u holky od roku a půl /dřív se mi nechtělo z důvodu pohodlnosti/ a poměrně rychle si zvykla, že se prostě čůrá do nočníku. Byly nehody, jasně, za ně jsem ji i plácala, ale vede to k úspěchu. Jsem ráda, že to mám za sebou, nebavilo mě to, opravdu z duše ne, ale absolvovat se to musí. Tak hodně štěstí. A.
Přijde ti normální naplácat dítěti za to, že se počůrá? Kor ve fázi tréningu? To se ale musíš teda cejtit dobře…
To, že někdo vysazuje a je fuk, jestli v necelém roce nebo po druhém, budiž, ale plácat pak dítěti…to teda normální není a je to odsouzeníhodné
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
kluci jsou mnohem pomalejší než holčičky, takže máte ještě spoustu času. Doktorka mi říkala, že u kluků jsou plíny normální do 3 let, občas i do 4. My to taky ještě nezvládáme, zítra Matyáše objednávám na malý zákrok na chirurgii, aby mu „uvolnili“ pinďu, snad už se to potom naučíme.
Jinak doma chodíme jenom v trenýrkách a v teplákách, občas si zajde na záchod (nočník bojkotuje odjakživa), občas ho tam doženu já. Ale spíš to končí v trenclích, včera jsem prala sedmery ![]()
Určitě vydrž, stejně to nepopoženeš, nejhorší je to dítě kvůli neúspěchu stresovat. Já už jsem to přestala řešit, v zimě ho stejně venku bez plíny nenechám, když vím, že se počůrává. nechám to na jaro a léto, to už to snad zvládnem ![]()
Jojo, nočníky a dudlíky, to je neverending story ![]()
T.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
taky bych počkala na jaro nebo léto,bude tepleji,můžeš ho nechat běhat jen tak,bude to jednodušší…ALE HLAVNĚ,jak už psaly holky,je důležité,aby si sám říkal,aby poznal,že se mu chce…pak to jde rychle…dcera takhle byla během asi týdne bez plen a ušetřily jsme si zbytečnou práci s vysazováním a vysvětlováním něčeho,co ještě nechápe…2 roky neni taková hrůza,malá to sice uměla cca ve 20 měs.,ale je to holčička a i kdyby to uměla až ve 3 letech,tak to nehrotim a nechám jí,až k tomu „dozraje“takže vydrž a rozhodně se tím netrap…kolem nás je tolik dětí ve 2 letech s plenama,že se mi to zdá fakt normální.
K tomu plácání za to,že se rok a půl starý dítě počůrá (vlastně jakkoliv starý dítě) se vyjadřovat raději nebudu…Je to teda síla…
papa T.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My slavíme rok a musím říct - že kdybych byla já pečlivější - tak už plínu můžeme mít jen na noc. Ale je fakt, že jsem s nočníkem začali tak kolem osmého měsíce skusmo… a ted přes den už pravidelně.
Malá kaká jen do nočníku - tedy, nejsmeli venku… a začíná si říkat AAAAaaa.-) s čůráním to někdy jde do pleny, ale jak říkám - je to hodně o tom-najít si ten čas a dítě na nočník dát.
Já osobně nesouhlasím s názorem, že je s nočníkem třeba začínat až po roce apůl - podle mě je dobré s ním dítě seznámit určitě - jak začne samo sedět..v té době vám totiž z nočníku neodejde… ehm. Jistě - netrestat do doby, než si plně potřebu uvědomuje - když ji udělá do pleny.. ale na druhou stranu - naše generace byla v roce bez plenek - taky, kdo to měl pořád prát a do jeslí se už přece s plenama moc nechodilo
dnes vidím i tříleté děti, kterým maminy dávají plínky - tak to už je podle mě příliš.
Takže já bych to viděla - začít brzy, zvykat, netrestat, pořídit třeba hrací nočník, chválit a hlavně - pořád to zkoušet .-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lusie nepochopila jsi jednu podstatnou věc - nikdo netvrdí, že JE TŘEBA ZAČÍT po roce a půl. Jen říkáme, že nechceme jít cestou drezury (byť nenásilné) a chceme, aby si dítě plně uvědomovalo, co dělá, že to chce dělat. To, že jedno dítko to zvládne v roce a jiné ke 3 roku, to už je jedno. Jde jen o to, aby to chápalo a ne, aby čůralo jen proto, že ho maminka po:,–(í (nebo že má pocit, že v roce už tu plenu mít nemá).
Kamarádka mmch takhle „zvykala“ od 10měs a ještě o rok později ta holka čůrat na nočník neuměla, počůrávala se (a dostávala naplácáno - jak napsala Anka JASNĚ) a ještě dlouho poté…
Taky to chce rozlišit, že my jsme byli vysazováni, prd jsme věděli, co děláme. Kdežto dneska se to bere pohledem, že chcem, aby si to dítě uvědomovalo, co dělá.
Jak říkám, nikomu nenutím, že je třeba začít po roce a půl, ve 3 letech. Ale nikoho nesoudím, že je línej to takhle praktikovat (jen proto, že prostě s argumentací, proč tomu tak je, souhlasím a ne pro svoji pohodlnost), nikoho nesoudím za to, že má dítě na plenách do 3 let (když to dělá právě z přesvědčení o víře v ty argumenty).
Ovšem co soudit budu je to plácání a ještě podané, jako že to je samozřejmost. To je prostě blbost.
Tyhle dva tábory nočník vysazovat a nevysazovat se nikdy neshodnou. Vždycky budou dvě strany. Každá strana bude mít své argumenty. Je třeba je respektovat. Ale prostě nedokážu respektovat, když někdo dítěti naplácá za to, že se počůrá (a to je fuk, jestli ho plácne jendou za den nebo mlátí pořád).
Zrovna tak respektuju 2leté dítě s dudlíkem nebo 3leté dítě s lahví se savičkou, i když to taky neberu, ale nesoudím to, nenutím to nikomu, netvrdím, že je línej mu to sebrat a ještě k tomu tvrdit, když chce dudlík, naplácám mu. A sorry, ale podle mě to je jedno a totéž, protože nemůžem mít na ty děti přehnané nároky.
To je můj názor.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já teda koukám jak brzy ty děti posazujete. Já si to nastudovala a rozhodla se, že to nechám na přírodě a dítěti. Asi v roce a půl jsem mu představila nočník, co se s ním dělá viděl u starších dětí kamarádek. Občas jsem se zeptala jestli chce na nočník, nikdy nechtěl. Párkrát jsem ho i po:,–(ila, ale to se mu nelíbilo. Když se blížili dva roky, tak jsem začala být lehce nervózní, ale řekla jsem si, že vytrvám. No a v těch dvou letech prcek přišel, že chce „tuat“, udělal první hovínko (ty mu šly hned a už do pleny nevytvořil) a postupně začal chodit i na čůrání. Asi za týden jsem přestala dávat plenku. Překvapená jsem byla, že jsem si všimla, že i noční plena je suchá, tu jsem přestala dávat asi za týden. Nehoda byla dvakrát, noční jednou. Hned jsem přestali používat pleny i ven, nočník byl v kufru a vždycky jsme ho tam po:,–(ili, to jsem teda odhadovala já, když si neřekl, tak jsem ho po:,–(ila a zjistila, že už se dokáže vyčůrat i na požádání. Trochu problém byl s veřejnými WC, tam mu to na stojáka moc nešlo a po:,–(it jsem ho nechtěla, ale to se taky naučil asi za 14 dnů.
Nikomu nechci nic vnucovat, ale věřte, že to dítko fakt dozraje. Když to bude ve třech letech, tak to bude ve třech letech.
Věra
- Citovat
- Upravit
Ehm, za tím plácnutím si stojím......né zmlátit, ale prostě plácnout. Holka moc dobře věděla kam se má čúrat, řekla mi to, ale pak to pustila na koberec. Kamoška neplácala, nechávala to osudu a ve třech letech se potřebovala vrátit do práce a holka na plínách a školka ji odmítla. Tak pak na to vlítla a během pár dnů to bylo vyřešeno. Ta děcka to jen zkoušej /ty starší samozřejmě, ne roční/. Já se taky vracím ve třech letech do práce, musím, jsem samoživitelka a nemůžu si dovolit přijít o slušný místo, takže holka prostě musí ve 3 letech do školky a musí být zkrátka bez plínek. Možná jsem to trošku tím plácáním urychlila, nevím, ale prostě jsem musela. Ještě teda bojujeme s usínáním, neusíná sama, ale tam se spolehnu na školku a „sílu kolektivu“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aniku já chápu, že jako samoživitelka to máš těžší, ale já si zas stojím za tím, že to se nedělá. Ale tvůj boj…jen mi ten postoj nedá si pak rýpnout - co naučit dítko spát - prostě plácnout? Promiň, ale nemohla jsem si pomoct…
Myslím, že normálně jsem tolerantní dost (i když mám často jiný názor, ale to je normální), ale tohle mě prostě dostalo (a to nejsem typ matky, který by dítěti nenaplácal, ale za tohle.....promiň, přes tohle mi vlak prostě nejede).
Každopádně držím pěsti s tím spaním a snad bude vše OK…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Alfie, já koupila první kalhotky v takovém tom krámku za málo peněz - na tom prakticky nemáš co zkazit - a vzhledem k potřebnému počtu se nevyplatí kupovat drahé krásné kalhotky (slipy), když jich máš na den i deset - takže v první vlně jsem koupila tři balení po třech - každé za dvacet a něco korun - a už druhý den jsem mazala pro další tři balení… Nepochybuju, že budou mít i klukovské slipečky…
A k tomu plácání - ono je nutné si vyjasnit pojmy - naplácat za běžné počůrání ne, ale naše holky měly pokaždé období, kdy na to zapomínaly schválně - a pak byl menší kravál najednou velmi účinný…
Když si ucvrknou občas v zápalu - prostě stává se to a je to normální - a když si ucrvknou schválně a natruc - tak je to něco jiného…
L.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Alfie první kalhotky jsem kupovala v obyč textilu dětském a jedna
a se mi povedla tuším v CA nebo HM? Ale těch pidi velikostí je dost málo..shání se to blbě…
Kamarádka kupovala u šikmookých spoluobčanů
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já slipky podědila od sestřenky, koupila jsem jedny z Cheerokee, ale je to fakt zbytečné. Kamarádka nakoupila čistě bavlněné u vietnamců za pár kaček.
- Citovat
- Upravit