Strach v domě

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
53518
28.2.23 11:18
@Anonymní píše:
Dobrý den,
Mám dlouhodobý problém. 20 let jsem bydlela u rodičů v rodinném domě a za 20 let jsem nebyla schopná si sama, beze strachu zajít třeba na půdu nebo do garáže, vždy jsem musela s někým jít. Teď jsem se přestěhovala také do rodinného domu a strach se ještě zdvojnásobil. Když jsem sama doma a večer, nemůžu si zajít do druhého patra nebo na zahradu a celou dobu musím být jen v hlavních místnostech (ložnice, kuchyň, wc, koupelna) a i tak se necítím dobře.
Nejsem nějak ujetá na duchy a tyhle věci ale něco v tom domě ale i v domě kde jsem bydlela, cítím a nemůžu se toho pocitu zbavit.
Nějaký nápad jak na to? Děkuji.

Nasaď si sluchátka. Jinak teda asi psycholog. To bych chápala maximálně u 5letého dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10833
28.2.23 11:21

@stinga A fakt to funguje i na ty velký hovada? :mrgreen: Ty mi přijdou imunní občas..v práci kolegyně nahanela velkou černou potvoru s Biolitem na pavouky a on na to stříkani nereagoval, prostě běhal dál :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2319
28.2.23 11:22
@sirikit píše:
To strašlivě smrdí a měla jsem z toho asi dvacetiminutový záchvat kašle, plíce v dlaních. Podruhé bez plynové masky nerisknu. :cert:
Shodím babouka koštětem, pokud na něj na první dobrou nedosáhnu, a na zemi ho umlátím tupým předmětem, tedy pantoflí nebo plácačkou.
Mám komplet štít domu porostlý cca 25 cm tlustou vrstvou břečťanu a rozlézá se dál po fasádě, což se mi jednak líbí, jednak to izoluje a tahá vodu od základů.
Ale drží se v tom takoví ti statní pavouci a občas se některý zajde ohřát dovnitř. 8o :pocitac: :pocitac:
Greenpeace to vidí jinak, ale na vsi má člověk plný ruce práce s tím, udržet přírodu za plotem pozemku, nebo alespoň vykopat zvířátka z obytných prostor. :roll:

Já právě když vidím někde na baráku břečťan, tak se vždycky oklepu, kolik tam musí být pavouků, i když věřím, že má plno výhod. Ale ty si proti mě ještě statečná, já bych ty obrovské pavouky fakt nedala, je to pro mě prostě noční můra. A to mi nevadí hadi, žáby, nic. Myš je pro mě v podstatě malý pes, má to čtyři nohy, čumáček a kožíšek. :mrgreen: A na duchy nevěřím. Ale moje kamarádka, která se přestěhovala do baráku u lesa a z pavouků měla taky hrůzu, už je bere taky v pohodě, takže se asi zvyknout dá, když není zbytí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79763
28.2.23 11:23
@ivašot. píše:
My jsme třeba koupili 100 let starý barák se sklepem. K domu nebyly žádné plány a až během rekonstrukce jsme zjistili, že sklep má ještě jednu místnost. Vstup do ní byl zazděný, takže průchod vypadal jen jako nika :nevim:. Mrtvoly tam nebyly, jen spousta starých krámů po bývalé hospodě. Proč to kdy kdo zazdil, netušíme.

Sklep je něco jiného. Ale místnost v obytném podlaží? Ledaže by měli třímetrové zdi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10833
28.2.23 11:25

My jsme se třeba až půl roku po nastěhování dozvěděli, že bývalý majitel šel před barák za plot a zastřelil se..jako jasně, nebylo to přímo v domě, ale vědět to už dřív, možná bychom přemýšleli, zda do toho jít. Já mám respekt. Ale ten dům na dobrou energii, občas se tu dějou věci, který si úplně vysvětlit neumím, ale neděsi mě to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2319
28.2.23 11:26
@citlivaduse píše:
@stinga A fakt to funguje i na ty velký hovada? :mrgreen: Ty mi přijdou imunní občas..v práci kolegyně nahanela velkou černou potvoru s Biolitem na pavouky a on na to stříkani nereagoval, prostě běhal dál :)

Tohle jsme měli kdysi s mravenci. My měli na ten jedovatý prášek pomalu plynové masky a mravenci si přez něj vesele pochodovali a nevypadali, že by to na ně mělo nějaký účinek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10833
28.2.23 11:28

@Roxy ivka Já si na ty pavouky nezvykla zatím, pořád paralyzujici strach..v bytě jsme je neměli, tady jich bydlí na můj vkus pořád dost :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7853
28.2.23 11:30
@citlivaduse píše:
@stinga A fakt to funguje i na ty velký hovada? :mrgreen: Ty mi přijdou imunní občas..v práci kolegyně nahanela velkou černou potvoru s Biolitem na pavouky a on na to stříkani nereagoval, prostě běhal dál :)

Na ty velké černé pavouky (pokoutníky) dobře funguje nechávat žít třesavky. Tady je odkaz, jak ten pavuček vypadá. Tento drobný nenápadný pavouček si je rád dává k večeři. Takže pokud přežiješ nechat žít po baráku pár třesavek, máš velkou šanci tam už nikdy nevidět velkého černého pokoutníka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10833
28.2.23 11:38

@rmot Tak tresavky mi neva, jsou tu taky, ty nechávám bejt..ale i ti pokoutníci tu jsou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79763
28.2.23 11:46

Tak ty třesavky by mi vadila mnohem víc než pokoutník. Ty nohy jsou hnusný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7853
28.2.23 11:58
@citlivaduse píše:
@rmot Tak tresavky mi neva, jsou tu taky, ty nechávám bejt..ale i ti pokoutníci tu jsou :mrgreen:

To máš nějaké líné třesavky, asi zvláštní druh :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10833
28.2.23 12:19

@rmot To uklidní :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76012
28.2.23 12:21
@inkakřivák píše:
Tak ty třesavky by mi vadila mnohem víc než pokoutník. Ty nohy jsou hnusný.

mně vadí všichni, ty třesavky jsem právě vždy stříkala lakem na vlasy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79763
28.2.23 12:43

Nemám ráda jakékoliv zvíře, které má víc než čtyři nohy. Min mi nevadí, víc ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
28.2.23 12:46

Hele a vy vsichni, co ty zalakovane pavouky luxujete, nemate strach, ze ten pavouk prijde k sobe a z toho luxu vam zase vyleze? S timhle jsem vzdy bojovala ja, totez kdyz jsem pavouka splachla treba do vany, ze vyleze zpet mi to vratit i s uroky. :lol: Tak jsem se radsi naucila pavouka nabrat do sklinky a odnest nekam daleko, ani z okna to pro jistotu nehazu. :lol:

Jinak zakladatelko chapu, ja se taky v dome necitim dobre, kdyz jsem sama doma, minimalne musim usinat s lampickou a televizi na potichoucku - abych neslysela nocni zvuky, kterych se bat nemusim (jsme radovy baracek, takze obcas nejake selesti za zdi apod jsou), ale soucasne abych pripadne slysela zlodeje. A musim mit rozsviceno v chodbe. :roll: Je to na palici, psa nemam a na kocoura nevim, zda bych se mohla spolehnout, ten by se beztak sel vitat. :mrgreen: Ale mohlo by to byt horsi, palicku na maso na nocnim stolku (zatim) neprovozuju. :roll: :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný