Stop kouření

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
695
29.3.07 16:09

STOP KOUŘENÍ

Pro všechny, kteří jsou nešťastní v zakouřeném prostředí, posílám odkaz, kde můžete podepsat petici adresovanou našemu parlamentu, aby už konečně zakázal kouření na veřejných místech a v restauracích.

www.stopkoureni.cz

Udělejme něco pro naše zdraví, naše neustálé diskuse o této problematice k ničemu nevedou!!!

S pozdravem a díky, Markéta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17718
29.3.07 16:37

posláno. škoda, že nemohu tohle zaslat tak 1000000× :wink:

proč poslanci nedělají, co chtějí voliči,ale oni sami, příp.jejích strana :cry: :cry: :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.3.07 16:53
Irias píše:
proč poslanci nedělají, co chtějí voliči,ale oni sami, příp.jejích strana :cry: :cry: :cry:

Pretože tiež fajčia :wink:
Tiež to neznášam, pripadá ni to hrozne sebecké :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
29.3.07 17:37

uááá

• Citovat
  • Upravit
2114
29.3.07 18:57

Já bych se pod takovouhle petici nepodepsala protože nevím co je sobeckýho na tom že někdo kouří tím ubližuje hlavně sobě a že se kouří někde v parku atd. páč na zastávkách a tak už je to myslím zakázaný je mi šuma fuk, stejně je to venku na vzduchu tak co, to by se potom dalo říct že ti co nemají auto tak ti co ho mají sou sobečtí páč auta taky poškozují životní prostředí a takových věcí je mnoho. Stejně tak když mi vadí kouření tak prostě nejdu do restaurace kde se kouří atd…

Je to jen můj názor to že je taková petice a podepisujete jí mě vůbec nevadí, stejně jako mě nevadí kuřáci…

Nutno dodat že nekouřím a nikdy sem nekouřila :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vvv
1364
29.3.07 20:11

Sany, klobouk dolů před tvou tolerancí ke kuřákům!
Já jsem kuřák, ovšem pokud jdu s malým do restaurace a někdo si sedne vedle nás a zapálí si, neskutečně mě to vytočí :D
A pokud svým kouřením neobtěžuji okolí a nenutím nikoho to nedobrovolně čichat, myslím, že kouření je čistě moje věc :wink:
Na druhou stranu, každý majitel restaurace by si měl sám svobodně určovat, jestli ve svém vlastním podniku kuřáky chce nebo ne - pak by stačily jen cedulky na dveřích U nás kouříme nebo U nás nekouříme a host se podle toho může zařídit :wink:

Verča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
29.3.07 21:09

souhlasím se sany…je pravda, že je plno důležitějších cěcí než petice proti kouření..auta, léky, sociální dávky, životní prostředí, třídění odpadů…no kolik pak z vás poctivě třídí…a co vaši známí? třídí?…co raději děti vodit do zdravé přírody než do restaurací, byť nekuřáckých…

a jen tak trochu reality, si vážně myslíte, že takové ty pravé hospody se udrží bez kuřáků? tady v česku…spíš bych brala aby se tedy striktně oddělili nekuřácké části..mě třeba zase vadí, když někdo pije (myslím hodně) a také nepodepisuji petice o zákazu alkoholu..a řekněme si, že abusus alkoholu nás daňové polatníky stojí dooooooost peněz na léčby alkoholiků (samo i namoci z kouření) a nevěřili byste co jich je, že je i pořadník na léčbu.. ..a bohužel z cigaret je taková daň, že to nosí do státního rozpočtu tolik peněz, že si nedovedeme představit…

no je to polemizování na dlouho..ale zase vás šlechtí, že se tomu věnujete a vyslovíte svůj názor :D …já jsem pro trochu smysluplnější petice …

pa pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vvv
1364
29.3.07 21:14

Marie, jen pro odlehčení:
Hlásím, že třídím jako ďas (např. plastové lahve házím do žlutého kontejneru, který je narvaný běžným odpadem :evil: ), s malým a se psem chodím nejradši a nejčastěji ze všech možností do lesa, kde si pak s chutí zapálím :oops: :D :D :D

Verča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
29.3.07 21:39

Tak se musim přiznat že odpad poctivě netřídim, jen pet lahve a podobné plasty větších rozměrů třídim… V mym okolí neznám moc lidí co třídí…
A sem si jistá že tady by asi neprošly nekuřácký hospody - protože mnoho „pivařů“ i kouří stejně jako znám i lidi kteří normálně nekouří ale když jdou do restaurace na kafe tak si to bez cíga nedokážou představit a hlavně kdyby tu bylo zakázáno kouřit v hospodách tak by majitelé vymysleli jak to obejít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
695
30.3.07 08:06
Mariee píše:
souhlasím se sany…je pravda, že je plno důležitějších cěcí než petice proti kouření..auta, léky, sociální dávky, životní prostředí, třídění odpadů…no kolik pak z vás poctivě třídí…a co vaši známí? třídí?…co raději děti vodit do zdravé přírody než do restaurací, byť nekuřáckých…

a jen tak trochu reality, si vážně myslíte, že takové ty pravé hospody se udrží bez kuřáků? tady v česku…spíš bych brala aby se tedy striktně oddělili nekuřácké části..mě třeba zase vadí, když někdo pije (myslím hodně) a také nepodepisuji petice o zákazu alkoholu..a řekněme si, že abusus alkoholu nás daňové polatníky stojí dooooooost peněz na léčby alkoholiků (samo i namoci z kouření) a nevěřili byste co jich je, že je i pořadník na léčbu.. ..a bohužel z cigaret je taková daň, že to nosí do státního rozpočtu tolik peněz, že si nedovedeme představit…

no je to polemizování na dlouho..ale zase vás šlechtí, že se tomu věnujete a vyslovíte svůj názor :D …já jsem pro trochu smysluplnější petice …

pa pa

Nechci reagovat jen na tvůj názor, ale i na ostatní, kteří petici vidí jako nesmysl.
Je spousta důležitých věcí, které se musí v tomto státě i ve světě řešit. Ale někde se musí začít. Kdyby sis tu stránku trochu pročetla, zjistlila bys, že návrh je buď čistě nekuřácká restaurace a nebo pevně oddělená nekuřácká a kuřácká část.
A všem podobně smýšlejícím: zamyslete se ještě jednou nad tím co říkáte. Až budete mít plíce v hajzlu, budete mluvit jinak. Vzduch je samosřejmě znečištěný i od jiných vlivů, ale alespoň někde bychom měli ubrat.
Do přírody své dítě beru velmi ráda, ale těžko se tam asi najím, ne?
A ke zdravotnictví: vyhazuje peníze na mnoho dalších zaviněných onemocnění a to nejen z kouření, ale i nezdravé životosprávy. I ve zdravotnictví by neškodila drsnější reforma.
Připadám si, že jsme jako stádo hloupých oveček, které si všechno nechají líbit a nic neřeší.
Toť k mému asi neskromnému názoru.
Markéta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
30.3.07 10:09

Já sem nepsala že tuto petici vidím jako nesmysl, prostě mě nevadí je mi šuma fuk… A takový silný slova jako plíce v hajzlu :lol: No jestli to bude jednou můj problém tak mě asi stejnak nenapadne že je to hlavně kvůli kuřákům, spíš splodiny z aut, továren, neekologický vytápění domácností atd. A v přírodě se přeci dá najíst, můžeš si vzít zdravou svačinku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
695
31.3.07 08:53

Sany, to je pravda o té přírodě. Ale pořád nechápu, proč bych měla navíc inhalovat kouř z cigaret. A nebo proč bych měla být diskriminována při vstupu do restaurace. Zdravou svačinku v lese beru, ale taky bych si snad mohla někdy vychutnat dobré jídlo v restauraci. Je fakt, že v restauracích se zdravým jídlem se nekouří. Zatím znám ale jen jednu (biocafé).
Plíce dostávají opravdu zabrat a je to výrazně i vliv toho, co píšeš. Jenže bych neřekla, že je to šumafuk. Změnit ostatní vlivy je boj na desetiletí, možná na delší dobu. Přesvědčit všechny lidi o škodlivosti nejen kouření, ale i dalších nezdravých a neekologických emisí je jedna z nejtěžších věcí, které znám. Řešit tuto problematiku alternativní cestou je ještě těžší. Proč nezačít s tím, co jde lépe.
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
31.3.07 10:26

No já nevěřím tomu že se vůbec někdy podaří donutit všechny kuřáky nekouřit, to je podle mě nemožný… A diskriminovaný se lidi cití pořád, ty jako že nemůžeš do každé restaurace co chceš kvůli kouření a lidi co kouří nemůžou zas do nekuřácký restaurace, a toho je opravdu všeho tolik že to prostě nevyřešíme. Každopádně mnoho úspěchu v boji… protože jinak než boj se to nazvat nedá, tím nemyslím přímo tebe že s někým bojuješ ale obecně prostě boj mezi kuřáky a nekuřáky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1685
19.4.07 22:40

Ať si kuřáci klidně kouří,ale jen v prostorách jim vyhrazených.
Vážně mě nebaví, že musím dýchat ten smrad, když se rozhodnu zajít si sednout se známýma do restaurace, obtěžuje mě dým z cigaret před všema budovama, do kterým vstupuji a kamenovala bych lidi, kteří si zapálí tři kroky přede mnou, když jsem na vycházce s dcerou.....

JÁ MÁM PŘECI PRÁVO NA TO ABYCH DÝCHALA ČISTÝ VZDUCH A NE DÝM! KUŘÁCI JSOU DĚSNĚ BEZOHLEDNÍ A TO JENOM PROTO, ŽE SE JIM TO ROKY TOLEROVALO.

Dana Klaudie (kuš to jsem si ulevila!)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
450
6.5.07 18:45

Ja jsem jenom prilezitostny kurak, kourim jenom v soukromi a obcas.
Rozhodne by mi vadilo, kdyby nekdo kouril memu diteti pod nos, ale pokud vim tak ve vetsine restauracich jsou oddelena mista pro kuraky a nekuraky a v hospodach se v dobe obeda taky kourit nesmi. Koureni je rozhodne spatna vec o tom zadna, ale uvedomujete si kolik penez z cigaret jde do statniho rozpoctu? :o navic koureni zkracuje zivot asi o 10- 15 let, tudiz kdyby vsichni kuraci prestali kourit a zili by o ta leta dele, asi by to stejne kazdy zaplatil ponevadz by vzrostli naklady naklady na zdravotni pojisteni a duchod asi o 40% lidi :lol: :lol: neni to vlastne lepsi ze kuraci jsou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová