Strach v domě

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2319
28.2.23 16:06
@nikitice píše:
Zajímavé, zrovna naši mají břečtan všude a pavouky doma nemají. Za to my nemáme břečtan nikde a pavouci s náma snad i obědvají. Už jsem koupila sprej proti pavoukům a nepomáhá. Několikrát se mi stalo, že mě něco šimralo i třeba pod dekou a byl to pavouk nebo po ruce mi lezl a asi před týdnem jsem měla pocit, že mám něco mezi prstama na ruce a v tom důlku mezi prsty mtvý pavouček :nevim: Za skříní bylo loni hnízdo, už jako rozthlý kokon a milion pavoučků všude.

Nevím, prostě mám zafixované, že břečťan na domě, rovná se pavouci, no. Jinak to co popisuješ, to je moje noční můra, brr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2319
28.2.23 16:08
@inkakřivák píše:
Mne právě stonožky hrozně. A mnohonožky též. Křeslo jsem v sobotu sdílela s krajtou, potvora se mi nacpala za záda, hezký do tepla do tmy. Člověk se pak boji pohodlné usadit. Ale to nemá nohy, takže houby zle.
:mrgreen: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75386
28.2.23 17:11
@Barevné klubíčko píše:
No já mám silnou fobii a nějaké shazování koštětem u mě nepřichází v úvahu :lol: ale jsi dobrá… I v tom zabíjení i v tom, že si tam dobrovolně necháváš břečťan, kde jsou potenciální osminohé potvory… To já bych to buď hned vyrvala, nebo bych se stěhovala pryč :lol:

Já právě popínavky miluju, brečťan, vistárie, psí víno, trubače, červený růže na plotě, ještě něco takovýho kvetoucího, co už nevím, jak se jmenuje. :think:
Vizuálně to v mých očích vypadá božsky: představ si mechově zelený, opravený venkovský dům s bílými špaletami kolem (bílých) oken a (bílých) dveří uprostřed zelené zahrady s bílým dřevěným plůtkem.
Na oknech truhlíky se sezónní výzdobou, v létě s červenými muškáty, na dveřích věnec, na trávníku westíci. :srdce: Štít obrostlý tmavozeleným břečťanem až k hnědé sedlové střeše, vyhazuje další šlahouny po délce domu a já mu nebráním, jenom budu obstříhávat okna. Vedle zápraží se ke stříšce nade dveřmi pne červeně kvetoucí trubač, o sousedovu zeď je opřený žlutý trubač.
Za barákem se na betonovém plotě válí dvě fialově kvetoucí vistárie. Po dřevěném plotě u dílen leze psí víno.
Na zahradě v trsech kosatce, pivoňky, juky, ibišky, nějaký růžově kvetoucí keře, co taky nevím, jak se jmenují. Túje různých druhů i velikostí, borovice. Klasická venkovská pumpa s konví. :)
Krása střídá nádheru, jenom na tu džungli 2× ročně musí vlítnout chlap s motorovejma nůžkama, aby nás příroda nepohltila. :roll:
Když jsem loni viděla, jak zrychtoval ty vistárie, jenom jsem nasucho polkla, ale jeho rázný zásah je sebeméně neodradil a na podzim dostaly za uši zas, Adéla hadr. :nevim:
Nějací ti hmyzejci jsou nepatrná daň: než mít místo týhle krásný spouště holou zeď a beton, to už se radši občas utkám s nějakým tím sklípkanem. :roll: :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79771
28.2.23 18:09

@sirikit Problém nastává, když ti začne břečťan podlézat střešní krytinu a různé ji kroutit a uvolňovat. A vistárie jen tak mimochodem ohne ocelovou konstrukci, po které se měla elegantně pnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.2.23 18:21
@sirikit píše:
Já právě popínavky miluju, brečťan, vistárie, psí víno, trubače, červený růže na plotě, ještě něco takovýho kvetoucího, co už nevím, jak se jmenuje. :think:
Vizuálně to v mých očích vypadá božsky: představ si mechově zelený, opravený venkovský dům s bílými špaletami kolem (bílých) oken a (bílých) dveří uprostřed zelené zahrady s bílým dřevěným plůtkem.
Na oknech truhlíky se sezónní výzdobou, v létě s červenými muškáty, na dveřích věnec, na trávníku westíci. :srdce: Štít obrostlý tmavozeleným břečťanem až k hnědé sedlové střeše, vyhazuje další šlahouny po délce domu a já mu nebráním, jenom budu obstříhávat okna. Vedle zápraží se ke stříšce nade dveřmi pne červeně kvetoucí trubač, o sousedovu zeď je opřený žlutý trubač.
Za barákem se na betonovém plotě válí dvě fialově kvetoucí vistárie. Po dřevěném plotě u dílen leze psí víno.
Na zahradě v trsech kosatce, pivoňky, juky, ibišky, nějaký růžově kvetoucí keře, co taky nevím, jak se jmenují. Túje různých druhů i velikostí, borovice. Klasická venkovská pumpa s konví. :)
Krása střídá nádheru, jenom na tu džungli 2× ročně musí vlítnout chlap s motorovejma nůžkama, aby nás příroda nepohltila. :roll:
Když jsem loni viděla, jak zrychtoval ty vistárie, jenom jsem nasucho polkla, ale jeho rázný zásah je sebeméně neodradil a na podzim dostaly za uši zas, Adéla hadr. :nevim:
Nějací ti hmyzejci jsou nepatrná daň: než mít místo týhle krásný spouště holou zeď a beton, to už se radši občas utkám s nějakým tím sklípkanem. :roll: :?

Tvoje zahrada zní jak naprostý ráj… Škoda, že ji nikdy neuvidím :D a chápu, že takovou krásu neobětuješ kvůli blbým pavoukům :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7878
28.2.23 18:38
@inkakřivák píše:
@sirikit Problém nastává, když ti začne břečťan podlézat střešní krytinu a různé ji kroutit a uvolňovat. A vistárie jen tak mimochodem ohne ocelovou konstrukci, po které se měla elegantně pnout.

S břečťanem jsem měl problém, že dokázal kořeny roztrhnout zeď. Vůbec jsem netušil, že něco takového dokáže. Byl jsem na tom, že se vždy plazí po povrchu a neškodí. A dolování zpod tašek jsem si také užil. Na současný barák ho nechci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10638
28.2.23 18:46

Přesně, břečťan je hajzl. Zničí ti fasádu, zeď a střechu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75386
28.2.23 18:55
@Bytsamsebou píše:
Přesně, břečťan je hajzl. Zničí ti fasádu, zeď a střechu.

Mám ho tam asi posledních 40 let, umím s ním zacházet.
Jako - z tý fasády už ho nikdy neodloupu, to je jasný, ale to ani nemám v plánu.
Ten mě přežije. Střecha drží, jen je třeba porost pacifikovat na hraně štítu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75386
28.2.23 19:01
@inkakřivák píše:
@sirikit Problém nastává, když ti začne břečťan podlézat střešní krytinu a různé ji kroutit a uvolňovat. A vistárie jen tak mimochodem ohne ocelovou konstrukci, po které se měla elegantně pnout.

Proč jsem asi psala, že se vistárie válí po betonovým plotě… ;)?
Mám ji na betonu u bazénu a ty její Adélí šlahouny v létě stříhám z vody. :mrgreen:
Nenechávám ji proplést mezi jednotlivými dílci, vím, co dokáže. Na horní hraně ať se roztahuje, jak chce - a kde ji nechcem, tam to zahradnické nůžky jistí.
Spolu se sekačkou nejpotřebnější část zahradního vybavení. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79771
28.2.23 19:17
@rmot píše:
S břečťanem jsem měl problém, že dokázal kořeny roztrhnout zeď. Vůbec jsem netušil, že něco takového dokáže. Byl jsem na tom, že se vždy plazí po povrchu a neškodí. A dolování zpod tašek jsem si také užil. Na současný barák ho nechci :)

a to já zase jo. Že by roztrhl zeď, jsem nikdy neviděla. Musela by tam být nějaká trhlina. Ale musí se na to myslet a když doleze k okapů, tak hezky ufiknout hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7878
28.2.23 19:51
@inkakřivák píše:
a to já zase jo. Že by roztrhl zeď, jsem nikdy neviděla. Musela by tam být nějaká trhlina. Ale musí se na to myslet a když doleze k okapů, tak hezky ufiknout hlavu.

Trhlina tam možná nějaká byla, šlo o dost starou zeď, která se kvůli tomu břečťanu nijak neudržovala. A nebyly tam žádné rošty, po kterých by mohl lézt, plazil se rovnou po zdi. Když jsme ho strhávali, tak jsem na to koukal docela překvapeně. Žádné šlahounky, ale několikacentimetrový kus dřeva v průměru byl zalezlý do té zdi. Jakoby do té zdi zapustil mohutný kořen a z něj vybíhalo několik mohutných „větví“, nebo jak to nazvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79771
28.2.23 20:41

@rmot musela tam být spára. Jinak leze po zdi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75386
28.2.23 23:36
@inkakřivák píše:
@rmot musela tam být spára. Jinak leze po zdi.

Přesně tak, jinak už bysme ho za ty roky měli dávno u našich v obýváku.
Ale když si soused podřízl a odizoloval barák, náš břečťan jim tou odizolovanou spárou do obýváku prolezl, takže jsme ho z té sousedovic zdi odstranili v zájmu dobrých vztahů. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
28.2.23 23:39
@Roxy ivka píše:
Nevím, prostě mám zafixované, že břečťan na domě, rovná se pavouci, no. Jinak to co popisuješ, to je moje noční můra, brr.

jjj je pravda, že co jsme měli břečtan, tak to tady bylo pavoukama zamořeno

a myši, občas se v tom proběhla myš a pak se cpala oknem dovnitř, bleeeeee

tak břečtan šel, pavouků je méně a více se drží venku, i když na zimu zalézají do spodní čáasti domu

tvl, příroda :roll: ta příroda nás jednou sežere

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75386
1.3.23 00:03
@Borrealis píše:
tvl, příroda :roll: ta příroda nás jednou sežere

Jo, o přírodu si od té doby, co jsem kdysi skoukla tohle, moc starostí nedělám.

https://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný