Strach v domě

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
76025
28.2.23 08:00

Tak já bydlím v domě téměř od narození, nebojím se nikdy, ale také nechodím na půdu a do sklepa pouze ve velmi nutných případech v zimě - nebojím se duchů, ale pavouků

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76025
28.2.23 08:02
@sirikit píše: :) To mám já. Jedna část domu asi 80 let stará, druhá ještě mnohem starší, určitě přes 100.
Vesnice, přední fronta oken vede do zahrady, před ní „hlavní“ obecní cesta, za domem velká zahrada a pak už pole.
Sice zaploceno, ale žádná civilizace za barákem.
Dva byty, z toho do toho mého tři vchody.
Je to můj rodný dům, miluju ho a city jsou vzájemné. :srdce:
Pokud je tu nějaký duch, je hodnej - alespoň tedy na mě, máme se rádi a cítím se tu bezpečně, i když teda na noc vchody zamykám.
U chlapa v domě se tady nebojím, i když je „cizí“, obrovský a teprve se skamaraďujeme.:)
Teď si lebedím v tom svém, za chvíli půlnoc, na komodě hoří svíčky, jsem sama se třemi psy - a zen. :andel: Mám to ráda.Příspěvek upraven 27.02.23 v 22:43

tak se třemi psy se přece nemůžeš bát nikde,
a tvůj dům je asi opravdu přívětivý, občas o něm píšeš a i já přes písmenka z toho mám pocit pohody

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tajemnadama
28.2.23 08:06

Porid si deti, me to pomohlo :lol:

• Citovat
  • Upravit
14567
28.2.23 08:08

@stinga strach z pavouků jsem musela omezit, jinak bych se asi v našem dome asi zblaznila :lol: ale stále nejsem schopna pavouka zabit rukou s papírem, pouze vysavacem :P nebo botou, ale musí byt manzela, do moji bych pak nevlezla :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76025
28.2.23 08:14
@Semtex píše:
@stinga strach z pavouků jsem musela omezit, jinak bych se asi v našem dome asi zblaznila :lol: ale stále nejsem schopna pavouka zabit rukou s papírem, pouze vysavacem :P nebo botou, ale musí byt manzela, do moji bych pak nevlezla :P

já jsem se včera překonala, chytla jsem pavouka do ubrousku a vyhodila z okna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14567
28.2.23 08:19
@stinga píše:
já jsem se včera překonala, chytla jsem pavouka do ubrousku a vyhodila z okna

Tyyyyyyjo dobře ty :potlesk: to bych asi nedala :P :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
28.2.23 08:22

Bydlela jsem v baráku, kde se údajně ve sklepě nějaký náš předek oběsil, to je teprve lahůdka :P Když tam musím být sama, pomáhá mi se zaměstnat, pustit rádio a moc nepřemýšlet. Ale kdybych se někde necítila dobře a bezpečně, jednoduše tam bydlet nebudu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10843
28.2.23 08:23
@Semtex píše:

@stinga Já jsem silný arachnofobik, takže pavouci jsou taky to jediné, čeho se doma bojím..a to jsem si vždy myslela, že bych do starého baráku nešla, že v nich určitě straší. Nakonec bydlime ve stoletém domku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
922
28.2.23 08:24

V rodinném domě v dětství jsem se bala v noci spát. Nikdy se tam nic nestalo a tak jsem si v dospělosti koupila byt. Z pocitu “byt je bezpečnější” me vyléčil magor, který za mnou xkrat utíkal z autobusu a v noci klepal, skrabkal na dveře a funel za nimi.
Teď jsme v domě, kde je zvenku přístup do každého pokoje a cítím se bezpečně jak nikdy. Takže doporucuju na chvili bydlet v bytovce, ve velkým městě s blaznama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79771
28.2.23 08:27
@Petr-33 píše:
Vím o případu, taky ze Sudet, kde se rodina nastěhovala po válce do domu po němcích. Když se pak později v 70. letech dům přestavoval, tak našli tajnou místnost, kde zřejmě původní majitelé byli oběšeni.

Prosím tě, a ti majitele byli slepí a dementní, že si vůbec, ale vůbec nevšimli, že jim chybí v domě plocha? Že třeba v jedné místnosti je od dveří ke zdi metr, v druhé taky, a dveře jsou od sebe v chodbě pět metrů? Zatahej mě za druhou nohu, na tě mám rolničky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75379
28.2.23 08:46
@stinga píše:
tak se třemi psy se přece nemůžeš bát nikde,
a tvůj dům je asi opravdu přívětivý, občas o něm píšeš a i já přes písmenka z toho mám pocit pohody

Děkuju :hug:, vnímám ho stejně.
Hodnej dům, ve kterém vyrostly generace.
Zabydlený, laskyplně si ho čančám a kdybych věděla, že je tu duch, vyčlením mu křeslo a teplý plédík. ;)
Ad psi…
Jako nevím, jestli by mě tento formát psa v případě přepadení vytrhl, jediné, že by o něj lupič zakopnul. :think: (štěně právě teď zajímá moje ranní kafe)
Ale dva starší by nejspíš bránili a určitě by dělali rambajz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.2.23 09:05

@smile_xxx Ne, sama v domě nebydlím. Já chodím na ranní směny a přítel má co druhý týden odpolední takže jsem sama.
Zezacatku jsme chtěli jít na byt ale těsně než jsme se chtěli stěhovat, jsme zdědili dům a bylo pro nás výhodnější jít na dům (oba jsme z vesnice) a platit pouze za energie než dávat 15 tisíc na nájem.

• Citovat
  • Upravit
922
28.2.23 09:07
@sirikit píše:
Zabydlený, laskyplně si ho čančám a kdybych věděla, že je tu duch, vyčlením mu křeslo a teplý plédík. ;)
Ad psi…
Jako nevím, jestli by mě tento formát psa v případě přepadení vytrhl, jediné, že by o něj lupič zakopnul. :think: (štěně právě teď zajímá moje ranní kafe)

Smarja, teď jsem si představila, jak někdo pouziva westiky jako hlidaci psy :D Ten nas by lupicovi olizal ruce, šťastné ho poskakal a ukázal mu, kde je zbytek rodiny :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76025
28.2.23 09:13
@sirikit píše:
Ad psi…
:) :) :) no tak tohle je opravdu trhač zlodějů, :mrgreen:
moc roztomilý
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76025
28.2.23 09:14
@Semtex píše:

já ho zase nemůžu zabít, měla jsem dřív metodu, že je postříkám lakem na vlasy a vysaju vysavačem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný