Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Silverine247 píše:
Hele a vy vsichni, co ty zalakovane pavouky luxujete, nemate strach, ze ten pavouk prijde k sobe a z toho luxu vam zase vyleze? S timhle jsem vzdy bojovala ja, totez kdyz jsem pavouka splachla treba do vany, ze vyleze zpet mi to vratit i s uroky.Tak jsem se radsi naucila pavouka nabrat do sklinky a odnest nekam daleko, ani z okna to pro jistotu nehazu.
Jinak zakladatelko chapu, ja se taky v dome necitim dobre, kdyz jsem sama doma, minimalne musim usinat s lampickou a televizi na potichoucku - abych neslysela nocni zvuky, kterych se bat nemusim (jsme radovy baracek, takze obcas nejake selesti za zdi apod jsou), ale soucasne abych pripadne slysela zlodeje. A musim mit rozsviceno v chodbe.
Je to na palici, psa nemam a na kocoura nevim, zda bych se mohla spolehnout, ten by se beztak sel vitat.
Ale mohlo by to byt horsi, palicku na maso na nocnim stolku (zatim) neprovozuju.
![]()
Přesně, celá já! Vždyť pavouci můžou vylézt ven ![]()
A když jsem sama v domě, tak nejdřív jsem taky svítila aspoň lampičku, teď s dětmi, když je manžel na noční už se tak nebojím. Ale klidně nespím ![]()
Asi bych se také bála v domě. Já žiju ve starém pavlačovém domě, kde necháváme všichni i v noci klidně otevřené dveře ven. Samozřejmě by se tam mohl někdo dostat, ale tak nějak mám i ten pocit, že by ho viděl někdo jiný dřív
Ještě se všude rozsvítí na pohyb v noci. Je to takové přehlednější. U našich se bojím oken do zahrady, kde prostě nevidím ani konec a sousedi daleko.
@KalamityJohn píše:
@sirikitJj. Brouci co přezimujou v kapsách nebo v elektrickým nářadí, ptáci co si furt někde staví hnízda, hadi co lezou za těmi ptáky, samozřejmě myši. Jsme v obležení.
Ještě, že mi sem nelezou aspoň ti hadi. ![]()
Ti mi zas ale lezou u chlapa.
Jak on je ten nadšený chovatel, primárně teda papoušků, ale jinak kdečeho krom hmyzejků (ale cvrčkama krmí felzumy, takže akusticky to u nás často připomíná horké středomořské večery), má v terárkách na chodbě dvě užovky červené, kluka a holku, oba už těch metr dvacet mít budou.
![]()
No a tuhle slyším nahoru k televizi ránu, myslela jsem, že na sebe štěňata zas v kuchyni shodila mop - nebylo by to poprvé - a šla jsem se přesvědčit, jestli to někoho z nich nemajzlo do makovice. ![]()
No a uprostřed chodby shozený malý kyblík, který byl předtím položený nahoře na terárku. Říkám si - ty jo, tady straší, nebo co…
![]()
Zkontrolovala jsem štěňata, ta ve vší nevinnosti chrněla, v tom přítmí chodby kouknu ještě jednou na terárium a z jeho boku Ti opřená jakoby taková tyčka celkem tlustá.
Říkám si, dyť to tam nebylo, co to tam ten chlap opřel..
..a pak mi došlo, že koukám na prchajícího Arnošta!
![]()
Zařvala jsem nahoru na chlapa, že mu zdrhá had, ten se mezitím nacpal za skříňku, co na ní stojí to terárko, povídám - jdu nahoru pro rukavici ke krbu
a Myšák mě zadržel v hrůze, že prej v tom nebudu mít v prstech ten cit.
![]()
Nezabil bys ho?
On zatím poodtáhl skříňku, vyštěrchal hada do chodby a snažil se ho nějakou tyčkou nasměrovat do kýble. Moc mu to nešlo, Arnošt sebou mrskal celkem svižně a odmítal spolupráci, tak jsem ho bafla za ocas, to ho dost zbrzdilo v rozletu, a svorně jsme ho nahipali zpátky do terárka. ![]()
Pak se ukázalo, že měl normálně odšoupnutý dvířka - odpoledne předtím tam byla vnoučata, takže si s nimi zřejmě budeme muset vážně promluvit - a ta dvířka už jsou opatřená zámečkem.
Ty jo ale, být na místě užovky třeba tarantule, stříkám biolit jak smyslů zbavená, bez ohledu na svoje plicní sklípky.
![]()
Hadi mi neva.
Příspěvek upraven 28.02.23 v 13:09
@Roxy ivka píše:
Já právě když vidím někde na baráku břečťan, tak se vždycky oklepu, kolik tam musí být pavouků, i když věřím, že má plno výhod. Ale ty si proti mě ještě statečná, já bych ty obrovské pavouky fakt nedala, je to pro mě prostě noční můra. A to mi nevadí hadi, žáby, nic. Myš je pro mě v podstatě malý pes, má to čtyři nohy, čumáček a kožíšek.A na duchy nevěřím. Ale moje kamarádka, která se přestěhovala do baráku u lesa a z pavouků měla taky hrůzu, už je bere taky v pohodě, takže se asi zvyknout dá, když není zbytí.
@Roxy ivka píše:
Já právě když vidím někde na baráku břečťan, tak se vždycky oklepu, kolik tam musí být pavouků, i když věřím, že má plno výhod. Ale ty si proti mě ještě statečná, já bych ty obrovské pavouky fakt nedala, je to pro mě prostě noční můra. A to mi nevadí hadi, žáby, nic. Myš je pro mě v podstatě malý pes, má to čtyři nohy, čumáček a kožíšek.A na duchy nevěřím. Ale moje kamarádka, která se přestěhovala do baráku u lesa a z pavouků měla taky hrůzu, už je bere taky v pohodě, takže se asi zvyknout dá, když není zbytí.
A ty fousky!!
![]()
@citlivaduse píše:
@stinga A fakt to funguje i na ty velký hovada?Ty mi přijdou imunní občas..v práci kolegyně nahanela velkou černou potvoru s Biolitem na pavouky a on na to stříkani nereagoval, prostě běhal dál
Hovadům (ovádům) jsem musela stít hlavu, jinak jsou snad nesmrtelní.
Dělávala jsem na brigádě v zemědělství, tam se to jimi jen hemžilo a já zjistila, že je plácnete plácačkou, oni dělají mrtvého brouka, za chvilku se zase postaví a lítají vesele dál.
@Silverine247 Jo, přesně, pavouky neluxuju. Věřím tomu, že by za mnou přišel zpátky, zalakovanej nezalakovanej ![]()
@inkakřivák píše:
Nemám ráda jakékoliv zvíře, které má víc než čtyři nohy. Min mi nevadí, víc ano.
Asi tak! I když stonožka mi zas tak nevadí.
@citlivaduse píše:
@Silverine247 Jo, přesně, pavouky neluxuju. Věřím tomu, že by za mnou přišel zpátky, zalakovanej nezalakovanej
A pomstychtivej k tomu navic!
![]()
@Roxy ivka píše:
Zajímavé, zrovna naši mají břečtan všude a pavouky doma nemají. Za to my nemáme břečtan nikde a pavouci s náma snad i obědvají. Už jsem koupila sprej proti pavoukům a nepomáhá. Několikrát se mi stalo, že mě něco šimralo i třeba pod dekou a byl to pavouk nebo po ruce mi lezl a asi před týdnem jsem měla pocit, že mám něco mezi prstama na ruce a v tom důlku mezi prsty mtvý pavouček
Za skříní bylo loni hnízdo, už jako rozthlý kokon a milion pavoučků všude.
@nikitice píše:
Zajímavé, zrovna naši mají břečtan všude a pavouky doma nemají. Za to my nemáme břečtan nikde a pavouci s náma snad i obědvají. Už jsem koupila sprej proti pavoukům a nepomáhá. Několikrát se mi stalo, že mě něco šimralo i třeba pod dekou a byl to pavouk nebo po ruce mi lezl a asi před týdnem jsem měla pocit, že mám něco mezi prstama na ruce a v tom důlku mezi prsty mtvý pavoučekZa skříní bylo loni hnízdo, už jako rozthlý kokon a milion pavoučků všude.
Tak tohle jsem si fakt nechtela precist… no, pozde, blee
![]()
@Roxy ivka píše:
Asi tak! I když stonožka mi zas tak nevadí.
Mne právě stonožky hrozně. A mnohonožky též. Křeslo jsem v sobotu sdílela s krajtou, potvora se mi nacpala za záda, hezký do tepla do tmy. Člověk se pak boji pohodlné usadit. Ale to nemá nohy, takže houby zle.
@nikitice píše:
Zajímavé, zrovna naši mají břečtan všude a pavouky doma nemají. Za to my nemáme břečtan nikde a pavouci s náma snad i obědvají. Už jsem koupila sprej proti pavoukům a nepomáhá. Několikrát se mi stalo, že mě něco šimralo i třeba pod dekou a byl to pavouk nebo po ruce mi lezl a asi před týdnem jsem měla pocit, že mám něco mezi prstama na ruce a v tom důlku mezi prsty mtvý pavoučekZa skříní bylo loni hnízdo, už jako rozthlý kokon a milion pavoučků všude.
Neleze jich nijak moc, třeba 2× do roka se nějaký ten macek objeví.
Ale máme ty nohatý mrchy, jak sem @rmot dával, takže třeba ty velký černý prevíty likvidujou. ![]()